Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Coronavirüs ve Kalp Sağlığı

Tepki
86
İsim
Yusuf
Merhaba. 2 hafta önce covid19'a yakalandım. İyileşme sürecim henüz sona ermedi fakat belirtiler iyice azaldı. Bu süreçte yaşadığım şikayetler: boğaz ağrısı, öksürük, kısmi burun tıkanıklığı, tat ve koku kaybı. Yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetim hiç olmadı. Şikayetlerim çok ciddi olmasa da 2 haftadır iyileşmemiş olmam beni çok tedirgin etmekte.

Bir süredir covid19 sonrası süreçte bisiklet sporuna geri dönme ile ilgili yayınları takip ediyorum. Kısıtlı araştırma mevcut bu konuda. Fakat genel olarak belirtilerin bittiği tarihten sonra 2 hafta daha dinlenip daha sonra spor yapmaya başlamamız gerektiği söyleniyor. Çünkü virüs kalp kasında iltihaplanmaya, miyokardit denen rahatsızlığa sebebiyet verebiliyormuş. Miyokardit kalpte pıhtı oluşumu, kalp yetmezliği ve kalp krizi gibi ciddi sorunlara neden olabiliyormuş. Asıl ilginç olan yapılan bir araştırmaya göre covid19 geçirmiş bir grup sporcunun %60'ında miyokardit varlığının tespit edilmesi ( (link) ).

Sizce bu kadar tedirgin olmalı mıyız? Daha önce covid19 atlatan ve bisiklet vb. sporlara devam edenler neler tecrübe etti? Kalp konusunda sıkıntı yaşadılar mı? Performanslarını tekrar elde etme imkanı buldular mı? Bu konuda tıbbi bilgisi olanlar da katkı sağlayabilirse çok iyi olur.

Tam da havalar ısınmışken 2 haftadır bisiklet süremiyorum ve en az 2 hafta daha süremeyeceğim gibi. Bundan çok daha önemlisi covid19'un kalp, akciğerler ve diğer organlar üzerine yapabileceği olumsuz etkiler. Sizden ricam bağışıklığınıza yatırım yapmanız ve 2-3 ay daha sabretmeniz. Yakalanmamak çok önemli.

Scudo
Merhabalar, ben 2 ay önce covid geçirdim. 17 yaşında bir öğrenciyim. Yakalanmadan önce sık sık yasak saatleri dışında oturduğum ilçede 10-20 km'lik turlar atardım. Genç olduğum için covid beni minimum etkiledi diyebilirim. 1 buçuk hafta sonra iyileştiğim gibi sürüşlerime yeniden başladım. Eski performansıma dönmem 3-4 günü aldı. Bunun dışında bahsettiğiniz kalp konusunu hiç araştırmamıştım. Biraz korkuttu açıkçası :D Ama genç olduğum için ne derecede etkiler bilemiyorum, benim tecrübem bu yöndeydi, saygılar.

Eğer bu tip bir kaygınız var ise, bir kardiyolog ile görüşmeniz gerekiyor. Gerekli tetkikleri doktor yapacaktır. Riske atmayın hayatınızı.

Aa korona konusu :ssrtcbya: 2 kez geçirmiş biri olarak bana da söz düşer :D

Korona sonrası yan etkilerinden bahsedeyim, diğer konuları artık gugıl aramasıyla bile bulabiliyoruz, her yer korona oldu zaten :acpsnr:

1. koronayı atlattıktan sonraki süreçte acayip saçım döküldü, zar zor durdurabildik biraz
2. koronadan sonra özellikle sağ gözümde hissedilir bir bozulma oldu, uzağı görmede çok sıkıntı yaşamaya başladım :snzdglsn:

3. koronaya henüz yakalanmadım, ekleme yaparım :harika:

Korona sonrası yan etkilerinden bahsedeyim, diğer konuları artık gugıl aramasıyla bile bulabiliyoruz, her yer korona oldu zaten :acpsnr:

1. koronayı atlattıktan sonraki süreçte acayip saçım döküldü, zar zor durdurabildik biraz
2. koronadan sonra özellikle sağ gözümde hissedilir bir bozulma oldu, uzağı görmede çok sıkıntı yaşamaya başladım :snzdglsn:

Geçmiş olsun üstad. Umarım 3.sü bir eser bırakmadan geçer.

Geçmiş olsun. Belirtiler geçtikten ne kadar süre sonra tekrar sürmeye başladınız? Performans düşüşü veya ciddi sorunlar(nefes darlığı, yüksek nabız vb.) yaşadınız mı?

• İnanılmaz
Tepkiler: Road_Runner
6 ay önce geçirdim. Kronik bağırsak hastalığım olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Performans kaybı olmadı, herhangi başka bir iz bırakmadı bende.

nisan ayında geçirdim eskisine göre daha çoabuk yoruluyorum ve kalbimde ara sıra batmalar oluyor

6 ay önce geçirdim. Kronik bağırsak hastalığım olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Performans kaybı olmadı, herhangi başka bir iz bırakmadı bende.
Sıkıntısız atlatmış olmanıza sevindim. Hastalık süreci nasıl geçmişti? İyileştiğiniz gibi sürüşlere devam ettiniz mi?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Sıkıntısız atlatmış olmanıza sevindim. Hastalık süreci nasıl geçmişti? İyileştiğiniz gibi sürüşlere devam ettiniz mi?
Teşekkür ederim 😊
Hastalık ilk grip gibi başladı, biraz ateş, biraz halsizlik. Koku alma hissi gidince anladım. Sonrasında grip ilacı kullandım, hiçbir etkisi kalmadı hastalığın. Normal gripten hafif geçti.
Karantina bittikten sonra 1 hafta daha dinlendim. Sonrasında bir iki düz yol yaptım daha sonra yokuş tırmanmaya başladım.

Geçmiş olsun yakalanan ve hafif atlatan bir arkadaşımda sürekli ise bisikletle gider gelir kendisi yorulduğunu çabuk yoruldugunu halsiz oldugunu söylüyor bisiklete eskisi gibi binemiyor psikolojik mi bilemedim 6 ay oldu gecireli hatta

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Şikayeti varsa eğer efor testine girebilir. Ben psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Nefes çalışması yapın,YOKA yoga değil YOKA yapın çok iyi geliyor... Geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim.

Geri