Scudo Sports

Cs hg4000 ve cs hg50

Yunus Emree

Forum Bağımlısı
Tepki
145
Bisiklet
Sedona
İyi günler arkadaşlar hg 30 rublem var 3 zincir eskitti yanlış hatırlamıyorsam. Galiba değişim vakti geldi.
Dün yeni zincir taktıktan sonra vites ayarlarım düzgün olmasına rağmen zincir yüke geldiği zaman kendiliğinden vites değişimi yapıyor. Sadece yük altında yapyıor bunu ve sık kullandığım dişlilerde var bu.

Biraz araştırdım bütçeme en uygun
Shimano Alıvo CS-HG400 Ruble 9V (68 lira)
Shimano Alıvo CS-HG50 Ruble 9V (60 lira)

Modelleri buldum, aralarında ufak fiyat ve ağırlık farkları var ama hangisi daha üst model onu anlamadım, ikisinden birini alsam her hangi bir fark olur mu?
400 olan daha yeni üretim heralde, daha önce öylesine baktığım zamanlar böyle bir seri görmemiştim diye hatırlıyorum, fark olarak da bunu soruyorum zaten.

Bir de rubleyi 11 28 olarak alsam arka aktarıcı için sıkıntı olur mu rd m390 kullanıyorum?

Scudo
muhtemelen hafif olan model daha üstün-yenidir.11-28 alırsan aktarıcın için sıkıntı olmaz ama arazide-dağlık alanda çok vakit geçiriyorsan 11-32 veya 11-34 bakman daha faydalı olur

@ommemo
Shimano sitesinden kılavuzlarını indirdim, klavuzun biri 2012 diğeri 2014,(hg 4000) üretimleri de bunun gibidir heralde.
Bisikleti bakıma götürecem, eğer gerek görülürse alırım rubleyi. Cevap için teşekkürler.

Dün baktım zincir aynakol 1, ruble 9dayken arka aktarıcının makarasından çıkmaya çalışıyordu. Takılarak ilerliyordu yani, baktım kafes biraz eğilmiş.
Onu düzeltti bisikletçi, şu an yine bisiklet yük altındayken zincir düşüp tekrar eski vitese dönüyor.
Bunun düzelmesi yeni rubleyle mi çözülür yoksa vites ayarında mı sorun var acaba?

ilk olarak ön vites 1,arka 9'da olması tamamen hatalı bir kullanım.Hem zincir-aynakol ve rubleyi daha çabuk aşındırırsın hemde zincir kırma ihtimalin var.ön 1'de iken arkayı en fazla 3-4 yap, ön 2'de iken arka 3-6 arasında, ön 3'te arka en fazla 6-9 arasında olsun.Vites kullanımı bu şekilde yapılır.Yani ön 1, arka 9'da sürtme yapması,takılarak ilerlemesi normal.Aynı sorun ön 1,arka 2-3 gibi doğru kullanılan zamanlarda da yapıyorsa vites ayarında sıkıntı vardır

@ommemo
Kastettiğim o değildi aslında.
Ben vitesi zaten o şekilde kullanmıyorum, 3 9 sistem olduğu için yarı yarıya kullanıyorum diyelim.
Benim demek istediğim ayar yaparken 9a aldığım zaman sürtme yapsa da zincir makaraya takılmıyordu. Şimdi de takılmıyor düzeltti ama şu yük altında atlama sorunu bir türlü çözülmedi.
Rubleyi de değiştirdim 400 aldım...

yeni rubleniz hayırlı olsun, mesajda yazılandan yola çıkarak hayal gücümü de devreye sokunca sorununuzun vites ayarı ile çözülmesi gerekir diye düşünüyorum:D

@ommemo
İnşallah öyle olur yoksa boşa para harcadık:)

Geri