Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çorum-Amasya-Samsun-Sinop 385 km Boyabat üzerinden dönüş 270 km "Acaba nasıl bir şey" turu

Sanırım 3-4 kilo vermişim zira artık 100.2 kg yim (sabah aç karnına) hep 105 im derdim ama belki daha azdım...Çok tartılmıyorum o yüzden bu turda 3 kg verdim diye tahmin yürütüyorum o kadar aburcubura rağmen..

Yakında (bir ihtimal 29 temmuz sabahı) kapadokya planlıyorum, ama henüz kesin değil..Bu aşamada Sinop turunda yanımdaki ekipmanı tekrar düşünme ihtiyacı belirdi, benim gibi işe daha yeni başlamış-başlayacak turcular için faydalı olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim..

Çantalar;

Toplamda 6 ayrı çanta kullandım ; gidon üstü, gidon altı, kadro üstü küçük, kadro altı üçgen (bu grubun toplamı 15 lt), bikepacking sele borusu çantası(12 lt), ve sağsol anunnaki 2*30 arka çantalar (60 lt)...En büyük işi yapanlar anunnakiler oldu, ikinci olarak üçgen çantam tam bisiklet tamir donanım deposu gibiydi ayrıca şişme minderim (yastık) de bu çantadaydı..3. önem arzeden çadırımı koyduğum sele borusu çantası, 4. tulumun olduğu gidon altı çantası, 5. cüzdan, telefon, dezenfektan içeren kadro üstü ve 6. şarj, powerbank kafalambası vs nin bulunduğu gidon üstü..Sona koyma sebebim çıkarmasının zorluğu, ben yanıma alır giderim diye düşünüyordum, zor geldi, ilk günden sonra içindekileri alıp çıktım...Toplam 90 lt kapasitenin en çok 50 sini kullanmışımdır..Çantaların toplam ağırlığı 3.5 kg gibi..

Çadır;
Natırehike spider1 modeli, ultralight, 1.3 kg ve 20D polyester dış tenteye sahip..Oldukça küçük ve hafif..Çadır bana tam geldi, ancak içinde otururum, gün geçiririm pek mümkün değil, 120*200*105 ölçülerinde..Tek beğenmediğim kazıkları oldu, aluminyum hafif malzeme çekiçle vs vurunca eğiliyor, çeliklerle değiştirebilirim..

Mat;
Naturehike şişme mat, çok memnun kaldım, kolay şişti, çabuk indi, tulumsuz yattığım oldu, dokusu rahatsız etmedi, asla soğuk vs hissetmedim, oldukça konforluydu..

Tulum;
Naturhike envelope tarzı xl beden bir tulum..-5 +12 aralıklı..Sanırım biraz yanlış seçim oldu, içine girmek istemedim sıcaktan. Ayrıca dış kumaşı fazla nylon su hışırtılı ve hoş hissettirmiyor..İçide daha pamuk kumaş gibi olsada yeterli gelmedi bana, daha soğuk havada fikrim değişebilir ama memnun kalmadım..

Şişme yastık ;
Aliexpressten aldığım şişme mşnderş 750 ml matarama sararak yastık yaptım..Bu sayede susadığımda mataramda yanımdaydı..😊..Şimdi 2 geniş çamaşır lastiğiyle bir üst versiyonuna geçiş yapacağım..

Fonksiyonlu çakı;
Yıllar önce aldığım (aliexpress) Ganzo...Alyanıda var, penseli..Gayet iş gördü..

Çatal-kaşık kombine;
Şişe açacağıda var üzerinde ve cidden yemeklerde çok kullandım..

Powerbank 20.000 mah;
Telefonu vs 5 kez doldurabiliyor, çok işime yaradı..

Şok cihazı-fener kombine;
6-7 kez köpeklerle badire atlattım, çok ciddi olanı yok ama şok cihazı gidon üstünde açık konumdaydı hep..Köpeği gördüğümde bazen saldırmasa bile arkamdan niyeti bozup koşmasını engellemek adına bile dokunduğum oldu..Çorum çıkışı petrolde bekçiliknyapan bir köpek saldırdı..Onu durdurdu ve ben yuvasından çıkarıp köpeğe doğrultarak bastığımda dahada etkili oldu..Tünellerden geçişte ön aydınlatmamı yine bu fenerle yaptım..Şarjı fena değil..

Yedek iç lastik, zincir yağı, tamir takımı, powerlink, ilkyardım çantası vs;
Kısmen kullandım, pasif ekipman, bulunmazsa olmaz..

Pişirme-yemek ekipmanı;
Hazır takımlar hep aluminyumdu, dibine tutan temizlemesi zor olan ve sağlığa zararlı cinsten..Ben kendim gidip 14 cm lik çift kulplu tencere aldım, cam kapaklı..14 cm olması sayesinde 450 gr lık nurgaz da içine sığdı..Tencerenin tek kulpunu söktüm..Birde küçük tahta kaşık, bıçak fonksiyonlu çakıdan. Ocağım katlanabilen, kendinden çakmak ve emniyetli. Kupam nurgaz çiftkat aluminyum..Oldukça hafif ve küçük hacimli bütün bu ekipmanı düzgün bir büzdürmeli torbaya koyup öylece yerleştirdim çantaya..Ayrıca yanımda salça yerine ketçap, küçük pet şişede (100 ml) yağ, paket tuzlar da vardı..Yanımda gerekirse diye sadece 1 paket A101 hazır poşet pilav vardı..

Güneş yağı, sinek kovucu, ip, bant, şifreli kilit, çöp poşeti, elektrik kablo bağı;
Bunlar çok gerekli değiller, doğa kampı yapılmayacaksa elenebilirler zira her ilçede aranıp bulunabilecek şeyler..Şifreli kilit 1 kez kullandım, 0.5 kg vardır..😐..Çöp poşeti yapmur olmadığı için gerekmedi ama hacimsel bir zararı yok.

Kıyafet;
3 er adet derken 2 ye düşürmüştüm, 2. ler bile gerekmedi desem yeridir..Günlük formanızı, taytınızı, çorabınızı yıkayabiliyorsanız bir takım çamaşır, tişört, şort, sandalet yeterli olur gibi..Tabi bunlar toplam gün ve km ye göre ayarlanmalı..

Uzun yolda sırta birşey alınmamasıyla ilgili forumda örnekler bulabilirsiniz, alıp çıkanlar genelde pişman olmuşlar..Su için de aynı şey geçerlidir sanırım, ama kullanmadım..Tek deneyimim ojul çantasından hallice bir sırt çantasıyla sürmek oldu, dedikleri kadar var..Sırtınızda zamanla artan bir ağırlık hissediyorsunuz, yazın çok terletiyor...Özgür hissedemiyorsunuz, performansı direk etkiliyor..
Hocam tur ekipmanlarini bir kamyona yuklesek iyimis ehehe. Bence sadelesmeye gidersen dahada keyifli olur Pedallamak

Scudo
@mariokaldato toplamı su dahil 15 kg yok..Adamlar 30-40 kg ile geziyor.4 yan çanta full dolu..Bu ilk yardım çantası (aslında mini kit 10*10 cm) vs hep forumdan araklama..😁..Video vs çekeceklerin sadece elektronik teçhizatı 4-5 kg..Mamutla dolaşanlara ne demeli?..

Benim tüm saydıklarım bu resimde..Önde çanta bile yok..

IMG_20200723_111221_2.jpg

Şimdi fark ettim 2 ayaklık la tamamlamışsınız turu :ssrtcbya: @HakanAydn
@mariokaldato toplamı su dahil 15 kg yok..Adamlar 30-40 kg ile geziyor.4 yan çanta full dolu..Bu ilk yardım çantası (aslında mini kit 10*10 cm) vs hep forumdan araklama..😁..Video vs çekeceklerin sadece elektronik teçhizatı 4-5 kg..Mamutla dolaşanlara ne demeli?..

Benim tüm saydıklarım bu resimde..Önde çanta bile yok..

235307 dosyayı görüntüle

@ekren gökhan Evet, buda acemilikten, orta sehpa 1 kg vardır..😁..Ama şu var, arka lastik patlayınca iyiki varmış dedim...🙂..Gidon boyun ve uzatmamda manuel ayarlı..Oda oldukça ağır orjinalinden, ama çok pratik..

Xlc aylaklığını maalesef bende kullanıyorum ve hiç memnun değilim .Tahminim 1 kg fazladır . Ön çantada alırsanız daha dengeli bir tur bisikletiniz olur. Malzeme konusuna gelince bazıları beklentiyi karşılamıyor .Bazılarını ise bir hevesle alıyoruz ,elden çıkarmak gerekebiliyor . Malum süreç 2 el ürünleri dahada kıymetlenmesini sağladı maalesef.Kazasız belasız tamamladınız başka turlara inşallah . @HakanAydn
@ekren gökhan Evet, buda acemilikten, orta sehpa 1 kg vardır..😁..Ama şu var, arka lastik patlayınca iyiki varmış dedim...🙂..Gidon boyun ve uzatmamda manuel ayarlı..Oda oldukça ağır orjinalinden, ama çok pratik..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@ekren gökhan Çok teşekkürler, ön maşa karbon olmasa niyet o yöndeydi, gidon boğazının ağırlığı, gidon üstündeki çantaya powerbank'ı (1 kg den fazla) koyarak, şok cihazını gidonda takılı tutarak, üçgen çantaya nispeten ağır fonksiyonlu çakı vs dağıtarak ağırlığı dengelemeye çalıştım. Yokuşlarda önün kalkması vs olmadı..
Tadını aldım, iflah olmam ben artık.
Kazasız belasız tamamladınız başka turlara inşallah
Hepimize diyorum, sağolasın..

Geri