Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

CPU Fan hızı ve sıcaklığı

Serbay Akar

Forum Demirbaşı
Tepki
207
Bisiklet
KTM
Arkadaşlar CPU fanım 3 yıllık. 2300 RPM ile dönüyor ve CPU'nun sıcaklığı 85-86 arası gidip geliyor bu fazlama mı ? İşlemci Core 2 Quad 2.40 x4 . Fanı değiştirmem gerekir mi ?

Scudo
boşta o derecedeyse fazla, fanını temizle varsa kopresörle temizle toz falan kalmaz, birde termal macunun kurumuştur macunu tazele

• Beğen
Tepkiler: Serbay Akar
kapak hep acık da ben macuna baktım da 1mm den daha ince temizleme isini ev yöntemi olsam sac kurutma makinesi [normal hava] ve süpürgeyle yaıyorum hiç toz yok suan ama macundan olabilir ?

İşlemci fanını çıkardığınız zaman tekrar yemi macun sürmeden takmamalısınız eğerki söktüyseniz macunun etkisi gitmiştir... Bu arada bilgisayar kasasının yanının açık olmamasını öneririm sizde biliyorsunuzdurki kasanın içinde bir hava sirkülasyonu vardır...Kapak açık olunca bu bozulur ve genelde daha fazla ısınır işlemci ve özellikle üstünde fansız soğutucu olan parçalar...

ikinci el sitelerinden ufak birkaç araştırmayla uygun fiyata çok güzel fanlar alabilirsiniz. bende 4850 ekran kartı var o bile yükte 65 i geçmiyor. (üstünde akasa vortexx neo var ama olsun:D) bir işlemci için 80 derece çok ama çok fazla. e4600 işlemcim stok fanla boşta 39, yükte 65 dereceyi geçmiyor. macun olarakta Akasa 455 macunu öneririm. gayet ucuz bi fiyatı var ve verimli....

anladım macun alıp sürmem şart oldu o zaman. Acemi sayılırım bir hobi gibi ufak ufak öğreniyorum. Fanımı değiştireyim mi ? Sora macunlarım. Ve pc de ses sorunu var cok yüklenince -.-

Ekran kartı 8800 GTS Üstünde soğutucusu var yani bilmiyorum sıcaklıkları ne kadar :D

peki bu macunlama işi nasıl yapılır ?

bende sırası gelmişken sorayım benim cpuda problem yok 45-55 arası gidip geliyor fakat ekran kartım aşırı ısınıyor nfs shift oynarken 80-90 dereceleri görüyorum laptop olduğu için herhangi bir yerini açma gibi bir fırsatımda yok neyapabilirim sizce bu normal mi?

Laptoplarda olağan bişey diye biliyorum , bilmem siz hiç laptop içi gördünüz mü :) her şey dipdibedir. Oyunlar aşırı yüklüyor laptopu soğucular var belki işinizi görür .

Arkadaşlar bu gün bilgisayarcıdan aldım 5 liralik termal macunla 85 dereceden sonra 49 dereceye düştü çok mutluyum sağ olun :)

• Beğen
Tepkiler: İlker Özdemir
kasayı temizle
işlemci petegine hava tut
macun sureceksen dikkatlı sök fanı anakarta zarar verme

@Halil öztürkü

Ekran kartınızda yükte o dereceleri görmeniz normal telaşlanmanıza gerek yok.
Bkz: (link)

eğer bir programdan fan rpm ini sabitlediyseniz yada istemeden böğle bişi yaptıysanız buda sorun yaratıyor olabilir speedfan programı ve cpu-z indirip birde değerlere oradan bakın derim... Isı arttıkca fan dönüş hızı otomatik artmalı bu sabit duruyor olabilir sizin bilgisayarda buda ısının artmasına neden olur yük altında...

GEnelde 80 derece ve üstü istenmeyen bir durumdur. Özellikle laptopların havalandırma sistemlerinin kötülüğünden ısı hızlı artmaktadır. Bu ısılar laptopın ömrünü kısaldır.

Dikkat edilmesi gereken şey fanın hava üflediği yerin ve diğer hava deliklerinin açık olmasıdır. Bunun yanında toz zaten sıkışık laptop kasasında hava akışını bozar. Kuvetli bir şekilde laptop kapalı iken fan çıkışından üflene bilir. Eğer laptop 2 seneyi geçti ise ve biraz da anlıyor iseniz açıp üfleyerek tozu temizleyeilirsiniz.

Bunun yanında laptop soğutucularının büyük faydası olur.

Bunun yanında kasalı bilgisayara gelirsel kasanın kapakları kapalı olmalıdır. Kasalarda önde içeri hava üfleyen fan arkada ise dışarı üfleyen fanlar vardır. Eğer kapak açık olursa bu sirkülasyon bozulur. Ypaılması gereken 6ayda bir kasanın orta şiddetli hava üflenerek tozdan arındırılmasıdır. (süpürgede olabilir ama içine parça kaçırmamaya dikkat edin)(ayrıca eğlencesine fanlara kompresörle hava tutmak yada süpürgeyi tam güve getirip fanı temizlemeye çalşmak zararlıdır. aşırı hızlı dönmesine neden olur ve fanın yapısı bozulur ve ses yapmaya başlar.)

Eğer bilgisayarın önden ve arkadan hava alıp veremeyeceği bir dolaba soktu iseniz, sirkülasyon rahatlatılmalıdır.

Konuyu mahsenden bulup çıkarmışsınız :)

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@Oğuz Taş

Ben diyecektim ki Oğuz abim noktayı koymuş :D

Geri