Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cube 2014 Agree GTC Karbon Bisiklet (50/34)

Aytuğ Ş.

Daimi Üye
Tepki
119
Bisiklet
Cube
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz üzere 2014 modeller yavaş yavaş hem websitelerinde hem de showroomlarda yerlerini alıyor. Hepimiz ne olur şu kur daha fazla yükselmesin derken bir yandan da bisiklet araştırmaya başladık. Alacaklar için fikir olması açısından bu konuyu açıyorum. Hepimiz yorumlarımızı belirtelim ki arkadaşlar gereekn bilgiyi forumda bulabilsin.

Herkes fiyat performans kalite hakkındaki yorumlarını yapabilirse çok sevinirim.

http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/2/12_1_1.jpg
http://www.cube.eu/fileadmin/2014/cccc/bike/details/575200/575200-agreegtccompactwhiteblackred-d01.jpg

AGREE GTC
Karbon fiber kadrolar yol yarış bisikletlerinde yeni bir sınıfa dahil olmanızı sağlar. Sürücüler için bu sınıf inanılmaz düşük ağırlık ve performans sağlar. Twin Mold teknolojisi sayesinde bu kadroların her bir alanı aynı gücü alır ve mükemmel kontrol sağlar. Oversize gidon yapısı sayesinde kadronun maksimum sertlikte olması tasarlanmıştır. Cube tarafından geliştirilen Twin Molt Kalıp yöntemi sayesınde sürücünün rahat ve konforlu sürüş yapmasına olanak sağlar. PressFit orta göbek uygulanan yanal sertlikliği arttırır. Shimano Tiagra vites sistemi 3x10 ve 2x10 şeçenekleri ile mükemmel performans için tasarlanmıştır. Aynı zamanda Fulcrum Racing 77 jant seti çok iyi akışkanlığa sahiptir. Ergonamik CUBE gidon yapısı uzun sürüşlerde sürücüye maksimum konfor sağlar. İnce sele borusu esnemezliği azaltmak ve konforu arttırmak için tasarlanmıştır.

Kadro - GTC, Monocoque, Twin Mold Technology

Size - 50, 53, 56, 58, 60, 62, 64 cm semisloping

Maşa - CUBE CSL Race Carbon, Tapered

Furç- FSA Orbit I-t integrated, top 1 1/8", bottom 1 1/2

Boyun - CUBE Performance Pro, 31.8mm

Gidon - CUBE Wing Race Bar, Compact

Gidon Bantı - CUBE Grip Control

Arka Aktarıcı- Shimano Tiagra RD-4600SS, 2x10-Speed

Ön Aktarıcı - Shimano Tiagra FD-4600BL, Clamp 34.9mm

Vites ve Fren Kolları - Shimano Tiagra ST-4600

Fren Ayakları - Shimano Tiagra BR-4600

Ayna Kol - Shimano Tiagra FC-4650, Hollowtech II, 50x34T, 170mm (50/53cm), 172,5mm (56/58/60cm), 175mm (62/64cm), PressFit SM-BB71-41

Jant Seti- Fulcrum Racing 77

Dış Lastik Schwalbe Lugano, 25x622

Sele - Selle Italia X1 Road

Seleborusu - CUBE Performance Post, 27.2mm

Sele Kelepçesi - RFR Close 31.8mm

Ağırlık - 8.6 kg

Kadro teknolojisi
Advanced Twin Molt Kalıp yöntemi sayesinde karbon fiberin sertleştirme esnasında katlanmasını engeller. Bu yöntem mükemmel kadroyu yapmaya imkan kılar. Her bir karbon fiber yapısı sertleştiği şekilde kalır. Karbon fiber tabakalar daha iyi yerleştirildiği için daha az malzeme kullanılmış olur. Bu üretim yöntemi, kadro üzerine uygulanan güçleri düz bir doğrultuda dağıtır. Super HPC 2014 modellerinin hepsinde aynı özellik kullanılmaktadır.

Kadro içinden kablo geçişi
Kadro içinden geçen kabloların birçok avantajı vardır. Kabloların daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Aynı zamanda kirden korur. Bu yöntem daha şık bir görünüme sahiptir.

Orta göbek teknolojisi
Orta göbek rulmanları direk olarak kadroya monte edilir ve vidalama gerektirmez. Bu yöntem orta göbeğin kadroya daha fazla yaklaşmasına olanak saglar. Yakınlaşan her bir milimetre kadronun daha stabil olması içindir.

Islak zemin yüzeyi
Tüm HPC ve aliminyum modellere logolar ve grafikler için çok katmanlı cilalı yaş boya kullanılır. Ağırlık tasarrufu için yüzey işleme teknolojisi kullanılır.

Kalınlaştırılmış alın tupü
Bu tasarım geleneksel düz kadrolara göre daha serttir ve daha güvenli sürüş sağlar. Kadronun önündeki minimal esneme gidonda maksimum sürüş konforu sağlar . Daha geniş alın yapısı ,daha geniş maşa demektir ve bu daha fazla stabiliteye olanak sağlar. Buda daha iyi enerji aktarımı demektir.Cube bisikletlerin tüm modellerinde kullanılmıştır.

Çok amaçlı kadro kulağı
Litening super HPC ve AGREE GTC modellerinin tamamında kullanılır. Bu yöntem içerden gelen kablonun daha iyi çalışmasını sağlar. ElectroniK ve mechanik modeller için mükemmeldir. Ayrıca bu yöntem kadronun kulak bağlantı kısmını korumaktır

Scudo
Bende almayı düşünüyordum kaç aydır ama euro fırladı gitti malzeme, aksesuar derken 105 setli bir bisiklet 5000 liraya çıkacaktı, ama ben imzam da ki bisikletimi ikinci el ve çok temiz olarak aldım, tabi satıcı önemli ikinci el risk ....

Ben de uzun yıllar sonra alacağım bisikletimi almak için uzun zamandır bekliyorum. umarım haziran aylarında istediğim bir model alacağım. Çok beklediğim için de ikinci el pek sıcak gelmiyor. Bisiklet şu anki kur ile 5081 lira ve bu fiyat insanın aklını çok kurcalıyor.

Bugün yakindan gorme fırsatım oldu ve fotograflardan daha güzel olduğunun farkına vardim :D

Keşke set olarak daha üst set kullansalarmıs 105+ ama bisiklet çok güzel ve diğer parçaları gerçekten güzel

• Beğen
Tepkiler: emre özgür
Bisikletin görüntüsü çok hoş ama tiagra setli bir bisiklete 5000 tl verilmez.

• Beğen
Tepkiler: emre özgür
Bahsettiğiniz modelin şu an ki fiyatı 4,595 tl'sı. Pazarlık ile daha da inecektir.
(link)

Bu rakamları düşünüyorsanız eğer "Cube için yazıyorum" aşağıdaki modele yönelin derim. En azından 105 set bir bisiklet almış olursunuz.
(link)

5000 tl civarı verecek durumdaysanız eğer gtc pro modelini pazarlık ile uygun fiyata alacağınızı düşünüyorum.
(link)

İlaveten 2013 modellerin bazılarında aktarıcı, jant ve lastik farlılıkları mevcut. Örneğin 2013 gtc pro'da ultegra arka aktarıcı, mavic jant ve lastik varken, 2014 gtc pro 105 arka aktarıcı, Fulcrum Racing 77 jant ve Schwalbe One lastik barındırıyor.

@Yücel Dk

Acemiliğimi düşük seviyeli bir grupsetle atmak istediğim için tiagra grupsete yöneldim. Yoksa agree serisinin hemen hemen tüm grupstlerle olan modelleri var.

@ayhan1

tiagra sete verilmez haklısınız ama bu bisiklette sadece tiagra ya 5000 vermediğiniz de aşikar.

@Erdal YILMAZ

Hocam aslında sizin de gösterdiğiniz gtc pro ilk niyetimdi ama erdoğanlar kuru düşürmesine rağmen 600 tl lik bir fark oluyor ve pek küçümseyemiyorum. peloton 105 ile agree tiagra arasında kaldım. Bir iki yıl içerisinde grupseti değiştireceğim ve parçaları yurtdışından alma niyetim var. Agree nin kadrosunun peloton a göre daha iyi olduğunu yükseltmeye daha değer olduğunu düşündüğüm için agree ye yöneldim aslında. Siz bisikletinizden memnun musunuz keşke dediğiniz şeyler var mı ? :)

Ben kullanmakta olduğum 2013 gtc pro modelinden fazlasıyla memnunum. Keyifle de kullanıyorum fakat keşke şurası şöyle olsaymış dediğim iki şey var. Arka aktarıcı Ultegra 6700 serisi olduğu için, ön aktarıcı ve aynakol'da Ultegra 6700 serisi olsaymış diyorum. Profesyonel değilim, ancak fırsat bulduğum her zaman bisikletin üzerindeyim. Hem görsel hem de daha üst seviye kaliteli ürün kullanmak açısından ileri de böyle bir değişime gitmeyi istiyorum. :)

@ayhan1

Zaten Cube, Cannondale, Trek, Scott gibi markalar donanımı satmıyorlar, kadroyu satıyorlar. Karbon kadro olduğundan bu markaların hepsi 5000 lira civarı.

Ben de GTC pro alsam mı diyerek biraz araştırmıştım. Aklınızı bulandırmak istemem ama isterseniz google'da "cube agree bottom bracket crack" ve "cube agree seatpost crack" diye bir aratın. Her marka için bu aramalar sonuç veriyor ama agree kadrosu hakkında biraz fazla gibi, piyango yani. Bir de alırken üst boru ölçüsüne bakın, mesela 58cm Agree kadronun üst boru uzunluğu 56cm. Klasik ölçülere bakarak küçük kadro almayın.

Özetle; şakırt diye parayı çıkartıp alabilsem, alırdım ama onu söyleyim. Şartları zorlayarak da piyango işine girmeyim diyerek vazgeçtim. Durumunuz iyiyse göze alınabilir bir risk, bisiklet güzel çünkü beğeniliyor genel olarak.

Aynı fiyat bandında başka karbon bisiklet modelleri varmı. mesela lapierre xelius da bir alternatif olabilir. Diğer seçenekleride sayarsanız tercihte faydalı olabiliriz. Ama agree nin bu fiyattan satıldığını bilseydim ilk tercihim olabilirdi. Ktm strada da uygun fiyatlı bir tercih olabilir.

Lapierre den uzak durmamin tek sebebi yakınımda satan bir yer bulamamam. Cube icin ise Erdoğanlar bisiklet cok yakin. 15 dakika bile sürmez. Bir de Ankara'daki bisikletcilerin bilgi düzeyini ve en dandik bisikletleri bile ne kadar ovduklerini gördükten sonra ilgilenebilecek istediklerimi anlayabilcek ve belirli musteri kitlesi olan bir yer istedim.

@rahmi kocaman
Söylediğiniz videolara o kadar cok baktım ki pek aklıma takilmiyor artık :D guvenebilecegim bir yerden aldıktan sonra böyle bir problemde bile çözüm bulabilcegimi düşünüyorum. Bir de binlerce bisikletten bir ya da ikisinde bu sorunun çıkması beni rahatlatiyor galiba

@Erdal YILMAZ
Ah su kurlar olmasa :D ne yapalim ben de ileride sizin gibi ultegraya geçerim :D beni bir sure idare eder ama kadro sağlam olsunda ileride daha büyük planlarım var :D

Arkadaslar ilk yol bisikletim olacak ama ileride geliştirmek istiyorum

Sizce bunun icin nasıl bir tercih?

Tercih iyi, Cubeden sasma kaliteli bir markadir bence. Ama 5000TL cok, almanyada 1200euro, anlasmali 1000-1100 euro arasi alina bilir bu bisiklet. 3000-3500TL arasi ediyor. 1500TL fark az para degil, bu paraya parcalari degistirmek sartiyla bir de Ultegra seti takili üzerine.

@murat cömez

yurtdışından getirmem zor keşke olsa :( bisikeltin şu anki fiyatı 4600 tl civarı. yaza kadar beklemem gerekecek zaten. o zaman kadar kur düşerse ( inanmıyorum ama :( ) iyi bir fiyata alabilirim. crc üzerinden falan da fiyat çok farketmiyor. bir de herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimali var. kapımın önünden almak daha iyi gibi geliyor sanki

@Hakan Yıldırım

Hayalim Duraace ile birleştirmek ama uzun zaman beklemem gerekecek :D bisiklet kaldıracak düzeyde gibi geliyor bana

Bu bisiklet için endurance tarzında diyebilir miyiz ?

Geri