Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Cube Reaction Gtc Race 29 XC MTB (Karbon dağ bisikleti)

@mariokaldato abi işte yukarıda bahsettiğim gibi suluk kafesi çok yukarıda, birde elcikler bisiklet kadar kaliteli değil.
İlerde sele borusu , gidin , gidon bogazı değiştirilerek ciddi kg düşüşlerine yardımcı olacağını düşünüyorum.
Bunlar haricinden kötü bir özelliğine daha rastlamadım. Maşallah çok memnunum
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmetdogan
Scudo
Sayin @Anıl Erdoğan, "semer borusu (cok uzun degilse), dumen (demir olmadigi surece), dumen bogazi (ayni dumen gibi)" gibi parcalarin agirliga cok fazla etki edecegini sanmiyorum. Bir kilo ederse haber et bende biraz daha elimi cabuk tutayim degisim icin :D.
 
  • Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@CmlCLK Valla Cemalcim benim sele borusu önceki sahibi kestirdiği için değiştirmek zorun kaldım ve yeni aldığım pro sele borusu ile eskisi arasında 105gr var. Az bir değer değil. Bu şekilde 5 kalemde değişiklik yapılsa yarım kg yapar oda bu bisikleti 10,5kg çeker. Dediğim gibi ciddi düşüşler yaşanır ama benim kg takıntım yok bana gayet iyi geliyor :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Güzel günlerde binin Anıl Bey. Gördüğüm kadarıyla MTB konusunda baya tecrübelisiniz. Neden full suspension tercih etmediniz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@MFSözer

Çok Araştırıp çok okuyorum bildiklerimi paylaşıyorum arkadaşlarla bu yüzden tecrübem biraz var ama hala kendimi çok eksik görüyorum ?
Full süspansiyona gelirsek
Bu özellikde bir çift süspansiyon yaklaşık 25binTL lere geliyordu.
Aluminyum da da çift süspansiyon alabilirdim ama carbon önceliğim olduğu için hardtaildan yana kullandım tercihimi. İyi ki hard tail almışım kullanım amacıma da gayet uyuyor çift süspansiyonların indiği teknik inişli yerlerden de indim atladım zıpladım. Beni yarı yolda bırakmadı. Hafifliği ve rijitliğide cabası ?
 
@Anıl Erdoğan

Sizin adınıza sevindim. Lise öğrencisiyim. Mosso MTB sahibiyim (Altus setli HD fren) ve bisikletime bir yıldır elimi bile süremedim (üni. sınavlarına hazırlandığımdan dolayı). Şuan tek istediğim sınavın geçmesi ve bisikletimin bakımlarını yapıp dağ tepe dolaşmak. İlerleyen zamanlarda full MTBye geçerim diye düşünüyordum ama incelemeniz ufkumu açtı. Teşekkürler. Tekrar güzel günlerde kullanmanız dileklerimle.
 
  • Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@MFSözer
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Maalesef tüketim toplumu haline geldik. Sürekli herşeyin yenisini istiyoruz hiç bir zaman optimum fayda prensibini belirlemiyoruz.
Bu kadar paralar verip harcadığımız ürünleri hiç bir zaman paralarını karşılayacak şekilde kullanmıyoruz. Bu yüzden bir ürün alırken veya değiştirirken fırsat maliyeti dediğimiz yani fayda prensibini göz önüne almalıyız.
Elinizdeki bisiklet sizi daha uzun yıllar götürür emin olun. Mossa zaten fiyat performansta herzaman 1.liğe oynar. Mosso da 29 karbon slx veya xt setli bir bisiklet olsaydı kesinlikle Mossoyu seçerdim. Çünkü fiyat performans dengesini çok iyi kuruyor. :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: MFSözer
Slm Anıl bey kardeşim. senin bisikletinin aynısından aldım. almadan önce bisikleti araştırırken bu siteyi buldum ve üye oldum. şu anda aktik kullanıyormusun bisikleti?
 
  • Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Slm Anıl bey kardeşim. senin bisikletinin aynısından aldım. almadan önce bisikleti araştırırken bu siteyi buldum ve üye oldum. şu anda aktik kullanıyormusun bisikleti?

Merhaba kusura bakmayın foruma sürekli giremediğim için yeni görüp yazıyorum.

Evet 2018den aktif kullanıyorum. Hatta geçen hafta maşa bakımını yaptırdım. Bisikletimden gayet memnunum. Bİr tek aynakolu tek yaprak yapıyımmı diye düşündüm ama çift yaprak kullanımı rampa çıkarken çok işime yarıyor bu yüzden vazgeçtim.
 
Geri