Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

corratec x-vert expert hakkındaki görüşleriniz?

4 numara 18.1 " e denk geliyor.

bu olcu ust borudaki sele baslangıc noktasına kadar olan olcudur. Medium olcudur. Ama boy aralığı diğer ölçülere göre daha geniştir. Sanırım boyunuz 1.72 cm diğer mesajınızdan gördüm... Uygunluk konusunda sorun yok..

Scudo
bende extreme var bende çok memnunum buyum 180 ve 4 size kullanıyorum o konudada sorun yok sadece uzun bir sele borusuna ihtiyacım var o kadar

• Beğen
Tepkiler: ulas
bende bu bisikleti yeni aldım gayette memnunum özellikle xram lar çok iyi çalışıyor kadro ağırlığına gelince profesyonel anlamda diğer bisikletleri bilmiyorum ama bence etkilenicek kadar ağırda değil bencede fiyat ve performans olarak puanlanırsa dört dörtlük bi bisiklet

• Beğen
Corratec' lerin kadroları ağır değiller kesinlikle. Sağlamlıklarına göre ağırlıkları az bile. Mesela söz konusu Expert X-Vert serisinden olduğu için X-Vertlerin monobox kadroları hakkında bildiklerimi söyleyeyim:

2006 da Corratec' in Dirt Jump bisikletleri yoktu. 2007 de çıktı. O yüzden sanırım bu Extreme ve Expert'i Dirt Jump işini de görsün diye düşünmüş olabilirler. Çünkü kadro dipçiklenmesi ve kalınlığı normal değil. Mesela bir arkadaş Trek 6500' le karşılaştırmış. 6500' ün dengi Extreme dir. Ve arada fazlaca donanım farkı vardır. Extreme in kadrosu çok daha sağlamdır. Ve arada 1kg bile olmayan bir ağırlık farkı vardır. Profesyoneller için 100gr çok fazla önem taşır. Ama benim için taşımaz.

X-VERT kadrolar furç yatağına doğru çok çok fazla kalınlaşır. Orta göbek yatağına doğruda incelir. Bu bisikletin yüksek atlamalarda zarar görmemesini sağlar. Mesela ben rip.tv de bir Dirt Jump vidyosu görmüştüm. Adam bizim bildiğimiz 650euro luk Expertle atlayıp zıplıyordu. Corratec sponsor falan da değildi. Adam kendi isteğiyle bu iş için Expert i uygun görmüş. Ve frenleri V-Frendi. Büyük ihtimal bisiklette bir modifiyeye de gitmemiştir çünkü gitse disk fren alırdı.

Corrateclerin benim gözüme çarpan özellikleriyse şunlar:

Öncelikle şüpheye düşürecek kadar ucuzlar. İnsanı korkutuyor. Ama bisikleti kullanmaya başlayınca korku ortadan kalkıyor. Bana kalırsa, sadece kendi düşüncem firma ilerleyen yıllarda fiyatları arttıracak. Çünkü eğer bu şekilde kar edebiliyorlarsa, Trek' in Coca Colayı geçmesi lazım :D. Dediğim gibi kadrolar fazlasıyla sağlam. Ama kadro ağırlığını bisiklette bulunan komponentlerin hafifliğiyle kapatıp, fiyata yansıtmıyorlar. Kadro ağırlığı önemli değil o kadar. Bisikletlerin toplam ağırlıkları önemli olan ve Extreme de 13,2 kg. Gayet normal, ama aşırı sağlam. Corratec' in karbon X-Country bisikleti Revulotion (yanlış yazdım büyük ihtimalle) mükemmel bir bisiklet. Air Tech'ler dünyada çok büyük bir yere sahip. Bence bir firmanın kalitesine bakmak için en üst model ürününü de incelemek gerekir. Mesela bence Sram tüm firmalarıyla (Truativ, Rockshox, Avid) Shimanodan daha iyidir. Çünkü X.0 carbon dünyanın en iyisi, gibi.

Şimdi gelelim Experte :D

Hektor Expert almışsa, Expert kesinlikle iyidir. X.9 la nasıl oluyor da 650€ oluyor onu anlayamadım ama. Herhalde V-Fren olduğu içindir. Delta bisikletten bir arkadaş zzyzx iyi bir markadır dedi. Ben bu konuda şüpheliyim sadece. Zzyzx iyi mi onu bilemiyorum. Çok kötü olmadığı kesin ama Corratec'den bağımsız bir firma kadar iyi mi onu bilemiyorum. Ama corratec de üst modellerde hep zzyzx kullanıyor, bunu da düşünmek lazım. İyi olmasa üst modellerde shimano, truativ gibi firmaların parçaları kullanılırdı bence.
Bu arada kaliteli bir disk fren 300ytl den az olmaz. 400-500ytl ye düşük model bir hidrolik disk alınabilir. Tabii üst modellerde bu milyara kadar çıkıyor bildiğim kadarıyla.

Bu arada hiç bir firma Türkiye ye Magura yı getirmeyi düşünmüyor mu acaba? Gayet iyi amortisörleri var, ama fiyat bilmiyorum tabii.

bende corratec aldım 2 kez kullanmama rağmen çok memnunum

• Beğen
sanki biraz kadrosu agır.Onun dısında bizim Onur isimli arkadasta vardı Hidrolik diskli baya güzeldi.

• Beğen
Tepkiler: kcuk_
Kadro ağırlığıyla kafayı bozmamak lazım. Kaliteli ve sağlam bir kadro aldığınızın binlerce kanıtı var. Üstelik; 2kg'lık kadro ağırlığına rağmen benim bisikletim şu an 11 kilonun biraz altında (ki limitte değilim, 10.1 kilo civarına getirmek hala mümkün). 11 kiloluk bir Scott'un, Specialized'ın ya da Cannondale'in fiyatına bakmak lazım. Her üç marka da Corratec'den daha popüler ve daha meşhur ama Corratec'in bir modelini sevdiyseniz tereddüt etmeye gerek yok.

Aynı fiyat aralığında yukarıda adı geçen 3 markadan birer bisiklet ve bir Corratec alın. Çok yüksek ihtimalle Corratec'in üzerinde gelen donanım daha kaliteli (ya da pahalı) olacaktır. Bunun anlamı, Corratec kadrosunun daha ucuz olduğudur. Marka kalitesini kanıtladığına göre, -yurtdışında- daha az bilinen bir markaya sahip olmak dışında bir kayıp yoktur bence.

Bu arada bunları diyorum ama, en çok sevdiğim kadro yukarıdaki markalardan biri olsaydı, onu alırdım. Yani, "ben Corratec aldım o yüzden en iyisi o" mantığından çok uzağım. Herkes sevdiği bisikleti alsın :)

Geri