Scudo Sports

cr-cx giro cyclocross lobisi yorumlarınızı alalım

mustafa ç

Forum Demirbaşı
Tepki
422
Bisiklet
Trek
Cr-cx giro almayı düşünüyorum. Bu bisikleti düşünme nedenim ise; ufak tefek köy gezilerini, işe gidip gelmeyi, 100km üzerinde günlük turları 35c lastikli şehir bisikletim varken kotarıyordum ve uzunca bir süredir de yol bisikleti alma niyetindeydim. Şimdi şehir bisikletim yok ve mecburen bu tip faaliyetlerimi birleştirmem gerekiyor. Öncelikle kullanan arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum. Hem carraro özelinde soru işaretlerim var hem de disk fren hammalığı yapmak istemiyorum açıkcası. Yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Scudo
merhaba hocam, bu bisiklete bende bakmıştım. Hiç bi yerde ağırlığı yazmıyor acaba siz öğrendiniz mi ağırlığını. Hamallıktan bahsediyorsanız da eğer bence üstündeki jantlar asıl size hamallığı yaptırır gibi geliyor bana:) kendim disk fren kullanıcısıyım, çünkü ihtiyacım bu yöndeydi nerdeyse hiç düz yol gitmiyorum günlük hayatta sürekli yokuş in-çık, artı yağmur kar da sürüşü var, arazisi var. Sizde ihtiyaçlarınızı belirlemeniz lazım. Disk freni neden sevmiyosunuz:)

@Roux disk fren sevmemekten ziyade v frenin de yeteceğini düşünüyorum bir önceki bisikletimde yeterli oluyordu zira. Üsteki mesajımda kullanım alanlarımı yazmıştım çok büyük ve sert inişler yapmak gibi bir niyetim yok dolayısıyla disk frenin ağırlık yapmasına gerek yok bence ;) Bu Jantın ağır olduğunu bilmiyodum açıkcası bunu da merak ettim şimdi araştırmam lazım. Ağırlığı ne kadar bilmiyorum. Bisikletçiler pek bilgili olmuyor (işini layıkıyla severek yapanları ayrı tutuyorum) . O yüzden kullananlar varsa özellikle onlar kilo konusunda yardımcı olabilir belki.

Merida Crossway 300'ü satıp gözü Focus Mares AX 2.0 veya Cube Cross Race'e dikmişken "dur bir dakika ya" demiştim.

O paraya motor alınır mıydı bilmiyorum, ben almadım. Yerli modellere bakıp Salcano CYC02'yi dişime göre bulup aldım geçtim. O arada CR-CX'e de göz kırptım ama hiçbiryerde olmadığı için katalog verisi ile kaldım.

Vites sistemini 100 lira gibi bir farkla 105-Ultegra'ya yükselttiğim CYC02 biraz ağır ama ben de çok hafif olmayınca iyi anlaştık biz.

Göreceğiniz üzere 3000 TL altı cyclocross modelleri bir Salcano, bir de baktığınız Carraro mevcut. Başka varsa da ben kaçırmışım. Bu paraya alınır mı? Valla bütçe kısıtlıysa çok güzel alınır, daha pedalı var ayakkabısı var..

Ama CR-CX biraz pahalı gibi. Tiagra donanımı neredeyse Focus AX 3.0 fiyatına veriyorlar. Salcano alın yapmadığınız bakım, anlamadığınız bisiklet parçası kalmasın :)

Cyc 02 salcano nun sitesinde gözükmüyor ama bayilerde bulunabilir diye tahmin ediyorum. Giro yu ise bizzat gözle gördüm hem de vitrinde ama ilgisiz satıcı nedeniyle dükkandan koşarak çıktım :p

@Roux bugün giro yu şöyle bi tarttım 10 kilonun biraz üzerinde gibi yalan olmasın. Satıcı da saolsun 86 bacak boyuma göre 57 kadro vermeye çalıştı. Hem bisiklet üstündeki verdiği hissiyat hemde seçim tablolarına göre 60 olması gerekiyor sanki.

mosso da da bi tane var fiyat olarak ugun ama forumda onunla ilgili bi konu var oda kullanıcı yorumu değil.

(link)

Giro'yu bugun aldim. Oncesinde 2-3 bin lira arasi CX bisikletleri biraz arastirmistim ancak zaten fazla opsiyon yoktu. Su an yol Claris donanimli yol bisikletimle birlikte bisikletcide. Yol bisikletimdeki Claris grupseti Giro'daki Tiagra ile takas edecek. Sadece frenler degismeyecek, disk olduklari icin.

Acikcasi Giro beni ilk bakista epey etkiledi. Gidon, gidon bogazi, sele borusu FSA, grupset Tiagra ancak arka aktarici 105 filan. Kadro geometrisi de cok hos. Kadroda bagaj delikleri var, tur amacli kullanilabilir. Belki jantlar donanimin geri kalanina gore biraz dusuk o kadar. Bir de karbon masa dusunulebilirdi ancak muhtemelen fiyati daha fazla yukseltmek istememisler. Bu haliyle beni stabilize ve toprak yollarda fazlasiyla goturecegini dusunuyorum. Biraz kullanimdan sonra geri bildirimlerimi paylasirim.

Selam sonucları bende merak ettim
Tur için uygun mu kadro? Arkaya portbagaj takılabilir dee mi? :))

Ben de gözümü şuna dikmiştim, baktıkça hoşuma gidiyordu, fiyatı da birkaç ay önce 2500-2600 lira gibiydi. Kullanan var mı bilmiyorum:
(link)

• Beğen
Tepkiler: cihan cambaz
@ocnby @byhsyn34 Daha istedigim kadar suremedigim icin geribildirim isini bekletiyordum ancak uc bes bir sey yazabilirim :) Fiyat secenekleri arasinda suphesiz en uygunu CX Giro. Tiagra grupset buyuk avantaj. Ben yorumda yazdigim gibi Claris takmistim, pisman oldum. Ama zaten uzerinde Tiagra geliyor.

Yeterince binemesem de satmayi da dusunmuyorum, cunku tur bisikleti olarak kullanmak icin bekletiyorum. Kadrosunda bagaj delikleri, tur lastigi icin jant boyu, yol bisikleti ergonomisi vs. kisaca tur bisikleti olmak icin cok uygun bir bisiklet. Diyeceksiniz ki hic mi eksi yok, var; biraz agir ve jantlari biraz dusuk seviye. Ancak ben yol bisikleti kullandigim icin bana agir gelmesi normal, MTB'den gecen birine oldukca hafif gelecektir. Bunun disinda evvelki yorumda bahsettigim konularda fikrim degismedi, FSA komponentler ve grupset gayet iyi.

Bir de fotografini ekleyeyim:

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-9/10421247_1010590328972967_3733157224752013197_n.jpg?oh=0beebcb6b23ca45b4504e9e430249358&oe=572B1E09&__gda__=1463068833_09801cf06589f28a5557faed20b50450

İyi akşamlar ben de cyclocross bisiklet alıp almamak konusunda çok çekimser kaldım bir ara kayınçomun eşinin cyc 02 sini kullandım sonra şan eseri resmini eklediğim bisikleti buldum internette aslında aradığım kadro geometrisinin endurance olduğunu anladım dik oturma pozisyonu 700x28 lastikler (700x32 de olacak gibi gözüküyor) kısa Gidon bağlantısı fiyatıda çok uyguna geldi ve karbon maşaya sahipki zoom marka maşalı Mosso Wildfire dan bile daha konforlu diyebilirim. Cyclocross alacak arkadaşlar Fuji sportif serisine ve ayrıca diğer bisikletlerin endurance kadrolarına da bakmalılar.

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    101,2 KB · Okunma: 168
  • image.jpeg
    image.jpeg
    139,5 KB · Okunma: 159
merhaba ben de carraro cr cx giro 2016 almayı düşünüyorum. detaylı resim ve video bulamadım. fren kolu çift mi acaba? kullananlardan deneyimlerini alabilir miyiz? eşimle birlikte kullanmayı düşünüyoruz. eşimin boyu 167cm, benimki 177cm. kadro boyunu nasıl seçersek çok sıkıntı olmaz? teşekkürler.

@pilot Giro kullanıyorum.Fren kolu tek,diğer cyclocrosslar gibi çift değil.Bildiğim kadarıyla 53 ve 56 boyları var.Benim boyum 1.76,53 kullanıyorum.Eşiniz ayni bisikleti rahat kullanamaz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: pilot
Teşekkür ediyorum. Eşim için specialized sirrus aldık.48.5 cm kadro.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaslar cr cx gironun kg agirligi hakkinda bilgisi olan?

11,5 kg diye aklımda kalmış

Arkadaslar cr cx giro modelini alma fikrim oluştu. Şimdiye kadar mtb kullandım, bu modeli günlük tur ve seyrek olarakta uzun turlar için kullanmak cazip geldi. Bu model için günlük ve uzun turlar için hangi pedal(lar) ve ayakkabı(lar) tavsiye edersiniz? Daha önce kilitli pedal kullanmadim

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
Geri