Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cube Hyde Pro benzeri kayış sistemli, minimal tasarım bisiklet?

olgun şenel

Forum Demirbaşı
Tepki
220
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar merhaba. Bu başlıkta konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama farklı öneriler ve göremediğim şeyleri göstermesi açısından danışmak istedim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ben kararımı verdim aslında. Almak istediğim bisiklet (link) modeli. Fakat bu bisikleti şu an temin edemiyorum çünkü Mozambikteyim. Güney Afrika'daki yetkili satıcılarda da yok. Ben göbekten vites, kayışlı, basit, minimal bir şehir bisikleti istiyorum aslında. Aradığım bisiklet fitness tarzı ama bu bisikletteki güzel taraf lastiklerinin balloon tipi olması ve kadronun bu lastiğe göre tasarlanmış olması. Çünkü Mozambik'te yollar ince teker bir urban bike'e göre değil. MTB düşünmüyorum kesinlikle. Gidon açısından cyclocross bir bisiklet de olabilir ama dediğim gibi minimal bir bisiklet yatıyor gönlümde. Olabildiği kadar minimal bir cyclocross bir bisiklet de olabilir tabi.

Hasılı bu bisiklet muadili marka model öneriniz nedir?

http://www.cube.eu/media_ftp/BIKE_Bilder_2016/738001/738001_light.jpg

Scudo
@olgun şenel mininalden kastınız nedir biraz açarmısınız? Bende kayışlı bir bisiklet almak üzereyim ve en uygun bulabildiğim breezer beltway 8v+ modeli.

@olgun cube de çoğu model zincirli, bir iki modeli sadece kayışlı. Hepsi disk frenli.
V fren kayışlı sistem düşünüyorsanız, sadelik açısından, ben breezer dan başka V frenli görmedim. Çoğu şehir bisikleti bana göre oldukça sade zaten. Sadelik çok göreceli hocam.

İş için geldim buraya. Bir süre burada yaşayacağım. Geldiğimden beri bisiklet bakıyorum. Güney Afrika'da ne ararsan var ama oraya gitmeye vakit bulamadım şu an. Burada cumartesi pazarları Mozambik de olsa yollarda gruplar ve kendi halinde takılan sağlam bisikletliler görüyorum. Geçenlerde Canyon bile gördüm :) Yol bisikleti kullanıyordum normalde Türkiye'de ama burada şu an yol bisikleti düşünmüyorum.
@furkan.zaman

Minimal tabi ki tek başına sade basit tasarimli demek degil. Minimalden kasıt dedim. Ne demek olduğuna wikipediadan herkes bakabilir.
@Yusuf Z. Şipal

Mozambik neden ilgi çekti bilmiyorum ama bisikleti alırsam buradaki tecrübelerimle yeni bi konu açarım belki :) @BF Okuru

@olgun şenel şöyle bir şey buldum google da ;mozambik deyip geçmemek lazım herhalde, bisiklet konusunda bir kültür var galiba.

http://i68.tinypic.com/2a76a1l.jpg

Ben de daha gelmeden araştırdığımda karşıma bu görseller çıktı sevinmiştim fakat her şey sitede görsellerde güzel. Burada en merkezi şehirde yaşıyorum fakat daha bu bisikletlerden 1 tane görebildim. Adresinin olduğu yere gittim in cin top oynuyor. Aslında buralar bisiklet için çok elverişli. Halk da oldukça fakir. Taşımacılık sistemi rezil bir halde. Dolmuşlar balık istifi ve bakımsız. İnsanların bi çoğu 2 saat yoldan yürüyor. Bisiklet müthiş bir çözüm ama sanırım onu bile almaya paraları yok. Parası olanların altında da Türkiye'de göremeyeceğiniz bisikletler var ama onlar da haftasonu görünüyor. Diğer zamanlar çok nadir görüyorum. @BF Okuru

Burası neredeyse rüşvetle dönüyor desem sanırım yeterli açıklama olur :( Polis durduruyor ve direk para istiyor, özellikle beyazsanız. @BF Okuru

@olgun şenel o zaman bence pahalı bir bisiklet yerine ucuz, belki çift kadro olanlardan tercih etmeniz daha mantıklı olur. sonra aa bu arkadaş hem beyaz hem pahalı bir bisiklete biniyor = bunun parası hadi gidip alalım durumu olur.

size de kolaylıklar diliyorum, umarım iş durumları erken biter bir an önce dönersiniz.

Güney Afrika cennet diyorlar. Bi ayak basarsak belki oradaki bisikletlere göre fikrim değişebilir. Bakalım zaman ne gösterecek.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Size de kolay gelsin.
@BF Okuru

@olgun şenel,
ben de aynı arayış içindeyim ,daha ayrıntılı ifade etmem gerekirse:700*35 lastik takılabilen cantilever frenli ,içerden kablolu ,kayışlı sistem bir kros bisikleti ,düşünsene ne vites artırıcı ne 3 yapraklı aynakol ne bilmem kaç dişli ruble ,kadro da hiçbir fazlalık yok son derece sade , yalın gerçekten de sözlükteki minimal sözcüğünün bisikletteki karşılığı...ha bu arada kadro rengi de kesinlikle siyah veya beyaz olmamalı mesela cube pro race gibi kırmızı-siyah olsa veya limon sarısı ne bileyim turkuaz çünkü görsel olarak ne kadar keyif verirse o bisikletle o kadar çok zaman geçirirsiniz

Herkese merhaba. Konuyu açtım minimal falan dedik ama işler öyle olmadı. Evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Güney Afrika'ya gittim. Johannesburg İstanbul gibi çok kozmopolit ve kalabalık bir şehir. Bir çok bisiklet mağazası var. Ama sadece 2 tip bisiklet var diyebilirim. Dağ bisikleti ve yol bisikleti. Cube modelleri vardı fakat hep dağ bisikleti. Kayışlı bisiklet ya da şehir bisikleti sorduğumda şaşırıp "neden bu bisikleti istiyorsun, nerede kullanacaksın ki" gibi cevaplar aldım. İnsanlar genellikle burada ya dağ bisikletlerini arabalarının arkasına asıp parkurlara gidiyor ya da yol bisikletleri ile şehir dışına doğru uzun yola sürüyorlar. Şehirde yok denilecek kadar az 1-2 bisikletli gördüm. Zaten dediğim gibi şehir çok karışık ve bisiklete çok uygun değil. Şehir dışında da 1-2 yol bisikletli gördüm. 5-6 mağaza dolaşıp böyle bir şehirde aradığım şeyi bulamama ihtimali olamaz diye son büyük bir mağazaya gittim. Ama orada da sonuç farklı değildi. Ellerinde sadece Fuji'nin cyclocross'ları vardı. Renk ve donanım olarak istediğim gibi olmasa da bisikletsiz Mozambik'e geri dönmek istemedim. Bisikletle beraber ihtiyacım olan bir kaç şeyi de alıp çıktım. Son dakika da biraz hızlı bir alışveriş oldu ama şimdi baktıkça bisiklete ve rengine kanım ısınmaya başladı. Şu zamana kadar istediğim renk bir bisiklet daha alamadım ama inşallah bi gün o da olacak :)

Bisiklet aldığım yerde Scott, Merida, BMX, Pinarello vs. bir çok marka var. İçerisi gerçekten tasarlanmış bir mekan. Kıyafet, alet edevat, tamir merkezi, performans ölçüm, modifiye, uyumluluk, kafe vs. her şey var. İçeride bisikleti sürerek dolaşabiliyorsunuz. Yerin adı zaten CycleLap, yani tam bir bisiklet labaratuarı. Zaten bisikleti içeriden sürerek çıktım. Elemanlar bisikletçi zaten. Ortam müthişti. 3-4 aydır hamlamışım ama Mozambik'i keşfetmeye yeni yeni başlıyacağım artık :) Herkese selamlar...

13646833_10154490876799410_345019771_o.jpg 13682397_10154490876864410_1851855097_o.jpg 13844299_10154491088559410_44608597_o.jpg 13833083_10154491088554410_1834692818_o.jpg 13844104_10154490870079410_271149062_o.jpg

Geri