Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cyclocross'u hibride çevirme "cannondale caadx"

Scudo
@Serrchi
Adam videonun başında sırt ağrılarından bahsediyor..

Ne olacak bu drop bar fetişi :D çamurluk takanlara ruha aykırı davranma ithamları falan yapmayın arkadaşlar böyle şeyler :D mtb bisikleti de asfaltta kullanmayalım o zaman, evden ekmek almaya giderken su birikintisinden geçip çamur olmak mı cx ruhu :D bisiklet en nihayetinde 4 borulu 2 tekerli bir ulaşım aracıdır. Bende trek fx 7.3 bisikletimin 26-36-48 li aynakolunu 22-32-44 ile değiştirdim bu durumda bende fitness ruhuna mı aykırı davrandım :D 40 km den sonra fren yapan adamım 48li dişli hiçbir işime yaramıyordu o sebeple daha düşük oranları olan bir aynakol tercih ettim 500gram kadar hafifledim, tırmanışlarım da pek keyifli oldu.

@UtkuSener

Öncelikle Bisiklet tanımlamanız baktığınız açı hakkında önemli ip uçları veriyor.

Çamur ve ekmek alma konusu sizin için hala öyle sanıyorum, benim için o durum çocuklukta kaldı. Ben daha çok performansımı görmek için dağa çıkıyorum.

Evet, bisikletinize mtb aynakolu takmışsınız. Keşke 29 mtb alıp ince lastik taksaydınız maşası falanda var sizin gibi bir keyif bisikletçisinin sürüşlerine daha keyif katardı

@eozalp1914

cx bisiklet için üretilmiş bir çamurluk varsa alınır takılır kullanılır bisikletlerin standartları yoktur, cx bisiklete çamurluk takıp ruhunu öldürüyorlar demeniz cidden komik :D bisiklet ulaşım için, eşya taşımak için kullanılabilir pekala performans için de kullanılabilir bu durumda ruhtan bir şey kaybettirmez neticede bisikletle araba çekmeye çalışmıyoruz demeye çalıştığım şey şudur, bu araçları herkes istediği şekilde kullanır herkesi kendiniz gibi düşünerek yorum yapmanıza anlam veremedim.

Taktığım aynakolu sadece mtb bisikletler mi kullanıyor? yani ben pedal çeviremez miyim artık :D demekki shimano ürettiği malzemeleri yanlış kategoride satıyor, aynakolun kutusunda trekking bölümü işaretliydi :D Amortisör konusu da pekala kişisel tercihdir, 29er alıp ince teker takmaya gerek yok zaten hybrid denilen 28" amortisörlü bisikletler var :D 29er alıp ince teker takıpda 29er ruhunu öldürmeyelim dimi.

@UtkuSener

Bir kez daha anlıyorum ki bisikletteki safkanlıktan haberiniz yok. Bilgi çağındayken ben de buna anlam veremedim.

Siz ruhu öldürmeye alışkın olduğunuz için cazip gelebilirdi. Hem yoldan gelen titreşimler sizi üzmesin ekmek almaya giderken bu kadar heyecan fazla olur diye bir mtb önermiştim.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Bisikletinde farklilik yapanlara o oyle olmaz bu boyle olmaz demeyi bende dogru bulmuyorum , her insan farklıdır , bisikletleride kendileri gibi farklı olabilir.

@eozalp1914

Şimdi söyle diyelim, safkan cyclocross bisiklet nedir? cyclocros bisiklet zaten başlı başına hibrit bir bisiklet ne yol bisikleti kadar hızlı nede mtb kadar kıvrak. ikisinden de biraz biraz karıştırıyor :D Kullanım amacı hibrit olan bir bisiklet nasıl safkan olabilir bunu bana açıklar mısınız? açıklayın da cahilliğim son bulsun :D

Bilgi çağında yaşadığımıza göre 2 satır daha yazayım, ruhu öldüren aynakolumu tanıtayım :D
Bisikletin üstündeki 48-36-26 lık aynakol görüldüğü üzere yumuşak yumuşak tepelerde kullanan trekking kullanıcıları için, Konya ovasında bisiklet sürseydim o aynakolu değiştirmezdim. 44-32-22t yazısının sağındaki yarı dolu xc logosu diyor ki xc için de kullanılır yinede çok güvenme ama bir sağındaki dolu tr kutucuğu da şunu diyor, sivri siri tepelere çıkarken bununla trekking yapabilirsin. Shimanonun verdiği bilgiye dayanarak diyeceğim şudur, bu aynakol safkan bir trekking tırmanış aynakolu :D :D :D
20151120_131035.jpg

Ekmek alma meselesine de çok takılmayın efem titreşimli ekmek almayı seviyorum ben o yüzden 700x30c lastikli düz maşalı bisiklet kullanıyorum :D

@UtkuSener

Waaaoww şimdi gerçekten saygı duymaya başladım. 700 x 30 düz maşa gerçekten bravo ( alkış ifadesi bulamadım kusura bakmayın)

Bilmiyorum farkında mısın ama konunun başlığı bile cyclocross un hibrite çevirilmesi( en kolay buradan anlayabilirsin). Tr de kullanım amacı hibritmiş gibi algılansa bile turcuların eline düşmüş olsa bile yurtdışında yani cx in anavatanı dediğimiz yerlerde (belçika hollanda ) kullanış tarzını izleyin derim ki cehalet son bulsun.

haa bu açıklama yetmezse de tebrik ederim 100 yıllık cx i tek soruyla çürüttünüz.

aynakol kısmına gelirsek, öncelikli xc kullanımı için uygun olmasaydı piyasadaki çoğu xc bu oranlarlar gelmezdi. Valla bizim buralarda da hep öyle. Bir çok arkadaşım var ki konya gibi düz bir yerde yaşamıyorlar 44 ayna kullanan ilk sizi görüyorum. Kutu üzerindeki bilginin çok doğru bir referans olduğunu söylemem. Biraz araştırma ile yıllardır mtblerde hangi sistemler kullanılmış şu an ne kullanıyor hepsini araştırarak görebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Tartışmalara katılıp/katılmamakla beraber, dünyanın masrafını yaparak caadx alıp daha ucuza mal edilebilecek bir hybit/city bike'a dönüştürmeye uğraşmak tamamiyle mantıksız.

sırt ağrılarından bahsedilmiş; gidon boğazı kısaltılıp, sele ayarı gözden geçirilip, birazda sırt kasları ile ilgili egzersiz yapıldığında o bisiklet de şahlanır, kullanıcısı da.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
@eozalp1914

Titreşimden dertli olacak olsaydım amortisör kullanırdım diyorum dalga geçmiyorum burada 30c aaowafasd diye komikleşmeye gerek yok. Hollanda'nın Belçika'nın dağları ovaları beni bağlamıyor, arkadaşlarının kullandığı yerler de beni bağlamıyor. Ben yaşadığım yerde kendi kullanımıma göre istediğim malzemeyi bisikletime takar ve kullanırım. 15 kilo kamp yükü olan bisikleti kullanırken 22 li dişliye ihtiyacım varsa onu takar onu kullanırım, dizlerini zorlamak istemeyen birisi 22 dişi aynakol kullanınca da aynı lafları söyleyebilecek misin? Gürkan genç i de bilirsin sen çok bilgili arkadaşım adamın yaptığı iş dünya turu ama ölümüne mtb bisikleti kullanıyor, onda da desene olmamış bunun ruhu kaçmış diye.
Cyclocross bisiklete çamurluk takan kişileri tanıyorum kendisi komşum sayılır, işine giderken üstü başı çamur olmasın diye taktı o çamurlukları. Ona da desene ruhunu kaçırmış olmamış diye.

100 yıllık cx i bişeyle çürüttüğüm falan yok ortaya atılan idda zaten baştan saçmalık, aynakol her bisiklette ihtiyaca göre kullanılır. En üst seviyedeki sporcular bile yarışa göre aynakol ruble seçerken benim 22-32-44 aynakol seçmem neden bu kadar rahatsız etti sizi?

Shimanonun kutusuna yazdığı bilgilendirme grafiklerini de kabul etmem, ben anlamam, banane banane moduna girdiğine göre benim daha fazla kendimi yormama gerek yok. Konuya atacağım son mesaj budur isteyen istediği gibi devam edebilir tartışmaya.

@UtkuSener
Öncelikle ben kimseden lafımı esirgemem bilader. Ona söylenebilir misin buna söylebilir misin muhabbeti sökmez bana.

Komik olmamı gerektirexek bir şey yok dediklerin ve çelişkilerin yeterince komik

Kutu üstündekileri çok doğru bulmuyorum dedim son zamanlarda kullanılmaya başlanmış ki bu yine de haksız olduğumu göstermiyor

Seninle ilgili hiç bir şey beni rahatsız edecek kadar önemli olamaz

Ferrari ye tüp takankar işte tam da senin gibiler

Burası bir forum ortamı fikirlerimiözgürce söylerim herkese karşı belli çerçeveler içinde

Ayrıca ben seninle dalga geçiyorum bilader cx i ruhu ile ilgili söylediekleri den sonra ciddi seviyeli bir konuşmaya her zaman gerek duymadım

Ha bu arada baklala giderken sen hangi aynayı kullanıyorsun??

@eozalp1914 konu tartışma kapsamının dışına çıkmış.

"Dalga geçiyorum" diyerek ve "bilader" gibi hitap şekillerini kullanarak konuyu bisikletten çıkardığınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bana görede her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ve kimse kimsenin yoğurt yemesine karışamaz. Bende carraro big 929 u tura çevirip 48 dişli ve schwalbe marathon plus takanlardanım. Parada benim zevkte. Kimse kimsenin tercihlerini tartışmamalı.

Havalar soğuyup bisikletlerimiz ile aramıza girmeye başlayınca, pedala verilmesi gereken kuvvet klavyeye uygulanır oldu.

Forum ortamının doğası gereği tartışarak doğruya ulaşıyoruz, lakin bunu yaparken nezaketi de muhafaza edelim dostlar. Hiçbir gidon, aynakol yahut kaset dişlisi kırılan kalplerimiz kadar kıymetli değil.

@UtkuSener

Bunları açıkca söyleyecek kadar yürekliyim. Senin yaptığın ne? Alttan alttan dalga geçerek bu saygıyı hak ettiğini mi düşünüyorsun?

@Sadettin Z.

Şahsen ben yaz bisikletçisi değilim, bisikletim her daim yanımda. Fakat klavyeye verilen gücü tahrik eden de bir şeyler var ve cevapsız bırakmak istemem böyle heyecanlı arkadaşları.

@eozalp1914
He bilader he kardeş sen yüreklisin delikanlısın 10 numara adamsın acayip bilgilisin. Bende cahilin, saygısızın, korkağın tekiyim işte ne yapalım.
İnsanların tercihlerine de saygı duymam ben nasıl saygı bekleyebilirim ki çok haklısın. Aynakol muhabbetinden kişisel muhabbete de ben geçirdim konuyu.
Özür dilerim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri