Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cube Cross Pro Degerlendirme

Bayhaluk

Üye
Tepki
1
Degerli Arkadaslar,
Gruba ilk epostam, cok uzun bir aradan sonra yeniden bende cogunluk sehir ici, ancak bazende belgrad ormani vb. mekanlarda surmek uzere bir bisiklet almaya karar verdim. Onumuzdeki hafta ici Almanya munich'de olacagim icin direk oradan almayi planliyorum bisikleti. su an sectigim bisiklet (link)

Sizlerden ricam bu model ile ilgili kisaca goruslerinizi yazabilirmisiniz? forumda bu bisiklete dair herhangi bir gorus bulamadim. Aslinda arkadaslarim direk MTB onerdiler ancak sehir icide kullanacagimdan iki amacli da olabilecek bisikletler daha mantikli geldi..

Ayrica surus halindeyken on suspansiyonu kilitleme ozelligi bu bisiklette varmi anlayamadim, bu ozelligi Trek 8.6 DS'de okudum.
Bu bisiklet ile birlikte almami tavsiye edebileceginiz aksesuarlar varsa belirtirseniz cok memnun olurum.

Bisikleti (link) adresinden almayi planliyorum, acikcasi tecrubeli arkadaslardan daha iyi oldugunu degerlendirdiginiz farkli model onerilerine de acigim. Su an net uzerinden inceleme ile hosuma giden modeller:

Trek 8.6 DS
Cube Cross Pro (2014)
Corratec Xvert Motion (2014)
Cube LTD Pro 29 (2014)
Merida Crossway 500 (2014)

Vakit ayirip okuyan gorus yazan arkadaslara cok tesekkur ederim simdiden. Kismet olupda alabilirsem bu forumda duzenlenen turlarda tanismak dilegiyle, bisiklet severlere selamlarimla,

Scudo
Farklı öneriler:
Hemen hemen aynı fiyata Merida Crossway 900 daha iyi donanımlı.
Scott sub serisi de forumda çok ilgi gören hibrit bisikletlerden. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=113501
Sedona 345 hatta daha iyisi 350

Bir düzeltme yapayım, 2014 te galiba Merida hibrit bisikletler speeder olarak satılıyor. T5 ya da daha ekonomik olan T3 uygun olabilir.

Bende öyle diyerek Lapierre Cross serisi bir bisiklet aldım ancak turlara katıldıkça dağ bisikleti almadığıma pişman oldum. Bence azcık bile dağda sürme merakınız varsa dağ bisikleti alın.

@Bayhaluk

Merhaba foruma hoşgeldiniz. Beğendiğiniz Cube Cross Pro çok kaliteli bir model Trek 8.6'dan daha ucuz ve daha iyi bir donanıma sahip. Söylediğiniz sürüş halinde süspansiyon kilitleme özelliği Cube'da mevcut. Gidondan kilitli amortisör deniyor onlara. Şehir için kullanacağınız için dağ bisikletlerini direk listeden silin.
Cube kadroları da çok kalitelidir sizi üzmeyecek bir bisiklet. Vites sistemi üst düzey bir sistemi jantlar kaliteli kolay kolay sıkıntı yaratmaz ve süspansiyon havalı. Havalı süspansiyonlar yaylı süspansiyonlara göre çok daha hassas ve daha hafiftir dolayısıyla konfordan ödünç vermeyecektir. Cube Cross Pro şehir için on numara bir bisiklettir, dağa çıkmadığınız sürece taşlı, topraklı, çukurlu yollarda da sizi üzmeyecektir Belgrad ormanı gibi yerlerde de sürebilirsiniz aşırı derece zorlamadığınız sürece. Bence gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

@Hakan Can Onrat

Hakan Bey, ornegin 4 kere sehir ici turluyorsam 1 kere dag kullanimi olur, bu durumda dahi dag bisikleti mi onerirsiniz?

Ben olsam Cube Cyclocross alirdim...

Mesela böyle birsey...
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bayhaluk
@Bayhaluk

İstanbul'da dağ yok, gireceğiniz yerler ormanlık alanlar olacaktır tahminimce ve baktığınız model soru çıkarmaz. Alternatif olarak Murat abinin gösterdiği Cyclocross'a bakabilirsiniz onlar da sağlamdır.

• Beğen
Tepkiler: Bayhaluk
@murat cömez

Murat Bey, tavsiye ettiginiz model cok hos ancak beni yeni giren birisi olarak goren, bu tarz gidonu hayatimda hic kullanmadim, bu nedenle hep duz tarz gidonlu bisikletlere baktim, bu modelle giris yapmam uygun olurmu?

Bence cok kisa bir süre de bu gidona alisacaksin, bundan hic süpem yok. Herseyin bir ilki vardir diye düsünüyorum.:) Cube alirsan kesin pisman olmasin.

@Bayhaluk

Bu tarz gidonu bir kullanın siz bir daha düz gidona geçmezsiniz. :D
Ayrıca bu video size yardımcı olacaktır tutuş pozisyonları hakkında.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Bayhaluk

Şehir bisikletiyle 1 kere bile dağa girilmiyorki.

Jantları büyük ama amortisörleri MTB ye asla yaklaşamaz ondan büyük jantın avantajını kullanamıyorsunuz MTB ye karşı da geri kalıyorsunuz.

Manevra yetenekleri düşük, lastikleri ince tutuşu az.
Kar veya yumuşak toprağı olan bir yerde sürmek isteseniz teker saplanıyor bisiklet gitmiyor.
MTB ye geçmeyi düşünüyorum ben. Uzun yol istiyorsanız yol bisikletinden zevk alırsınız ancak geri kalan her şey MTB ile yapılıyor zaten bir şeyden mahrum kalmıyorsunuz.

@Hakan Can Onrat

Belki dağa girmez ama küçümsediğin kadar kötü değil o bisikletler hele ki Cube Cross Pro.
Eğer 5 metreden atlamayacak ise amortisörler yeterli. Lastikler ince demişsin hiç cyclocross videosu izledin mi? Onların lastiklerde ince ama ne biçim arazi şartlarda yarışıyorlar. Yumuşak toprağa saplanıyor demişsin yine cyclocross yarışlarında adamlar değil yumuşak toprak çamurun içinde gidiyorlar ayrıca bisikletlerde süspansiyon da yok.

Cok tesekkurler, su an iki secenegim var ya cube cross pro veya cube cross race disk.

@Bayhaluk

Genelde şehirde kullanacağınız bir bisiklet te MTB almak sürüşler boyunca yorucu olacaktır.Şehirde kullanmak için dağ bisikleti alınmaz kanımca.Bunun yerine şehir bisikleti denen fitnes kadrolar uygun olacaktır.Ben heryerde kullanabileceğim bir bisiklet tercih ettim.Şehir içi , toprak yollar,dağ tepe ve aynı zamanda uzun turlara da çıkabilmek için .Bisikletim Merida Cyclocross 4. Cyclocsross bisiklet seçerseniz genelde bisikletin üzerinde gelen 700-35 veya 700-40 arasında ki lastiklerle dağ tepe istediğiniz gibi dolaşırsınız.Birde madem daha çok şehirde kullanacaksınız ozaman kendinize 700-32 lastik alırsınız (Schwalbe Marathon plus.Aslında heryerde gider bu lastik) İstediğiniz hızı da elde edersiniz.Gidon kullanımı konusunda endişeniz olmasın.Kullanmaya başladığınız andan itibaren bir ,iki günde alışmaya başlarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Bayhaluk ve Sefa
Arkadaslar tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler, Cube Attention SL 29 modelinde karar kildim. Cube Cross pro gittigim magazada yoktu, Cube Race Pro 1500 euro civarindaydi, cok pahali geldi. Aldigim model 799 Euro, havalimaninda kdv iadesi ile 700 euroya maloldu. Resmi:

http://s9.postimg.org/yhcb9lygv/DSC02893.jpg

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Bayhaluk

Şehir bisikleti diye yola çıktınız dağ bisikletiyle mi geldiniz. :D Neyse çok iyi ya hayırlı olsun.

@Hakan Yıldırım

Bisikletin fiyatı 3000 lira ve sadece arka aktarıcısı XT ?

hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah. Renk uyumu çok güzel canavar gibi maşallah. Çok hoşuma gitti :)

@Berke Kazankaya

düzeltme için teşekkürler. ön vites slx. yinede fiyat çok iyi. türkiye de slx setli en ucuz mtb salcano assos 50slx e karşı hem daha üstün hem daha ucuz

Geri