Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cyclocross malzemelerini nereden bulabiliriz?

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
6.843
Başlangıç
2009—10
Evet arkadaşlar, merak ediyorum bunu. Lastik ve fren almam gerekiyor fakat ülkemizde satan yer bulamadım.

Hiç sanmıyorum cyclo cross bisikletlerini cyclo cross olarak kullananlar olsun ama sormak istedim.

Scudo
Hepsi mevcut. Lastik her yerde var. City bike larda kullandığından aşağı yukarı her bisikletçide mevcut. Fren tektro aslı bisiklette var. Delta'da da vardı. Biraz arayınca hepsi bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
gökhan istersen bende racing ralph var 700*35 aslıdaydı aldım 15km kadar kullandım çimdi 2,0 29er lastik kullandığım için boştalar ;)

Şu an için parça listem şu şekilde.

Sedona 321 Kadro
Alexrace 20-24 telli jantlar
Tiagra fren-vites kolları
Truvativ 34-50 aynakol (bir süre sonra bunu MTB için üretilen 2li aynakollardan biri ile değiştirirm)
Tiagra arka vites (XT de var, karar vermedim)
28-11 sram ruble (XT aktarıcı olursa 32-11 Sram)
Scott Gidon

Şimdilik malzemeler bunlar. Gidon boğazımı aldıktan sonra parçaları tek tek aktarmaya başlayacağım.

Sizin de fikriniz varsa dinlemekten zevk duyarım. Cyclo cross bisikletler pek yaygın değil, şimdiye kadar görmedim bile. O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var :D

@temucin90

Lastikleri ben de alabilirim:D
Sendekiler katlanir versiyon mu?

@Gökhan Toros

Bence almisken 11-32 ruble alin. Ben de 11-32 veya 11-36 dusunuyorum.Bendeki ayna 36/46 bu arada..

Lastik olarak da, asfalt ve bozuk zemin agirlikli kullancaksaniz Conti Topcontact lastigini 32c-37c olculerde tavsiye edebilirim. Ben de henuz almadim ancak kullanici yorumlari oldukca dayanikli ve konforlu oldugu yonunde...

Bence almisken 11-32 ruble alin. Ben de 11-32 veya 11-36 dusunuyorum.Bendeki ayna 36/46 bu arada..

Lastik olarak da, asfalt ve bozuk zemin agirlikli kullancaksaniz Conti Topcontact lastigini 32c-37c olculerde tavsiye edebilirim. Ben de henuz almadim ancak kullanici yorumlari oldukca dayanikli ve konforlu oldugu yonunde...

Karar veremedim ruble işine aslında. Amacım tamamen yol seti kullanmaktı fakat, 34-28 oranlar ile yokuş çıkmak işkence olur gibi geliyor.
Elimde şu an 3 tane ruble var

23-12
28-11
32-11

Sanırım 32-12 olanı kullanacağım fakat Tiagra arka aktarıcı 32 dişe izin vermiyor. O zaman XT arka aktarıcı kullanmak zorunda kalıyorum. O zaman da yol bisikleti malzemeleri kullanma hayalim gerçekleşmiyor.

Bu arada, fren konusunda tereddütlerim var. Cantilever kullanılıyor yol bisikletlerinde fakat o frenlere pabuç bulunmuyor kolay kolay. Dandik bakkal bisikletçilerde var pabuçlar. V-fren ile de yol bisikleti kolları ne kadar uyumlu bilmiyorum. Sizin bisiklette frenler ne?

@Gökhan Toros

Xt arka vites ve rublesini tiagra kollarla kullanabilirsiniz. Yakin bir arkadasim yol bisikletini ani bir kararla cyclocross'a cevirdi:)
Xt 34t rublesini, xt arka vites ve sora kollar ile sorunsuzca kullaniyor.

Fren olarak da Trp'nin cx9 versiyonunu shimano yol fren kollari ile kullanabilirsiniz ancak burda bulamazsiniz.
Alternatif olarak bmx'ler icin satilan mini v-break'lerden kullanabilirsiniz.
Benim bisiklet uzerinde trp'nin euro-x cantilever frenleri rival kollar ile calisiyor.

@Bora

Benim amacım Tiagra arka vites de kullanmaktı fakat, o mümkün olmuyor.
Neyse, XT'den memnundum, kullanmaya devam ederim.

Cantilever fren olarak TR'de seçenek pek yok sanırım. eurox güzel, hoşuma gitti fakat fiyatları çok uygun değil. Açıkçası bisiklete çok para harcamak istemiyorum çünkü cyclocross yarışları bile yapılmayan ülkemde öyle üst seviye bisiklete ihiyacım olduğunu düşünmüyorum :)

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/298356_10150334470163772_770838771_8166257_631361315_n.jpg

Henüz ayarları yapamadım. Gidon boğazı 110mm'lik Easton EA50 modeliyle değiştiriyorum.
Sele değiştirmeye karar verirsem gidon bandı da sele ile aynı renkte bir modelle değişir. v-fren kullanıyorum şu an, sıkıntı yaşatmayacak gibi. Ama sorun yaşarsam eğer cantilever frenlere geçeceğim. Şimdilik çok para harcamak istemediğim için bu frenlerle devam ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: MDT
@Bora

evet abi yeni seriden 330-335 gr

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/320222_10150336412453772_770838771_8175188_71078182_n.jpg

Aynakolu değiştirmem gerekiyor şimdi. Ek olarak, şu an v-fren kullanıyorum.Çok ince ayarla kullanılabiliyor fakat pad'ler janta çok yakın. mini v frenler için de kuvvet olarak iyi diyorlar fakat padler yine yakın olacağı için çamur tahliyesinde iyi olmadığını söylüyorlar. O yüzden cantilever fren alacağım gibi. Fakat karar veremedim daha.

Onun dışında, göze çarpan eksik var mı?

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
@Gökhan Toros

Mini v-fren ile fren gucun azalir ancak kollarin hassasiyeti artar, yani fren gucunu dozlaman daha kolay olur.
Bununla birlikte pad mesafesi, su anki konfrigrasyona nazaran daha acik olur.
Ozet olarak yukarida yazdiklarinin tam tersi bir durum sozkonusu:)
Cantilever fren bisikletin icin daha uygun olacaktir ancak o da seni, mevcut fren gucunden sonra tatmin etmeyebilir.

@Bora

Ne alırsam alayım şu anki halinden daha açık olacağı kesin. Yarım milim kadar mesafe var jant ile pabuçlar arasında.

Mini v-fren ile cantilever'ı karşılaştırırsak, canti fren'de daha açık olacak diye düşünüyorum pabuç mesafesi. Fakat fren gücünün azalması da hiç hoş değil.

Kısacası, karar verme aşamasındayım hala. Eğer Türkiye'de ucuz mini v-fren bulursam alacağım. Tatmin etmezse de, cantilever.

ben fren olarak rulmanlı u break tavsiye ederim

@Gökhan Toros

Kesin olarak pad mesafesi artacaktir, ancak fren gucu de mutlaka azalacaktir..
Bununla birlikte azalan fren gucu, beraberinde kolay dozlamayi da getirecek ve daha verimli calisan frenlerin olacak.
Fren gucu olarak 'tatmin etmeyebilir' den kastim, yeni frenlerine alisman icin belli bir surec gerekecek. Yani ortada olumsuz bir tablo yok.

jant seti sedonanın üzerindemiydi acaba

@halil fatih akbaş

Jant seti Scott S40 ile birlikte gelen set.

Fren bacakları olarak, bugün FSA SL-K cantilever bacak siparişimi verdim. 1-2 hafta içinde elime gelir diye düşünüyorum.

Gökhan shımano 2012 katloğunda cyclocross yeni fren ayaklarını gördüm çok beğendim.Görmediysen akşam fotoğraflayıp koyabilirim buraya Paralel baskı gibi yapmışlar katolog elimde :)

son hali güzel görünüyor benim de benzer düşüncem var ama elimdeki malzemeler dağ bisikleti malzemeleri bu kadro ve maşayı temin ederek ben de benzer bir çalışma yapacam umarım senin kadar iyi giderim

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Geri