Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti, yol bisikleti pişmanlığı!

Umut AKAN

Aktif Üye
Tepki
113
İsim
Umut AKAN
Bisiklet
Merida
Sevgili büyüklerim 15 yaşında hergün dershaneye dahon marka bisikletle gidip gelen (yaz kış ve kasksız ) sonra işin bilincine varıp (kask eldiven tayt forma ...) daha tedbirli bir şekilde bu sporu biraz daha ilerletmeye karar verip nisan ayında 2014 model sram x4 vites sistemli bir sedona 720 aldım bisikletimden çok memnunum özellikle İzmir'in yollarının taş ve çukurdan geçilmemesiyle birlikle .

Gelelim soruma :) Dağ bisikletim her ne kadar avid hd fren sistemi sayesinde çok iyi tutsa da maşası konfor sunsada sanki yol bisikleti (sedona610) almadığım için bir pişmanlık duyar gibiyim sizce bu yıl yaz kış dershaneye giderken (trafik ve insan kalabalığı dahil) yol bisikletimi daha avantajlı yoksa dağ bisikletimi hepinize yorumlarınız için teşekkürler

Scudo
Aslında başlık açarken "yol bisikleti" ve "dağ bisikleti" kavramları aynı mesajda yer alıyorsa sistemin "ortalığı karıştırmak istediğinizden emin misiniz?" "iyice düşündünüz mü?" şeklinde uyarılar vermesi lazım.
Vaziyet alın buralar yine karışacak.

Benim fikrim yol bisikleti. Çünkü şehir içinde seri olmak gerekiyor. Aynı zamanda enerjiyi de ekonomik kullanmak gerekiyor. Hafiflik ve ergonomisiyle bu imkanı bence sadece yol bisikleti sağlıyor.
İşte bu yüzden yol bisikleti diyorum. Yoksa yol bisikleti babamın oğlu değil...

Peki bir daha başlık açarken dikkat edeceğim :) yorum için teşekkürler

bu güne kadar mtb den başka bisikletim olmadı veya daha pahalı bir bisiklet sahibi olamadım ama yol bisikletleri yol tutuşu nasıl birde yerler çoğunlukla çakıl vs varsa mtb daha mantıklı bence

Mtb seçmemin bir nedeni de yol bisikletine nazaran biraz daha dik oturma açısı ama hız olarak yol bisikletinin bizi geçeceği baya ortada gibi :)

@Umut AKAN Hız olayına takılmayın. Bisiklet olsun da nasıl olursa olsun.

@Umut AKAN ya geçse ne olacak sonuç da yarışda değilsin dershane ye gideceksin ve tur yapıcaksın 19kg bisikletle yapıyorum ben turu kas gelişimi dersen daha fazla yaparsın sonuç da mtb ağır

@Kuzey Ege öncelikle size kesinlikle hak veriyorum birde yaş olarak sizlerden baya küçük olduğumu düşünürsek benim yaşımda bir çocuk için pek de önemli değil gibi duruyor .

@Umut AKAN Bence şuan ki bisikletini sürerken keyif alıyorsan hiç kafanı kurcalama derim hele ki öğrenci olduğunu ve bütçenin de çok serbestlik sağlamadığını düşünürek elindekinin keyfini çıkar yoksa hep daha iyisi vardır ve gözün ona kayınca mevcut olandan alacağın keyiften olmuş oluyorsun:D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Karma lastikler yok mu yollar için. kenda lastikler öyle.80 psi kadar da hava basabiliyorum.mtb kullanıyorum

2.00 lastiktir fiyatı 120 lira felan

@Snorlax kesinlikle haklısınız sadece fikir edinmek istemiştim teşekkürler :)

@Necip Reis bu fikir ilerleyen zaman için aklımda var teşşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Snorlax
Kardeşim üç tip bisikleti de kullanan biri olarak söylüyorum.

Yol bisikleti seri ve atak olacaktır. sırt çantası vesaire şeyleri sırtına takip gitmek sorun oluşturabilir. Şehir içi mazgallar Allah korusun takla atmana sebep olabilir. yapı itibari ile ince olması arıza sayısını artırır. Tekerlekleri ince olduğu için patlama ve ıslakta tutunma problemi yaşayabilirsin.

Dağ bisikleti Ağırdır çabuk hızlanamaz ve uzun süre hızını koruyamazsın. Yağışlı havalarda dişli lastik seni iyi ıslatır.

Bence hibrit tabir edilen ikisinin karması tur veya şehir bisikleti bakabilirsin.

Not @Snorlax ı dinlemeni öneririm. elindeki her zaman için en iyisidir çünkü senindir. Ama değişiklik istersen hibrit seçimi iyi olabilir.

bugüne kadar hep dağ bisikleti kullandım daha doğrusu devamlı bi şekilde kullanmadım kısa mesafelere hep o bisikletimle gidiyordum, bir hafta önce yol bisikletine geçtim ve şuan diyorum ki OH BEEE :D bazen dışarı çıkıp bi tur atmayı düşünür 'aman yaaa çok yorulcam yarın işim var' diyip vazgeçerken yol bisikletinde enerji tasarrufu ve buna bağlı keyif tavan yapıyor :) yinede direk yol bisikleti al demiyorum dershanen yakınsa gerek yok bence, ayrıca çanta vs taşıycaksın yanında. Dershanen uzaksa ve maddi durumun varsa aileni zorlamayacak bi şehir bisikleti almanı tavsiye ederim. salcano city fun, btwin FIT 3 gibi.

• Beğen
Tepkiler: ahmetkya
@mzerenoglu dershanem 2km(çanta 2.5kg) mesafede. Genelde derslerden kafamı kaldırıp hafta sonları şehirde tur atmaya çıktığımda hem konforlu olsun hem de sağlam olması bana zorluk çıkarmaması açısından sedona 720 almıştım çünkü önceki sabit maşalı dahon bisikletim bana çok zorluk çıkarmıştı (kaldırımlardan falan çıkarken ... mazgallardan geçerken ) ilerleyen yıllarda sedonamı satarsam( düşük bir ihtimal artık) yol bisikletini de denemek isterim iyi günler:)

Yol bisikleti şartlarına göre daha uygundur diye düşünüyorum

Şehirde dağ bisikleti kullanmak biraz gereksiz hamallık gibi geliyor bana. Yol veya şehir bisikleti bakmanızı öneririm. Şehir bisikletine bir türlü ısınamadığım için benim tercihim yol oldu. Şehirde en kalabalık yerlerde kullanıyorum, bir sorun yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Şehir içinde kullanmak için ince lastiklerden tak. Konforun artmış olur, dağ bayır gezerken de eski lastikleri takarsın. Arkadaşım aynısını yaptı süper oldu, onun bisikleti Salcano NG650 idi galiba.

Merhaba arkadaşlar mtb ve citybike kullanmış birisi olarak dış görüntüsünden ötürü yol bisikletlerine merak sarmaya başladım. Fakat daha sonra işin içine girdikçe kadans sensoru , kilitli pedal, forma , roller vs.. Derken baya baya profesyonel bir sporcuya dönüşüldüğünü gördüm. Şimdi yol bisikletlerime soruyorum. Neden yol bisikletini tercih ettiniz? Mtb ve citybike dan sonra nasil hissettirir bana? Pisman olur muyum sizce? Ve şu kadans sensörü vs çok lazim mi :) birde kaza riski yüksek görünüyor beni biraz korkutuyor. Sehor kalabalığında kullanımı nasil? Simdiden teşekkür ederim.

Geri