@sadana
@Bora Alben
Bisikletimi ilk alırkenki tercihlerim ile kullanım amacım birbirini tutmayınca maşayı hem hafiflik hem de performans arttırımı amacıyla değiştirdim. Baktım ki bisikleti sürekli şehir içinde ve maşa kilitli olarak kullanıyorum, sonuçta gereksiz bir ağırlık oluşturuyordu benim kullanım amacım doğrultusunda. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu maşanın crosscountry yarışlarında da kullanıldığını ve sağlamlığını görünce tercihimi bu yönde kullandım. Maşa, şaftı da karbon olmak üzere, tamamen karbonfiber ve ağırlığı 450gr'ın biraz altında. Maşa değişiminden sonra öne doğru biraz yük bindi çünkü önceki maşam 100mm'likti fakat bu maşa 80mm'lik geometriye sahip. İlk başlarda biraz yadırgasam da sonradan alışınca hiçbir sorun kalmadı, hatta eskisine göre benim için daha bile iyi oldu. Ayrıca bu maşa istenirse 29 teker ile de kullanılabiliyor, böylece isteyen kullanıcı ön tarafı biraz daha yükseltebiliyor. Zaten bu maşayı crosscountry yarışlarında önde 29 arkada 26 tekerle kullanan yarışmacılar gördüm, bu da tabi ki avantaj sağlıyor yarışmacıya. :in: