Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cube 2017 Agree C:62 Race Disc Karbon Bisiklet

Boran Selçuk

Daimi Üye
Tepki
326
Bisiklet
Cube
Specialized Venge ile arasında kaldığım ancak nihayetinde seçimi bundan yana yaptığım bir bisiklet. Bugün ilk kez deneme sürüşüne çıktım.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1bf.jpg

Venge ile donanımsal olarak aralarında büyük fark var idi. Venge de 105 serisi ve R500 jantlar varken resimde gördüğünüz CUBE da aşağıdaki donanımlar mevcut.

MarkaCube
Kullanım AlanıYOL
KadroC:62 Advanced Twin Mold Technology Aero Frame, Flat Mount Disc, Road Aero Endurance Geometry, AXH, X12
MateryalKarbon
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı22
Amortisör / MaşaCUBE CSL Evo Aero C:62 Technology, 1 1/8" / 1 1/4" Tapered, Flat Mount, X12
Fren SistemiShimano BR-RS805, Hydr. Disc Brake, Flat Mount (140/140)
Fren KollarıShimano ST-RS685
Ayna KolShimano Ultegra FC-6800, 50x34T, 170mm (50/53cm), 172,5mm (56/58cm), 175mm (60/62cm)
Vites KollarıShimano ST-RS685
Arka AktarıcıShimano Ultegra RD-6800SS, 11-Speed
Ön AktarıcıShimano Ultegra FD-6800F, Braze-On
RubleShimano Ultegra CS-6800, 11-28T
ZincirShimano CN-HG700-11
Jant Seti/ÇemberiDT Swiss Spline R32 Disc, 12x100mm / 12x142mm, Centerlock
Jant Ön GöbekDT Swiss Spline R32 Disc, 12x100mm / 12x142mm, Centerlock
Jant Arka GöbekDT Swiss Spline R32 Disc, 12x100mm / 12x142mm, Centerlock
Jant TelleriDT Swiss Spline R32 Disc, 12x100mm / 12x142mm, Centerlock
GidonCUBE Wing Race Bar Carbon
Gidon BoğazıCUBE Performance Stem Pro, 31.8mm
ElcikCUBE Performance Grip
PedalYok
SeleSelle Italia X1 Road
Sele BorusuCUBE Performance Motion Post, 27.2mm
Sele KelepçesiCUBE Aero, Semi-Integrated
Ön Dış LastikSchwalbe One, Kevlar, 25-622
Arka Dış LastikSchwalbe One, Kevlar, 25-622
Ağırlık8,1kg

Üstelik disk frenli olmasına rağmen VENGE den daha hafif olması tercihimi C62 den yana kullanmama neden oldu. Aşağıda fotoğraflar sonrası sürüş deneyimimi anlatacağım.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b2.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b3.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b4.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b5.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b6.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b7.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b8.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b9.jpg UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b9.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ba.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1bc.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1be.jpg

Race formunda bir endurance bisiklet. Fakat aero bir kadroya sahip. Sürüş kontrolu yüksek hızlarda dahil son derece tutarlı. Kesinlikle yormuyor. Düz yolda inanılmaz performanslı. Tırmanma performansı tek kelime ile müthiş. Bir donanım harikası.

Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Scudo
@Boran Selçuk hayırlı olsun. Bence doğru tercih yapmışsın dostum. Fiyatlar yakın rakamlarsa Ultegra lı Cube daha mantıklı. Biraz renk kombinasyonu gözüme yorucu geldi.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
@caesar Teşekkür ederim. Daha iyisi sizin olsun. Fiyat olarak yukarıda bahsetmiş olduğum 105 donanımlı VENGE den çok az daha ucuza geldi. 105 ve R500 jantlar ile aynı performansı alabilirmiydim şüpheliyim, çünkü her 2 si ilede deneyimim var.

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Çok güzel görünüyor. Tabi aksesuarları saymazsak. Kusura bakmazsanız çantalar ve suluk göze batıyor. :)

@mehmet.ali
Teşekkür ederim. Daha iyisi sizlere nasip olsun. Katılıyorum, hatta berbat görünüyor :)

Güle güle kullanın. Kazasız belasız. Benim anlamadığım bir husus mevcut. Yeni bisiklet alan arkadaşlar süper incelemeler yapıyorlar, fotoğraflar paylaşıyorlar. İş fiyatını yazmaya gelince neden ellerini korkak alıştırıyorlar. Venge için ne kadar fiyat aldınız. Cube kaç paraya aldınız. Zahmet olmazsa yazarmısınız. :):)

• Beğen
@trainspotting35 Sanırım şu nedenle. Bazı mağazalar bazı ürünlerde bazı müşterilerine özel indirim yapıyorlar. Bunun afişe edilmemesi içinde ricada bulunuyorlar. Bir takım arkadaşlar bu nedenle yazmıyor. VENGE nin fiyatı 12.200.-TL idi. Ben bunu 11.800.-TL ye satın aldım. Venge nin donanımı şu idi.

MarkaSpecialized
Kullanım AlanıYOL
KadroSpecialized FACT 10r carbon, FACT construction, aero-shaped tubing, compact race design, tapered 1-1/8" to 1-3/8" headtube, internal cable routing, carbon OSBB
MateryalKarbon
Kadro Boyu (Stok)54cm, 56cm
Kadro Boyu (üretim)S,M,L,XL
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı22
Amortisör / MaşaSpecialized FACT carbon, full monocoque
Fren SistemiShimano 105
Fren KollarıShimano 105 STI, 11-speed
Ayna KolPraxis Works, TURN Zayante, BB30, 52/36
Vites KollarıShimano 105 STI, 11-speed
Arka AktarıcıShimano 105, 11-speed
Ön AktarıcıShimano 105
RubleShimano 105, 11-speed, 11-28
ZincirShimano 105, 11-speed
Jant Seti/ÇemberiFulcrum S5
Jant Ön GöbekFulcrum S5
Jant Arka GöbekFulcrum S5
GidonS-Works Aerofly
Gidon BoğazıSpecialized Pro SL, alloy, 4-bolt
Sele BorusuSpecialized S-Works Venge, FACT carbon, flippable 20/0mm offset
Sele KelepçesiSpecialized Venge
Ön Dış LastikSpecialized Turbo Pro, 127TPI, folding bead, BlackBelt protection, 700x23c
Arka Dış LastikSpecialized Turbo Pro, 127TPI, folding bead, BlackBelt protection, 700x23c
Bu arada düzeltme yapayım Venge jantları için yukarıda R500 ifadesi kullanmışım. Değilmiş.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Boran Selçuk öncelikle hayırlı olsun, kadro sağlamlığı geometri olarak cube gerçekten harika bir iş çıkartıyor, donanım ise bence gayet yeterli ve isabetli. Tercihiniz kesinlikle doğru olmuş. yalnız o çantaları çıkartalım bir zahmet, tur bisikleti havası vermiş, Ferrari'ye tüp taktırmak gibi olmuş:)

• Beğen
@Boran Selçuk Yanlış anlamayın kırılmanızı istemem. Venge alırdım kesinlikle. Ben buradayım diye bağıran bir bisiklet. Ayrıca üstündeki donanımları satıp ekstra 500e Ultegra, 500-1000civarına da güzel bir jant seti alırdım. Gerçi Cube da güzel bisiklet ama kadro yapısı hoşuma gitmiyor.

• Beğen
@OnurÖzdağ Rica ederim. Siz böyle kibarca yazınca kırılmak ne kelime. Aslında aklıma gelmedi değil yazdıklarınız. Ancak sanırım ona enerjim yoktu. Malum öyle bir süreci kovalamak gerek.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
@Boran Selçuk Bisikletiniz hayırlı olsun buraya konu açıp 12.000 bin lira bütçem var deseydiniz, En az 20 farklı tip bisiklet önerilirdi . Yurtdışı,Yurtiçi,2.el,Kendiniz toplama yönünde farklı farklı opsiyonlar türetilirdi . O yüzden çok kafanıza takmayın bisikletiniz hayırlısı olsun

dur biraz da ben vurayım:) ultegra Di2 setli şöyle bir cihaz var mesela (link)

@kayrawlf
Screen Shot 2017-06-30 at 15.44.48.png

Şaka bir yana, ben benimkinin hala donanım olarak oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Test ettim ve özellikle tırmanırken sanki düz yolda sürer hissi, nasıl yapmışlar bilemiyorum ama beni mest etti. Bu da bir aero kadro ancak geometrik olarak köşeli hatlara sahip değil.

bende 2013 agree aldım yakın zamanda tiagra setli bunun miniği:)

Bisiklet şuan 15 bin olmuş :eek: İyi almışsın gene sen... Hayırlı olsun

Geri