Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cube Travel kullanan var mı?

burakbozan

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2015
Mesaj
48
Tepki
23
Yaş
28
Şehir
Çanakkale
İsim
Burak
Bisiklet
Fuji
Selam dostlar, tur amaçlı Cube'ün Travel modellerini merak ediyorum bu aralar. Kullananlarınız var mıdır? Tecrübeleriniz nasıldır? Ağırlıklı olarak Çanakkale civarında kullanacağım. Yazlar Yunanistan,Balkanlar vs. yapmayı düşünüyorum.
Erdoğanlarbisikletteki şu modeli dikkatimi çekti baya;
(link)

Ama çelik olmaması kafamı karıştırdı. Son dönem tur bisikletleri çelikten yapılıyor çünkü hep. Sağlamlık konusunda sıkıntı yaşar mıyım emin olamadım. Yorumlarınızı bekliyorum :)
 
Scudo
Bu baktığınız bisiklet beklentilerinizi fazlasıyla karşılıyacaktır hiç kuşkunuz olmasın bendede CubeTonopah Pro var mtb tur arası bişey ama üzerinde bagaj vs. yoktu ben taktım sizin baktığınız bisikleti direk al tura çık her şeyi üzerinde yani.Bence turda bisikletin önemi sadece yüzde 25 her bisikletle tura çıkılır ben 4 yıldır tur yaparım bisikletin çok önemi yok 45 gün önce Nevşehir turu yaptığımda bir turcuyla karşılaştım Fransa dan gelmiş bildiğin bizim Bisan ayarında bir bisikletti altındaki bisiklet yani diyeceğim oki sen bu bisikletle Hindistan a bile gidersin beğendiğsen hiç düşünme Cube sağlamdır zaten direk Almanya üretimi Çin Kore vs.değil.Alman mallarının sağlamlığını anlatmaya gerek varmı.?
 
Şahsi tavsiyem tur bisikleti alacaksan çelik kadro olması daha iyidir.Bayağı bir yazı okudum neredeyse hepsinde çelik kadro deniyor.Bende cube traver rf(nexus8li) almayı düşünüyordum,bundan vazgeçip breliste çelik kadro yaptırmaya karar verdim(tabi bütçe bu dediğime yetmediğinden birikim yapıyoruz ya neyse)

Bu tavsiyem dışında baktığın bisiklet düz maşa ki fazla engebeli bir yola girmiyorsan düz maşa her zaman iyidir.29jantlar uzun yollarda sabit tempoyla gitmeni kolaylaştırır.Üzerindeki aksesuarlar diyorki:''ben hazırım,beni götür uzaklara:)''.Kadronun aliminyum olmasının tek eksisi çelik tadı bermeyecek oljşu ancak bununla birlikte rijiylik,akıp gitme olayında alimunyum bir tık önde.Disk freni var ki bu bisikletin ağır yüklü olup rampa inerken durman gerektiğinde işe yarayacaktır.Yinede yola çıktığında çantada ne olur ne olmaz bir v fren ve bir iki jant teli ile akort anahtarı bulundursan kendini tam sağlama almış olursun.Bisikletin hiç bir eksisi yok.(içinde alev alev yanan çelik kadro tutkun yoksa Balkan turunda iyi eğlenceler dilerim^o^)

@bhr42 Forumdan birisi bisnchi meta ile Atina-Edirne turu yapmıştı.
 
  • Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Bisiklet fazlasıyla güzel ve tur rahatlıkla yapılır. Ancak birkaç konuda benim tercihim farklı olurdu. Bence tur bisikletlerinde -tabii bu turun zorluk derecesine göre değişir- bagajın kadroya kaynaklı olması bir avantajdır. İkincisi eğer kondisyonun iyiyse ve/veya full yokuşlu rotalar yoksa göbekten vites hem bakım hem de arka teker sağlamlığı konusunda tercihim olurdu. Yine disk fren yerine v fren tercih ederdim. Yolda disk frene bir şey olsa çok uğraştırır ancak v fren çok kolay tamir edilir. Yük altında disk fren kadar kolay ısınmaz vs. Ancak yukarıda da dendiği gibi her bisikletle tura çıkılır. Bu da çok şık ve iyi bir kadroya sahip bir bisiklet. Sonrası sana kalmış. İçine sindiyse kesinlikle keyif veren bir kadro olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Yorumlarınız için teşekkürler dostlar :) Bir şey daha sormak istiyorum. Mesela bu bisiklet 15,60 kg görünüyor. Tamam turda ağırlık önemsiz ama ben kış boyunca şehir içinde kullanacağım bunu günlük sürekli. Ben bunun komponentlerini yükselterek, ortalama ne kadar hafifletebilirim acaba? 13 kiloya vs. kadar düşer mi sizce?

@mcb @BookFox @bhr42
 
@burakbozan
komponentlerini yükseltecek paraya yani 1500 civari bi şehir bisikleti alabilirsin
 
  • Beğen
Tepkiler: mcb
@burakbozan

Tur bisikleti ağır olur ki bence 15,6 kg çok normal bir ağırlık tur bisikleti için. Bendeki 17kg mesela :) Sonuçta hız kaygısı olmadan süreceğin bir araç. Konfor ve sağlamlık her şeyden önde. Arada şehir içinde hızlı bir yerlere gideceğim dersen, ucuz bir yol bisikleti alınabilir.
 
Yorum için teşekkürler tekrar dostlar. 4,5k civarında siz hangi tur bisikletlerini önerebilirsiniz peki acaba?
 
Hatırladığın kadarı ile forumda bu bisikletten kullanan vardı. Hatta Tur bisikleti fotoğrafları (yüklü halde) bu konu içerisinde lastik muhabbeti falanda geçmiş ve cevap vermişti sayfasını hatırlamıyorum resimleri de vardı. Vites sistemi falan olarak bakınca bence gayet güzel. Evet bir çok kişi tur bisikletinde çelikten yana, ama bu demek değil ki alüminyum ile olmaz. Alüminyum kadro ile de bir çok gezen turcu var. Sadece ülkemizden değil farklı ülkelerde de. Hatta carraro cr-tour world kullanan bir kadın turcu vardı. Güney Amerika taraflarındaydı. Tabi bu arada fiyatı cube ile neredeyse aynı olmuş. Bir avantajı da yine ön göbekte dinamo olması bence avantaj her zaman priz bulunamıyor veya her zaman güneş olmuyor. (güneş panelleri için) Disk fren konusunun artı yönü de eksi yönü de elbette var. Yüklüyken bir V frene göre durma mesafeniz fark yaratacaktır. Bendeki bisiklette v fren var, sakar rampasından frenlemekten canım çıktı ben hariç disk fren kullanıyorlardı kaptırıp gittiler. Eksi olarak bir sorun çıkarsa konusu en çok göze çarpan konulardan bir tanesi oluyor. Biraz da tercih size kalmış durumda. Malum döviz kurları ne zaman bir yere sabitlenir veya düşer meçhul. Veya süreniz varsa kendi zevkinize göre bir bisiklette toplayabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

Son olarak profilde fuji yazıyor. Acaba bisikletiniz Fuji Touring falan mı merak ettim? Fujiler uçmuş 8500 diyor.
(link)
 
Çok teşekkürler, araştıracağım o konudaki dediğiniz yorumları hemen. Aluminyum ve kromoçelik arasında ben de gidip geliyorum aslında. Hala karar verebilmiş değilim. Kromoçeliğe daha yakınım aslında. Ama bir yandan da ne sorun çıkabilir ki? diyorum. Cube de çok sağlam bir Alman markası. Kaza vs. yapmadığım sürece kadroya bir şey olmaz gibi geliyor. Fren konusunda hidrolikten yana olurum sanırım. Her ne kadar uzun süren inişlerde sorun çıkabilir vs. deseler de, dünyayı gezenler var hidroliklerle. Çok şanssız olmak gerekiyor bir şey olması için bence. Evet eski bisikletim Fuji Touring'di ama malesef kadro boyu konusunda dikkatsiz davrandım, satıcı firma da uyarı da bulunmadı. Para ya da ihtiyacım olunca sattım ne yazık ki. Zamanında 2900'e almıştım, şu an ki fiyatlarına bakınca çok üzülüyorum. Gerçek ederi 2bin tl civarlarında bu bisikletin en fazla... Fiyatları uçmamış olsaydı yine Fuji Touring alırdım ama.
Bisiklet toplama işini de düşünüyorum ama tecrübem sıfır bu konuda. Detay teknikleri de çok iyi bilmiyorum :) Yine de o konu da aklımda ve sürekli kadro, ikinci el bisiklet vs. araştırıyorum yine de :)
@MakRo
 
  • Beğen
Tepkiler: mcb ve MakRo
@burakbozan ikinci el de bakıyorsan vsf fahrradmanufaktur markasına bak derim. Çok iyi tur bisikletleri var. Gönül Rohloff versiyonları ister tabii ama onlar uçmuştur ikinci elde bile deore xt setli bir şey de işini fazlasıyla görür. Bence illa çelik olsun diye çok kasma. V fren çok kolay bir şey olduğu için benim tercihim olurdu ama hidrolik jant freni de en azından disk frene göre turda daha iyidir. Burada bence en önemli konu her hava koşuluna hazırlık, yük altında sürmeye hazırlık. Bunun içinde bana kalırsa aşağıdaki konulara dikkat edebilirsin. Bir de tur konusunda zamanında Türkiye’de çok güzel işler yapmış olan bisiklet gezgini sayfasında güzel bir yazı var ona da göz atabilirsin.

Çamurluk olması avantajın olur (hem bisiklet, hem çantalar, hem üstün başın az kirlenir yağmurda çamurda),

zincir koruması olması avantajın olur (üstün başın yağ olmaz, pantolonun paçasını kaptırmazsın),

göbekten dinamosu olması avantajın olur (pil derdi ile uğraşmazsın),

grupsetin en az sorun çıkaracak bir şey olması avantajın olur (sağlam olursa hem arıza yapma riski ortadan kalkar, göbekten olursa arka tekerde jant akorun kolay kolay bozulmaz, tel kırma riskin azalır, yük altında iki de bir ayarı bozulmaz, zincir atmaz vs. ancak buna karşılık derayere göre vites oranları -rohloff’u ayrı tutuyorum- daha az olur),

genelde asfalt güzel yollarda gideceksen ince teker avantajın olur.
 
@burakbozan Vites sisteminin ağırlıkları mevzusunda hiç bilgim yok maalesef.

@burakbozan Brelis bisiklette Burçak usta kişiye özel kadro imal ediyor,buna da bir bak istersen.

Toplamalardan gerçekten harika şeyler çıkıyor.
Özellikle mariokoldato nun Mercedes resterasyonu ve Doğukan Aksu'nun colnagosu benim için epey ilgi çekicidir.
 
@mcb Teşekkürler hocam yorum için. Aynen ikinci ellere de bakıyorum. Vsf'lere de bakıyorum. Surly de buldum bir tane, ona da yakınım baya. Aslında tek sorunum beğendiğim bisikletler şehir dışında olduğu için deneme şansım olmuyor. Kadro boyu olacak mı olmayacak mı konusunda emin olamıyorum hiç bir zaman. Daha önce ki Fuji Touring'imi kadro boyu yanlışlığı yüzünden satmak zorunda kaldım ve bu yüzden artık kadro boyu konusunda çok pimpirikli oldum diyebilirim. E şehir dışındaki bisikleti denemek için o şehre gitsem ve kadronun uygun olmadığını görsem bu sefer de yol parası çıkıyor boşuna. O yüzden çok iyi araştırarak alacağım, tek atış yapmam gerekiyor kısacası :) Şimdilik Surly, Vsf, Cube ve özel bisiklet yaptırmak arasında kaldım :) Aslında güzel eski kromoçelik bi kadro bulabilsem ucuza, kendim de özel bi bisiklet yapmayı düşünmüyor değilim ama altından kalkamam diye korkuyorum :) Ya da şu 2 gündür Surly LHT ve Crosscheck araştırıyorum, getirtip acaba toplayabilir miyim kendim diye. Kadro ve maşayı sıfır alıp gerisini ikinci el toplamak vs. Ama hiç böyle bi tecrübem olmadı ve benim için fazla teknik detaya giriyor bisikleti toplama işi :)

@BookFox Brelis bisiklete mesaj attım facebooktan oraya, fiyat bilgisi vs. sordum cevap bekliyorum, teşekkürler bilgi için :)
 
@burakbozan fiyat sizi biraz aşabilir yeni kurlarla ama Creme Lungo da çok güzel bir tur bisikleti bence. Hem şık hem de Brooks selesinden ön-arka bagajlarına, schwalbe lastiklere kadar her şeyiyle tam geliyor. Kadro kalitesi de yakından gören ve yol bisikletlerinden birini almayı düşünen biri olarak oldukça iyi diyebilirim. Bir bak istersen.
 
@mcb Gerçekten harikaymış onlar da ama bütçemi aşıyor malesef... Zorlayabilmeyi isterdim o bütçeye :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mcb
@burakbozan

Acaba mosso monzayı düşünürmüsünüz bence hem görüntü olarak çok iyi hemde uygun fiyatlı hemde heybe veya bagaj takmak isterseniz bütçede kalır
 
@burakbozan
Creme’ler cidden çok güzel. Bence Erdoğanlarda yine bulunan Cube travel’in bir alt modeli denebilecek Touring Pro da çok güzel kirli sarı rengiyle. 50 beden de var diyor. Aynı şekilde Town Pro da bence harika bir bisiklet. Nexus 8 çok güzel bir vites sistemi ve arka teker sağlamlığı açısından ve sorunsuz olması açısından. Ancak gideceğin rotalar ve kondisyonuna bağlı göbekten vites ister misin bilemiyorum. Bir de Scott Sub Comfort 10 modeli çok iyi görünüyor. Yine M bedeni de var sana uygun olur gibi görünüyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Geri