Scudo Sports

Dağ Bisikleti ile uzun yol

asfaltta yol bisikleti , bozuk yollar için gravel,

mtb ise dağ yolları.
Sizin bu mantığınıza uyacak kadar bütçesi iyi olan ne kadar insan var Türkiye'de ya da var mı?
Ekleme: o bütçeleri kazanan vardır ama.

Scudo
@Goflet Hızlı gitmenin hem bedene hem ruha ilk etapta verdiği haz bir yere kadar, bu hazzı yarış oyunlarında da alabilirsin , bilmem ataride falan filan :harika: insanın ömrü de hızlı geçiyor, geriye kalan gördükleri ve yaşadıkları , demek istediğim şu bu işin zevkini almak varken , tadını çıkarmak varken neden zamanın akıp gitmesine izin veririz.

Soframızda lezzetli bir yiyecek var düşünsene tadını almadan hızlı bir şekilde yiyorsun , hem mideye zarar hem kilo aldırır , ama yavaş yavaş çiğneye çiğneye o hazzı almak başka bir şey .

Elbette bu kimseye yavaş gidin demek hakkını bana vermez, ama hayatın yavaş ve ahaste akması kadar güzel bir şey yok diyorum , bir önceki saniye bir sonrakini öldürüyor ve zaman geçiyor , hız yaptığın zaman anı yakalayamıyorsun.

400km lik tur yaptım geçtiğimiz hafta. 7 eylülde de izmir turuna çıkacağım yaklaşık 1000km olacak toplamda. ama bagaj almam şart oldu artık. 400 lük trakya turumda sırt çantası bitirdi beni :) lakin üst kısımda takma delikleri mevcut değil kadroda. bu bagaj işimi görür mü ?
(link)
not: yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim kusruma bakmayın hortlattıysam.

bisikletinizin kadroda arka ayaklarda bagaj takmak için delik var mı arka vites takılan kısımda eğer var ise bu aparatı sele borunuza takın sonrası istediğiniz bagajı monte edebilirsiniz (link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Goflet Hızlı gitmenin hem bedene hem ruha ilk etapta verdiği haz bir yere kadar, bu hazzı yarış oyunlarında da alabilirsin , bilmem ataride falan filan :harika: insanın ömrü de hızlı geçiyor, geriye kalan gördükleri ve yaşadıkları , demek istediğim şu bu işin zevkini almak varken , tadını çıkarmak varken neden zamanın akıp gitmesine izin veririz.

Soframızda lezzetli bir yiyecek var düşünsene tadını almadan hızlı bir şekilde yiyorsun , hem mideye zarar hem kilo aldırır , ama yavaş yavaş çiğneye çiğneye o hazzı almak başka bir şey .

Elbette bu kimseye yavaş gidin demek hakkını bana vermez, ama hayatın yavaş ve ahaste akması kadar güzel bir şey yok diyorum , bir önceki saniye bir sonrakini öldürüyor ve zaman geçiyor , hız yaptığın zaman anı yakalayamıyorsun.

hız da yapalım gezi de yapalım, ama hep gezi olmaz
Sizin bu mantığınıza uyacak kadar bütçesi iyi olan ne kadar insan var Türkiye'de ya da var mı?
Ekleme: o bütçeleri kazanan vardır ama.
hepsini yapmayağız o zaman, ben İstanbul dayım burada dağ yok, bozuk yollarada girmiyorum, o yüzden yol

@Goflet Doğru söze bir şey denmez , denge diyelim , zaten bisiklet denge üzerine değil mi? :harika:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
hız da yapalım gezi de yapalım, ama hep gezi olmaz

hepsini yapmayağız o zaman, ben İstanbul dayım burada dağ yok, bozuk yollarada girmiyorum, o yüzden yol
Sayın @Goflet O sizin seçiminiz. İnsanlara katı kurallar çoğu yerde koyamayacağınız gibi bisiklette bunlardan biridir. Bütçesi market bisikletine yetiyordur, onu almıştır, ıstediği yere gider ve istediği şekilde sürer. Yol bisikleti ile çıkarım, canım hızlı gitmek istemez (zor ama) 10 km/sa hızı geçmem. Yani anlayacağınız bisiklet işinde çok seçenek var. Gönlünüz hoş olsun yeter.
Buyurun bu da dağ bisikleti ile yaptığım bir gezimden.
IMG-20180510-WA0056.jpeg

Sayın @Goflet O sizin seçiminiz. İnsanlara katı kurallar çoğu yerde koyamayacağınız gibi bisiklette bunlardan biridir. Bütçesi market bisikletine yetiyordur, onu almıştır, ıstediği yere gider ve istediği şekilde sürer. Yol bisikleti ile çıkarım, canım hızlı gitmek istemez (zor ama) 10 km/sa hızı geçmem. Yani anlayacağınız bisiklet işinde çok seçenek var. Gönlünüz hoş olsun yeter.
Buyurun bu da dağ bisikleti ile yaptığım bir gezimden.
218046 dosyayı görüntüle
neye sinirlendiniz onu anlamadım?

• İnanılmaz
Tepkiler: Cemal Ç.
grup sürüşünde düz yolda 40 gidilir,

@Goflet gidilmez diyen yok belki 50 ile giden arkadaşlarımız da vardır mesele burda süre,süre dinlene, dinlene 500 km yolda gidilir mesela:harika:

gidiyoruz 40 ne istiyorsunuz anlamadım, ispat mı edelim?

Her bisikletle uzun tur yapılabilir. Asıl konu hangisinden zevk aldığınızdır. Bazıları az enerjiyle uzun yol yapmak ister yol bisikleti kullanır. Bazıları fazla enerji harcar az yol yapar mtb kullanır. Bu tamamen kişinin tercihine bağlı. Hatta şu örnek bütün tartışmayı sonlandırabilir bile. Biz mtb ile gidilir mi diye tartışırken Unicycle (tek teker bisiklet) ile dünyayı geziyor adam.

4.jpg

@Goflet sizin bu anlatımınız da eksiklikler var ilk okuyan şunu anlıyor bütün grup sürüşü boyunca 40 km hızla devamlı gidiliyor.ama deseydinizki 40 km hızı 20 dk veya 30 dk boyunca koruyabiliyorum yada koruyoruz ozaman daha iyi anlaşılacak ama! sanki bütün sürüşü 40 ve üstü hızlar da sürüyorsunuz anlaşılıyor.buda imkansız bir şey çünkü..

ben MTB ile 50 km de gördüm, hatta bir gün hızımı alamadım Mayosuz bikinisiz baraja daldım :koptum:

@Goflet sizin bu anlatımınız da eksiklikler var ilk okuyan şunu anlıyor bütün grup sürüşü boyunca 40 km hızla devamlı gidiliyor.ama deseydinizki 40 km hızı 20 dk veya 30 dk boyunca koruyabiliyorum yada koruyoruz ozaman daha iyi anlaşılacak ama! sanki bütün sürüşü 40 ve üstü hızlar da sürüyorsunuz anlaşılıyor.buda imkansız bir şey çünkü..

yani bu kadar açık birşeyi açıklama gereği duymadım, sürekli 40 anca superman gider

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Şimdi mesajımdada bahsettigim gibi olay şu. Resimdede örnekledigim gibi bu yolu yol bisikleti ile gitmek var birde dağ bisikleti ile.
Bu yolda siz Çelik bir maşayla veya karbon olmayan yani titreşimleri sömürmeyen bir yol bisikleti ile gidiyorsanız vay halinize..
Genellikle köy yolları'da soguk asfalt oldugundan bol bol titreşim alıyorsunuz bisiklet üzerinde. Ancak dağ bisikletlerinin gerek maşası olsun gerek lastik kalınlıklarından dolayı asfalt etkenlerini daha az iletiyor olması aşikar. Biliyorsunuz ki sürüş sonrası yorgunlugumuzun bir kısmıda aldıgımız titreşimler. Bunu en aza indirmek için dağ bisikleti sanırım.
unnamed.jpg

Şimdi mesajımdada bahsettigim gibi olay şu. Resimdede örnekledigim gibi bu yolu yol bisikleti ile gitmek var birde dağ bisikleti ile.
Bu yolda siz Çelik bir maşayla veya karbon olmayan yani titreşimleri sömürmeyen bir yol bisikleti ile gidiyorsanız vay halinize..
Genellikle köy yolları'da soguk asfalt oldugundan bol bol titreşim alıyorsunuz bisiklet üzerinde. Ancak dağ bisikletlerinin gerek maşası olsun gerek lastik kalınlıklarından dolayı asfalt etkenlerini daha az iletiyor olması aşikar. Biliyorsunuz ki sürüş sonrası yorgunlugumuzun bir kısmıda aldıgımız titreşimler. Bunu en aza indirmek için dağ bisikleti sanırım.
218051 dosyayı görüntüle
Yazın o yolu yüz km kadar (belki biraz fazla) tecrübe ettim. Emin olun karbon maşa da söndürmüyor o titreşimi. Kafada bitirmek lazım 😅.

Geri