Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cube üzücü haber :(

@aykut yiğitel

Siz KDV haric diyorsunuz ama orada Endpreis Inkl. 19% MwSt yaziyor. Yani 19% vergi dahildir yaziyor. Yoksa benim almancammi zayifda, yanlismi anliyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Siz Almanya'dan bakıyorsanız vergi dahil fiyatları gösterir site. Türkiye'den bakılınca "taxfree" oluyor o ibare. (link) Bunun fiyatını 755.46 Euro olarak mı görüyorsunuz mesela?

oradan getirtiğini bisiklette bir sorun çıkınca ne yapıyorsunuz? merakımı bağışlayın, diyelim kadro kulağı kadro bağlantısı eğildi kırıldı gelirken; üstelikte arka attırıcı ve zinciri de berbat etti. muhatabı kim oluyor? geri gönderince değiştiriyorlar mı? bu aradaki git gel masrafı kime fatura ediliyor eğer değişimi kabul ediyorlarsa?

@rahmi kocaman

Bunu bilmiyordum, özürdilerim. Evet ben 899euro görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
@Mehmet Levent

Cube nin garantisi tüm dünyada bayilerin de gecerli ve eliniz de faturasi ve garanti belgesi varsa hic bir ücret almadan mecburen ilgilenmeleri gerekiyor. Ilgilenmedikleri takdir de, sikayetci olursaniz, cube bayiligi ellerinden alma durumuna bile gelebilir. Merak etmeyin, eger yakininizdaki bayi durumu cube'ye bildirirse, cube ücret almadan size parcayi ulastiriyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
cube marka olarak araştırmadım tabi ama ben pek marka bazında tercih yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum her marka görsel olarak farklılığını koymaktadır ama kullanıcı orada kendi zevkine göre tercih yapar ve markadan ziyade kullanıcı önce kullanım amacını sonra kadro yapısı , ağırlığı ve componetleri ile korelasyon kurarak tercihini belirlemesi bence daha önemlidir.

@murat cömez

bir ürün satarken "ürün distributor garantilidir" diye özellikle elektronik ürünlerde belirtiyorlar. ben de iphone getirtmiştim amerikadan ama burada garantisi yoktu o ürünün. cube da uluslararası garatilidir dediğinde ayrıca bir ücret talep ediyor mu? buradaki distribütor ne kadar hevesli olur yardımcı olmaya; cube senin distributorlüğünü alırım bak bir bisiklet için hımmm der mi? yoksa yıllık şu kadar euro luk satın alma garantisi olan distribütorünü mü arkalar onu epey bir araştırmak lazım.

selamlar saygılar

@Mehmet Levent

Ben arastirdim merak etmeyin siz ve türkiye de neden üst seviye cube satilmadiginida size bu aksam aciklarim. Tüm bilgileri kaynagindan aldim yani cube de calisan arkadasimdan.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Yıllardır yurt dışından alışveriş yaparım. Uluslararası garantili bir ürünün faturası mevcutsa buradaki bayi sizinle ilgilenmek durumundadır. Apple ürünlerini defalarca yurt dışından alıp burada tamir ettirdim garanti dahilinde. Kol saati içinde aynısını yaptım. Tabi tek farkla, garanti 1 yıl oluyor.

Garanti şartlarını iyi okumak lazım. Hakkı aramak lazım. Bir bayi bu topa giriyorsa, bu da sözlezmesinde yazılıdır. Farkındadır bunun. "Yok olur mu vs." laflar tezgahtar lafıdır. Hiç bir bayi tedarikçisi ile ters düşmek, kurulu düzeni bozmak istemez. Ayrıca garantili parça zaten bayiye ücretsiz gelir. Sadece işçilik kalır geriye.

Ufak bir örnek vermek istiyorum. LPG kitlerinin ilk zamanlarında Tartarini'nin bir bayisi montaj sırasında orjinal parçayı yan sanayi ile değiştirip kitin orjinalliğini bozuyordu. Orjinal parçayıda yedek parça olarak satıyordu. Kar üstü kar ediyordu yani. Abim bu durumu kendi arabasını başka servise gösterince fark etti. Servis sahibi durumu izah etti bu şekilde yapan servisler var diye. Abimle İtalya'ya mail attık. 1 hafta içinde abimin araç evinden alınıp tüm LPG sistemi yenilendi ve 1 ay içinde bu işi yapan bayi kelimenin tam anlamıyla uçuruldu. İyi bir firmanın yapması gereken budur aslında.

Tabi bu benim yaşayarak gördüklerim ve kanuni olarak bildiğim bazı noktalar. Umarım yardımcı olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
free delivery yazıyor sitede kargo her yere mi öyle yoksa sadece ülke içimi demek isteniyor ?

Başka hobilerimden yaşadığım tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki; güney kutbuna bile ücretsiz gönderirler, Türkiye'ye göndermezler. Nitekim kargo tipi ve ülkeler kısmında, buraya bisiklet göndermedikleri yazıyor. Neyse ki pek çok ülke bundan mahrum kalmış bu kez...

Daha doğrusu onlar gönderiri bizim ülke vergi o bu gümrük derken yine kendi kar etmeye çalışır halkını bu kadar sömüren başka devlet hükümet yoktur eminim ..

@Mehmet Levent

Evet gelelim garanti konusuna.

Öncelikle evet ürün distributor garantilidir ve bu garanti her yerde gecerlidir. Sadece size türkiyedeki bayi ilgenmek istemedigi icin olmuyor derse ve sizi kandira bilirse, iste ozaman siz buna inanarak garatisi yokmus dersiniz ve gidersiniz. Ama yasal yollari arastirisaniz garanti türkiyede de gecerli oldugunu anlarsiniz.

Cube yillik gelirine tabiki bakar ama bir bayi üzerine ayda 10 sikayet gelirse, o bayi isini dogru yapmiyor demektir ve cube bu durumda müsteriye hak verir ve o bayiden gelecek euroyu düsünmez. Cünkü isminin karalanmasini istemez. Bir müsteri bir seferlik degildir cube icin ama bir bayi gider diyeri gelir unutmayin.

Simdi söyle bir aciklama yapayim...

2012 senesin de, türkiyeden gelen bisiklet dükkani olana arkadaslarla (isim vermek istemiyorum), 2012 Euro Bike fuarinda tanistim ve onlara cube neden türkiye de fazla yok ve olanlarda alt seviye modeller diye sordum.
Cevaplari aynen su oldu, önceden bayilik ve üst seviyeler vardi ama türkiye genelin de elimizden alindi dediler. Az önce tekrar bayilik icin konusmaya gitdik ama adamlar bizim suratimiza bile bakmadi dediler.

Bende bu konusmanin üzerine hemen cube de calisan arkadasimin yanina gitdim (fotografi benim konularda var) ve ayni soruyu onada sordum.
Onun cevabida bana söyle oldu. Türkiye de bisikleti satarken detaylarina, bakimlarina önem vermiyorlar, en önemlisi müsteriye gereken ilgiyi göstermiyorlar, Garanti isi ile pek ilgilenmiyorlar ve bu yüzden cok sikayet oluyor, bizde ismimizi karalamamak icin türkiye satisini simdilik kestik. Sonra üst seviye modeller de türkiye de pahali oldugu icin pek fazla satilmiyor ve bir kac secilmis bisikletciler de simdilik alt modelleri icin satisimiz var. Bunlarda bisiklet tamirin den anlayan, tamirhane donanimi iyi ve bisiklet icin uygun olan, müsteriye ilgi gösteren bisikletciler dedi. (Bunlarin isimlerini biliyorum ama reklam olmasin diye isim vermek istemiyorum, yalniz ismen tanimis bisikletciler)

Demek istedigim adamlar sikayet geliyor diye türkiye satisi durdurmus ki bayiyimi kapatmayacak.

Dedigim gibi, garanti konusunda hakinizi arayin, bayiler garantili bir bisiklet icin mecburen ilgilenmeliler (tabiki faturasi ve garanti belgesi olmasi gerekiyor) ve kargo olsun, takmasi olsun, gümrük ivir zivir ücreti olsun, tüm bunlari frmanin kendisi karsiliyor, sizden eger ilgilenen bir bayi herhangi bir ücret isterse sikayet edeceginizi ve tüm konu hakkinda bilginiz oldugunu söyleyerek tehdit edin, korkmayin. Paranizi sokaga sacmayin.

İsabet olmuş. 2 adet Cube kullanmış biri olarak CUBE dan uzak durun derim !

@Murat Cömez
Tesekkurler Murat guzel bilgiler icin

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Konuya cevap yazmadan once keske son mesajin tarihine bakilsa da etrafta dolasan hayaletler gormesek.

Geri