Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Diğerlerini hatırlamıyorum. Alper ile AYPG den tanışıyoruz. Aytekin de arada gelirdi. Pek muhabbet etmişliğimiz yok onunla. Ama sıkı bisikletçi olduğunu biliyorum. Sizi de dünya çevre günlerinde filan görüyordum.

Alper ile sonradan Boğaziçi üniversitesinde aynı kampüs içinde çalıştık. Onun da düzlükte yol bisikleti ile çok yüksek hızlara çıktığını gördüm. Biz sprinte kalkıp 40 km yi göremezken MTB ile bayağı hızlara çıkıyordu. Yol bisikleti ile sahil yolunda galleria önünde 60 km gibi hızları aştığına şahit oldum.

Scudo
Hız yapmayı sevmem ama yokuş aşşağı salarım kendimi mtb ile 65-70 gördüğüm oluyor tabi her inişin bir çıkışı var mantığıyla bisikletimi salıyorum. Ayrıca belirtmek isterim üzerinizde yük varken yokuş aşşağı kesinlikle bisikleti salmanızı tavsiye etmem.

ortam şartlarına göre daha yüksek hızlara da çıkılabilir
https://i.hizliresim.com/X4azm0.jpg

en fazla iyi yokuş olan bir yerde saniyelik 60.3 km/h i gördüm km saatinin yalancısıyım

Düz yolda 47-48 ama sürekli bişey değil tabi :D ama düz yolda maksimum o daha ciddi bi yokuş aşşağı salma fırsatım olmadı bu arada lastik schwalbe rocket ron:snzdglsn:

Kamyon arkası yol bisikleti ile 60 km/h ama yaş ta gitti tabii, %10 eğim yokuş aşağı 73-74 km/h olabiliyor. Yol bisikleti ile bir tarafımı yırtsam düzde 52 km/h nin üstüne çıkamadım. 2013 te Niğde Türkiye yol şampiyonasında arkadan kasırga ve yokuş aşağı gurubu yakalamak için 50x11 le 82,5 km/h görüldü...

Tur bisikleti ile düz yolda hafif rüzgra karşı 37.6 km/s hıza kadar çıkabildim. Sanırım mtb kullanıcılarının 30 km/s hıza çıkmalarında öyle abartılacak bir durum yok gibi geldi.

Düz yolda anlık olarak 49,6 km hızı gördüm. Yokuş aşağı 68 km hızı gördüm. (Tekerler rubena 1.75 slick)

@monai-su

Anlık hız görülebilir, bunda şaşırılacak bir şey yok. Sorun, ortalamaları konusunda sallayanlar oluyor. :D

• Beğen
Tepkiler: EnginCan
28-30 km/s gibi ortalamalar çıkarıyorum genelde. Hız olarak en fazla 66 gördüm 2.1 Kenda Neveda bla bla lastik ile.

Hızlısınız ya :)
Jant göbekleri de büyük etken sanırım benim ön göbekte kesin sorun var.Bisikletin önünü kaldırıp tekeri çevirdiğimde arka teker kadar uzun süre boşta dönmüyor.

Hız olarak maksimum 59 yaptım yokuş aşağıya bisiklet resmen 59 u geçmeyeceğim diye ısrarlıydı ama :D
Düz yolda 20-25 sabit gidebiliyorum. Anlık olarakda 35 falan sanırım düz yolda.Belki 40 yapmışımdır hatırlamıyorum anlık olarak.
Lastik 2.10 tipik mtb lastiği

Normal şehir içi kullanımda mtb alsam sıkıntı çıkartırmı ?

Hayır neden çıkarsınki ha şöyleki eger yollları bılmıyosan balıkcılara bakıcam derken 1 m yukseklıkten bısıkletle dusersen makarası falan yamulabilir benim gibi :D

Arka aktarıcı işte :)

• Beğen
Tepkiler: Erayyo
@özcan parlakoğlu bende kron xc150 diskli siyah kırmızı model var ilçeler arasında uzak mesafeye çıktığımda 50ye kadar ulaşabiliyorum düz yolda 40-44 arasında hız yapabiliyorum eğimli yollarda ise 54e kadar(bayırda mesela) rekorum 58.1

Iddia etmiyorum ama mtb ile 45-50 km hizlari duz yolda gormek bana pek olasi gelmiyor. Hele hele sade bisiklet kullanicisi icin. yokus bayir asagi olan her türlü hiza inanirim. Arkadasim bisiklet binmeye basladiktan 1 hafta sonra 66km yolu dağ bisikletiyle 26km ortalama ile bitirdi. benim açımdan cok guzel bir basari oldukca guclu bacaklari vardi ancak o da 50km hiza ulasmamisti hic. Tekrardan duz yol, mtb kalin lastik ve 50km hiza ulasma konusunda bir terslik var. belki km sayacinda sıkıntı vardir. 2 hafta once yerlerin islak oldugu bir sabah kaymamak icin ortalama hizin altinda gitmeme ragmen ulastigim maksimum hiz 68km gostermisti sistem ve tabiki hataliydi

@Bisikletsurenadam
@Bisikletsurenadam
Yalan olmasın, nasıl yapıldığını ben de bilmiyorum ama, mesela bakıyorum şehir içinde rekabete katıldığım segmentlere, aralarında profesyonel bisikletçilerin de olduğu bir sıralamada onlar segmenti 45 km/h civarı hızla, biz sıradan kullanıcılar da 35 km/h civarı hızlarla tamamlamışız. Ama ben şu başlıkta daha bu kadar düşük değerlerde yazan görmedim. Herkes düz yolda 50+ gidiyor. Strava'daki sıralamaya bakıyorum, hiç MTB kullanan yok. Herhalde haksız rekabet olmasın diye kullanmıyorlar.

MTB ile 30km ortalamayı ne çok çekemeyen varmış. :) İş beslenmede, kondisyonda ve bacakta bitiyor. Düz yolda 20-30sn kadar ortalama 45-50km görülebiliyor. İnanmayan gelsin, beklerim. ;)

Geri