Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cube bisiklet hakkında öneriler ve satış noktaları

Scudo
@Sadettin Z. Benim bir arkadaşım birkaç arkadaşıyla toplu aldı ve satıcı ciddi indirim yaptı. Bana da öyle bir durum denk gelirse bu model aklımda dursun diye dedim. Yoksa %70 indirim yapılmadığını ben de biliyorum.

Arkadaşlar merhaba, Cube Attain SL yol bisikleti almayı planlıyorum. Fakat uzun uzun tartışılan kadro mu bileşenler mi konusu benim de aklımı karıştırdı ve tercihimi yatırım yapılabilir bir kadrodan yana kullanıp ileride bileşenlerini yükseltmek mantıklı geldi.

Bu noktada bahsettiğim bisikletin kadrosu yatırım yapılabilir bir kadro olarak değerlendirilebilir mi? Yada sizin önerebileceğiniz daha kaliteli kadrolar var mı? Bu bisikletin bileşenleri gayet tatminkar gözüküyor nereye kadar yükseltebilirim oda farklı bir soru işareti benim için.

Kısacası kullanım şeklimden bahsedeyim haftada 2-3 kere bisiklet kullanan biriyim.
Öyle aman aman bir performans beklentim yok.
Yılda iki kez yıllık izinlerim de yanıma fazla eşya almadan pansiyon ve otel konaklamalı küçük turlar yapmayı planlıyorum.
Kış aylarında ağırlıklı olarak trainer ile kullanacağım.

Bisikletin kadrosu için satıcı şunları yazmış:

ALÜMİNYUM SUPERLITE (Alumınıum Superlite)
Son derece yüksek mukavemet ısıl işlem görmüş 7005 alüminyum alaşımlı yüksek gereksinimler için geliştirilmiştir. Bu dayanıklı, çok sert, metal yorgunluğuna dayanıklı, korozyona ve yüksek uzamaya sahiptir. CUBE Superlite tüpler çift sertlik düzeyi yüksek olan çok hafif tubesets uygulanarak imal edilir.

Söz konusu bisikletin özellikleri ve fotoğrafı

MarkaCube
Kullanım AlanıYOL
KadroAluminium 6061 T6 Superlight, Double Butted, Smooth Welded, 3D Dropouts, Road Comfort Geometry
MateryalAliminyum
Kadro Boyu50,53,56,58,60
Jant Ebatı28"
Vites Sayısı22
Amortisör / MaşaCUBE CSL Race, One Piece 3D-Forged Steerer/Crown, Carbon Blades, 1 1/8" - 1 1/4" Tapered
Fren SistemiShimano 105 BR-5800
Fren KollarıShimano 105 ST-5800
Ayna KolShimano 105 FC-5800, 50x34T, Hollowtech II, 170mm (50/53cm), 172,5mm (56/58/60), 175mm (62cm)
Vites KollarıShimano 105 ST-5800
Arka AktarıcıShimano 105 RD-5800GS, 11-Speed
Ön AktarıcıShimano 105 FD-5800, 31.8mm Clamp
RubleShimano 105 CS-5800, 11-32
ZincirShimano CN-HG600-11
Jant Seti/ÇemberiMavic Aksion, 65A Compound, 25-622
Jant Ön GöbekMavic Aksion, 65A Compound, 25-622
Jant Arka GöbekMavic Aksion, 65A Compound, 25-622
Jant TelleriMavic
FurçFSA Z-t, Top Zero-Stack 1 1/8" (OD 44mm), Bottom Integrated 1 1/4"
GidonCUBE Performance Stem Pro, 31.8mm
Gidon BoğazıCUBE Wing Race Bar Compact
ElcikCUBE Grip Control
PedalYok
SeleCUBE RP 1.0
Sele BorusuCUBE Performance Post, 27.2mm
Sele KelepçesiCUBE Screwlock, 31.8mm
Ön Dış LastikMavic Aksion, 65A Compound,700*25
Arka Dış LastikMavic Aksion, 65A Compound,700*25
Ağırlık8,65kg
776400_light.jpg

105 gayet yeterli bence pro olma gibi bir niyetiniz yoksa. Bisiklette gayet iyi neden daha yükselt me ihtiyacı duyacaksınız

Edit 7005 demişinizde katalog bilgilerinde 6061 yazıyor. Ama çokta önemli değil.

@deadlistcach merhaba hocam konuya sonradan ekledim ifadeyi aslında bu bisiklet gayet tatminkar gözüküyor ne kadar daha yükseltebilirim kendi adıma bilemiyorum aslında sormak istediğim bu kadronun ne kadar iyi olduğuydu.

Bir de şu açıdan bakın. Ya kadroyu yükseltmek isteseniz ne olacak :) o zaman bisikletin ikinci el değeri nedir bu soru karşımıza geliyor

Bana göre bu seviyede bir bisikleti yükselt mek biraz keyif işi. Zenginin parası züğürdün cenesini yorarmış hesabi yoksa :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@mehmetlevent Aslında ben de bu noktayı tam olarak öğrenmek istiyorum başarılı,rijit, tatminkar, sağlam ve rahat bir kadro olmasını istiyorum yani forumda okuduğum kadarıyla böyle kadrolara sahip olmak daha çok tavsiye ediliyor örneğin Cannondale Caad8'in kadrosu çokça tavsiye ediliyor ve bazı karbon kadrolardan daha başarılı olduğu söyleniyor. Cannondale ile kıyaslamakta istemiyorum ama bu bisikletin kadrosu ne kadar tatmin edicidir?

@sahbaz061
Çokça başınızı ağrıtmak istemem. Ama cube bisikletleri beğeniyorum.
Bisiklete keyif almak olarak bakıyorum ben. Eğer işimden ayrılmasam ben de bir cube tonopah alacaktım kendime. Cube iyidir. Bu kadro için şunu söyleyeyim kişisel yorumum olarak ve genel anlamda, açıları sizin vücut anatominize uygunsa markaya o kadar takılmayın.

18 ay benim de kullandığım sedona istanbul modeline rakip bisiklet inceletti biri bana. Sedona Türk markası ya almak istemiyor. Scott an girdik specialized dan çıktık. 18 ay. Toplam 2 sezon. Geriye dönük 4-5 model yılı. Neredeyse bazı günler 2-3 bisiklet inceledim. Artı ve eskilerini söyledim. 18 ay sonunda ve üstelik 1 sene önceki yılın üretimini zar zor bulur bulmaz aldı. Siz de gönlünüzde yatan bisikletleri söyleyin. Eksik ve fazlalarını elimizden geldiğince söyleyelim. Bisiklet yatırım aracı değildir. Ben hala 1992-1994 model 20 kiloluk thomisus umu bulsam da binsem diyorum. Onun verdiği keyifi çok az bisiklet verdi.

Herkese Selam, ben foruma yeni üyeyim. Yaklaşık bir haftadır bisikletlerle ilgili araştırma yapıyorum, az çok bir fikir sahibi oldum, lakin sizin sahip olduğunuz yılların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
Yeni bir bisiklet almak istiyorum. Bizim bölgede asfaltlar kışın fena bozuluyor, lakin belediye yeni bisiklet yolu yaptı. Yaklaşık 10 km falan vardır. Bu bisikletimi alıp tur atmam için müthiş bir fırsat.
Ziraat mühendisiyim aynı zamanda, atamalar aralıkta olduğu için onun içinde zaman olmakla beraber outdoor merakımı ve doğa tutkumu da katınca bisikletimle çevredeki dağlık alanlara da uğramayı düşünüyorum. Dolayısıyla bir dağ bisikleti almanın daha uygun olacağını düşündüm.
Bazı bisiklet markalarına bakmakla beraber eniştemin bisikletini sürerken uzun bir sürüşün ardından bisikletin ne kadar ağırlaştığını farkettim ( Carraro sport 124 şehir bisikleti) . Bu yüzden bisikletin mümkün olduğunca hafif olanlarına baktım.
O marka senin bu marka benim derken eleye eleye 2 tane bisikletin alınabileceği kanısına varsam da sizin önerinizle başka marka da düşünebilirim. Neyse markalar:
(link) Merida Big Nine 100 (veya Big Seven) (1895TL)
(link) Cube Aim Allroad 26 (1600TL)
Cube'yi çok beğendim, fiyatı uygun fakat frenleri V fren olması beni düşündürüyor. Kışın kullanımda bana sıkıntı çıkarırmı diye...
Merida'nın frenleri hidrolik, gidon kablolarının yukarıda görünmemesi hoş, üstelik jantlar 27.5 inch fakat fiyatı biraz fazla gibi...
Bütçemi 1.600 TL olarak ayarlamak istiyorum ama derseniz ki sürüşünde dağlar kadar fark yaratıcak farklar olan bisikletler 400 TL daha fazlaya alınabilir o zaman biraz daha bekleyip öyle bir bisiklet satınalabilirim.
Bu arada bir yıl kadar okçulukla uğraştım lisanslı olarak, orada tanıştığım bir arkadaşım şuan bisiklet turlarına katılıyor, ilçeleri bisikletle geziyorlar. Bisikletimi dağ bisikleti olarak seçmemdeki diğer bir düşüncemde onunla beraber tura katılabilecek olmam.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim, şuan aklıma gelenler bunlar, inşallah bende forumda fırsat buldukça katılım sağlarım. Kendinize iyi bakın.

Arkadaşlar, başlıktaki bisikleti birisinden almak istiyorum. Ama internette bu bisiklet türü ile ilgili bir bilgi bulamıyorum. Acaba satıcı arkadaş modeli mi yanlış söyledi diye tekrar mesaj attım. Ama model bu. fotoğraf ekte. Bisiklet ile ilgili bilgilerinizi paylaşır mısınız? almalımıyım?

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    130,3 KB · Okunma: 84
CUBE Peleton SL ve CUBE Peleton Race diye iki ayri model var.

Satici bisikeltin modelini yanlis yazmis olabilir.

Peleton SL'de on ve arka aktarici Ultegra, Race'de bu aktaricilar 105

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Çok teşekkür ederim...

Siz olsanız bu bisikleti alır mıydınız? ikinci el piyasada kaç lira eder?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri