Scudo Sports

Cyclocross Seçimi

ahmetkya

Forum Demirbaşı
Tepki
130
İsim
Ahmet Kaya
Bisiklet
Merida
Merhaba arkadaşlar öncelikle çok konu açtığımın farkındayım şimdiden özür dilerim.Yol ile MTB arasında gidip gelirken cyclocroos bisikletler gözüme çarptı.Açıkcası yol bisikletleri oldum olalı daha çekici gelmiştir bana.Fakat grup olarak genelde hafif arai turlarıda oluyor bu yüzden cyclocross bisikletlere bakınmaya başladım.Dediğim gibi hafif arazi ve genelde asfaltta surmek uzere bisiklet arıyorum.2 seçenek var butçeme uygun sayılabilecek

1)Salcano cyc02:1900 tlye bulabiliyorum sram apex
2)Carraro cr-cx giro:2500 tl tiagra set pahalı geldi açıkcası biraz

Kullanım tarzıma göre cyclocroos önerirmisiniz?Hangi bisikleti almalıyım? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Uyumadan güncelliyeyim :)

Scudo
Bulabiliyorsaniz Salcano CYC02 uygun ve yeterli bir model, tabiki iyi bir ustanız varsa veya kendiniz bakım yapabiliyorsaniz. Servis olayı kötü maalesef Salcano'da. Ama üzerindeki grupset, frenler, Ritchey komponentler vs bisiklet malzemesine göre ucuz. Kendim de Salcano Cyc02 kadro üzerine kurulan bir Cyclocross bisiklet kullanıyorum ve çok memnunum.

Carraro'ya gelecek olursak, bence o fiyatı haketmiyor ve güzel görünmüyor.

@Ahmet Faruk Eğit Teşekkürler ustadan yöne şansım var çok şükür.En mantıklısı Salcanoymuş gibi duruyor.

Konu güncel

Okulumda bi abi'de var CYC 02.Fazlasıyla memnun.Aksaraydan Floryaya geliyor haftada 3-4 kez bisikletiyle.Yani pek yakın mesafe değil.Donanım olarak da bence gayet iyi.Pişman olmazsınız bence de.Servis konusuna gelince, o tırt diyorlar

• Beğen
Tepkiler: ahmetkya
Açıkcası tek şüphe duyduğum yeri jantları.Birde benim için sram apex kullananların memnuniyeti ne derecede.Avid frenler sınıfında en iyilerden sanırsam

Sram Apex, Sram'da en alt set diye biliyorum ben ancak Shimano 105 seviyesinde diyorlar.Pişman etmez sizi ve Tiagra'ya göre daha hafif.En başlarda çok yoracaktır ama oldukça iyi bir settir.Frenler evet iyi zaten.Jantlarla ilgili bir fikrim yok ancak Cyclocross bisiklet sonuçta, jantlar ne kadar hassas olabilir ki?

• Beğen
Tepkiler: ahmetkya
@UptownRyder Evet Sram Apex Tiagradan üst 105'den alt diye okumuştum açıkcası tasarım olarakda çok hoş geldi.Yorma konusunu anlamadım aynakol 50-34 oranında zaten heralde.

@UptownRyder

Benim CYC02 üzerindeki SRAM Apex sistemi 105 5700 - Ultegra 6700 ile değiştirdim. Sadece aynakol ve zincir SRAM kaldı.
Vites geçiş hızları Apex'e göre biraz daha hızlı ancak çok daha yumuşak.
Double tap sistemi önceden Shimano yol grubu tecrübesi olan kullanıcıya biraz garip geliyor. Ama yol grubuna SRAM ile başlasaydım herhalde o zaman da Shimano sistemini yadırgardım.
Jantlar konusunda mtb'den aşağı kalır yanı olmadığı için merak edilecek bir yanı yok.
Frenlerden oldukça memnunum, ama BB5 yerine BB7 olsaymış çok daha iyi olurmuş.

@ahmetkya ben de Sram ile ilgili benzer soru sormuştum.Yeni olan birisi için yol bisikletinde falan, Sram daha yorucudur dediler.Açıkçası pek bilmiyorum.Seçiminizde kolay gelsin ama :)

@UptownRyder Teşekkürler daha once shimano claris kullanmıştim Shimano'nun en alt yol grubu.Biraz kullanıp alışmaya çalışayım bari.Ama bence Sram'ın yol setleri gorsel olarak cok başarılı gibi youtubeden izledigim kadarı ile alısmaktada zorluk cekmem heralde

@ahmetkya Büyne farklı sonuçta belki de zorlanmazsınız :) Claris'ten sonra Apex size müthiş ötesi gelir ama orası kesin.Ben de Apex almak istiyorum zaten bisikletimi.Alın gitsin :D pişman olmazsınız

Sramın yoruculugundan kastınız ayar bakım vs şeylerse haklı olabilirsiniz. Ancak kullanımda bana göre sram shimanodan daha fonksiyonel, amaca daha iyi hizmet ediyor gibi zero loss u sonuna kadar hissediyorsunuz kaldı ki double tap olayı zaten biz yorulmayalım diye yapılmış bir teknoloji.

@U.Cumart Aslında yorucu derken yani orta dişliyle ilgili diyorlardı daha büyük falan diye.Ben pek bilmiyorum açıkçası kullanmadım hiç :)Diğer taraftan dediğim gibi ben de daha kaliteli olduğunu duyduğum için Sram istiyorum bisikletimde

@UptownRyder o konuda haklısınız ön aktarıcıda sramın sıkıntıları olduğu söyleniyor ki bencede var sıkıntısı, ancak yabancı forumlarda sram red zincir ile kullanıldığında ve güzel bir ayar çekildiğinde (Yawn teknolojisi kullananlarda ayarlama biraz farklı yapılıyor eski serilere göre) sorun kalmadığını okudum bir kaç yerde. Daha denemedim ama zincir elime ulaştığında en kısa sürede sizi bilgilendiririm.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Son olarak salcano cyc02 kullanan arkadaslara bi sorum olacak:bagaj deligi varmidir?

Salcano cyc02 apex var bende de. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum ve çok memnunum.yalnız bana kadrosu bir numara küçük geldi.185 boyum var.53 kadro. 57 olsa iyiydi.satmayı düşünüyorum.uygun fiyata verebilirim.bulabilirsem yine aynı modelin 57 kadrosunu alacağım inşallah.

Geri