Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cr-Cx Giro

Tepki
22
İsim
Harun
Arkadaşlar 3 aydır bisiklet almak için sürekli bilgiler toplamaya çalıştım.Her araştırma yaptığımda daha fazla fikirler edindim.Tabi bu benim için bir dezavantaj oldu.Çünkü sürekli kararlarımı değiştirdim.İlk başladığımda tur bisikletleri çok ilgimi çekmişti.Hala da öyle.Ama yol bisikletlerin drob bar gidonları beni çok fazla cezbetti.Bu yüzden yol bisikleti de araştırdım.Ama şimdi görüyorum ki ikisin karması olan bir bisiklet türü var.Cyclocross bisiklet.Bu bisiklet türkiye şartları için bire bir gibi gözüküyor.Ancak fiyatlar konusunda Türkiye şartlarına göre değil.Ta ki bu bisikleti bulana kadar.Forumda bununla ilgili bir konu var ama çok üzerinde durulmamış.

Bu bisiklet ile ilgili aslında cyclocross bisikletlerle ilgili bir kaç sorum olacak.

1.Bu tarz bisikletlere uzun turlarda kullanmak için çamurluk takıla bilir mi?
2.Aydınlatma sorununu nasıl hallede bilirim?
3.CR-CX GIRO bisiklet modelinin üst kilo limiti ne kadar olduğunu nasıl öğrenebilirim?
4.Bu fiyatlar arasında başka Cyclocross bisiklet varmı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
Scudo
@harunbas141 Cyclocross hakkında yorum yapamayacağım ama eğer hala tur bisikleti düşünüyorsanız ve drop bar cazip geliyorsa Fuji Touring tam size göre olabilir. Şuan güngörler bisikletin stoklarında mevcut. İnternet sitesinde stokta yok gibi görünüyor ama 2 gün önce Yaşamkent-Çayyolu şubesinde görmüştüm. Fiyatını sorduğumda 2700TL demişlerdi.(Tabi pazarlık vs yapmadım meraktan sormuştum). Bu bisikleti bi incelemenizi öneririm

Peki Fuji Touring hız konusunda acaba tatmin eder mi?Yani sadece tur için almayacağım bisikleti.Bir gün çıkıp hız yapmak için de kullanacağım.

Onunla ilgili olarak Fuji touring kullanan arkadaşlara sormak gerekiyor ama şahsi görüşüm yol bisikleti kadar olmasa da bir mtb den veya bir çok şehir tur bisikletinden daha yüksek hızlara çıkabilir. Ayrıca turcular tarafından çok güzel yorumlar var bu bisiklet için. Youtube da türkçe inceleme videoları da bulabilirsiniz.

Bu bisiklet cyclocross tarzında yine galiba ?

@harunbas141 Forum da bu soruların tamamının cevabı yorumlarla birlikte var ve okuduğunda öğrenemeyeceğin birşey kalacağını zannetmiyorum.Bende ilk başlangıçta çok tereddüt ettim seçimde.Bu nedenle her türden bisiklet aldım ve de sattım.Son sattığım Merida karbon Scultura yol. Hız için mükemmel bir alet fakat tur yapmak istediğinde bu hizmeti verecek bisiklet değil ki bu bütün yol bisikletleri için geçerli sayılır. Geometrileri farklı. Bahsettiğin cyclocross bisikletlerin geometrileri vücudun biraz daha dik durmasını sağlayabiliyor.Tüm yol şartlarında da gidebilme kabiliyeti zaten ünlerinin nedeni.Alınacak böyle bir bisiklette turuda düşündüğün için mutlaka bagaj bağlama aparat deliklerinin olması gerekir.Hız konusunda seni tatmin edecek olanın kondisyon ve bacaklarının olduğunu belirteyim.Tabiki yol bisikleti hızın uzmanı fakat bir cyclo ilede hız tutkunu lastikleri incelterek tatmin edebileceğini düşünüyorum.Drop bar tutkun var gibi geldi bana.Bunun için de drop barlı bir tur bisikleti bakabilirsin.Arkadaşlar Fuji markasını önermişler.Forum da bununla ilgili çok yorum var.Ben merida nın cyclo sunu kullandım sattım.Şimdi bir tur bisikleti bakıyorum ki Fuji fena değil.Eğer bir taşla iki değil daha çok kuş vuracaksan Fuji iyi bir alternatif olacaktır. Kadro cr-mo olduğından biraz daha ağır fakat tur için gerekli tüm dayanım ve donanım özellikleri mevcut.Bende bir tur bisikleti baktığımdan alternatifler arasında Fuji turing var. Nacizane fikrim böyledir.Sağlıcakla kal...

@volkankaz bisikletiniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Uzun bir ara olmuş bence sürüş deneyiminizde olmuştur.:)

Ne gibi artıları ve dezavantajları var?
Değiştirmeyi düşündüğünüz bir parçası var mı?
Bu bisiklet ile bir tura çıktınız mı?
Bu bisikletin kilo sınırı ne kadar?

Cevaplarsanız çok sevinirim. :)

• Beğen
Tepkiler: volkankaz
@harunbas141

Ne gibi artıları ve dezavantajları var? Avantaj olarak mtbden sonra akıcı ve seri bir bisiklet. Bana rahat geldi.Ama mtbye göre amortismanda zorluk yaşadım. Mıcırlı asfaltta yolu resmen hissediyorsunuz. Maşa beklediğim gibi değil.
Değiştirmeyi düşündüğünüz bir parçası var mı? Maşayı daha esnek karbon bir maşa ile değiştirebilirm.
Bu bisiklet ile bir tura çıktınız mı? Evet geçen hafta 85-90 km lik bir tur yaptım. Çok zevkliydi
Bu bisikletin kilo sınırı ne kadar? Bende 85 kg kadaar estetik duruyor :)

@volkankaz bisikletin 105 arka bacak boyu nedir kısa bacak mı uzun mu ?

Ben cyclocross bisikleti arıyorum. Üst düz barda freni olan sadece carraro cr giroyu tanıyorum. Stokta bulan varsa alırım 2.el temizse yine alırım. Sizce nerede bulabilirim?

Ben cyclocross bisikleti arıyorum. Üst düz barda freni olan sadece carraro cr giroyu tanıyorum. Stokta bulan varsa alırım 2.el temizse yine alırım. Sizce nerede bulabilirim?
Selamlar buldunuz mi acaba bulduysaniz yorumlayabilir misiniz 2022 yılındayız ve 2017 bir cr cx giro nasıl olur alinir mi sizce?

Selamlar buldunuz mi acaba bulduysaniz yorumlayabilir misiniz 2022 yılındayız ve 2017 bir cr cx giro nasıl olur alinir mi sizce?
Alıntı yaptığınız mesaj 2019 yılından bir mesaj ve o arkadaşta en son 25 Mayıs 2020 tarihinde foruma girmiş. 2017 model bisiklet alınır mı diye soruyorsanız, kozmetik veya mekaniksel bir sıkıntısı olmadıktan sonra alınabilir. O arkadaşın dediği bisikletin bir benzeri facebook gruplarının birinde vardı.
(link)

Eğer cyclocross bir bisiklet arıyorsanız bu konunda yer aldığı cyclocross başlığı yada bisiklet seçimi konusundan faydalanabilirsiniz. Güncel olarak kullanan birileri size yardımcı olacaktır.

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    145,8 KB · Okunma: 27
  • Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik

"üst düz barda freni olan" şartına uyan bir model bulamıyorsanız, bunun dışındaki şartları size uyan bir bisikleti alıp kolları kendiniz alıp tak(tır)abilirsiniz.

Kollar: (link)

Takılması:

Bende var bisiklet. Mevcut olarak kullanıyorum, 6800 TL'ye satışa koydum, alıcısını bekliyor. Cidden bir cyclocross olarak efsane. Ben yol bisikletine geçmek istiyorum, yol bisikleti olarak da çok güzel iş görüyor fakat neticede yol bisikleti mi, değil :) ama cyclocross arıyorsanız doğru adrestesiniz bence. Disk fren olması, tiagra ve arka aktarıcısının da 105 olması, tipi, çanta için montaj deliklerinin oluşu, triple butted oluşu, tamamen FSA donanım oluşu vs. vs. saymakla bitmez... :)

Son düzenleme:
Bende var bisiklet. Mevcut olarak kullanıyorum, 7800 TL'ye satışa koydum, alıcısını bekliyor. Cidden bir cyclocross olarak efsane. Ben yol bisikletine geçmek istiyorum, yol bisikleti olarak da çok güzel iş görüyor fakat neticede yol bisikleti mi, değil :) ama cyclocross arıyorsanız doğru adrestesiniz bence. Disk fren olması, tiagra ve arka aktarıcısının da 105 olması, tipi, çanta için montaj deliklerinin oluşu, triple butted oluşu, tamamen FSA donanım oluşu vs. vs. saymakla bitmez... :)
Evet bu arkadaşta var, alıp almamak tabi ki size kalmış. Sattığı bisikletin fiyatı 5100₺ idi ve ben anlaşıp istanbula almaya gitmeden 1 hafta önce fiyatını 7800'e çıkardı. Bisikleti güzel. Fiyatını yükseltmeden çabuk gidin alın çünkü ticaret bunu gerektirir... Daha önce forumda bu olayı anlatmıştım hatırlayanlar bilir.

Geri