Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletinde arka bagaj

Scudo
@gok

Bu tarz bagaj düşünmüyorum. Ama teşekkürler tavsiyeniz için. :)

@Koray Uzun

O konuyu incelemiştim, bana da pek sağlıklı gelmedi. ;)

Semih Bey'in önerdiği Topeak (106 TL) ile;
(link)

Benim düşündüğüm TW (60 TL);
(link)
arasında kaldım. Bu ikisinden birini alacağım, sele kelepçesiyle bağlayacağım.

Ama tek takıldığım nokta şu;
Her ikisi de 25 kg kapasiteli. Fakat arada epey fiyat farkı var.
Bu kafamı karıştırıyor...

Ne kalitelisi dururken ucuzunu alıp çile çekmeyi isterim ne de aynı işi görecekken daha pahalı olanı almayı... :rolleyes:

Bu ikisi arasında karar vermeme yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Bagaj meselesini geçip bir an önce diğer ekipmanlara yönelmek istiyorum.

60 tl bagajda olur.

Topeak marka tasarım daha iyi gözüküyor.Parasına göre bakmadım.Sadece tasarım.Topeak markanın aksesuar malzemeleri,bakım malzemeleri kalitelidir.Tasarımları seçici geliyor.Diğeri sanırım tw Tayvan malı.

Aşşağıdaki resimde bulunan batum turunda kullandığım bagaj belki işinize yarayabilir. 10-15 tl arası fiyatı var. bagaj delikleri olmayan kadrolar için ideal. üst taraf sele kelepçesine bağlanıyor, alt taraf ise arka jantı sıkıştırdığımız qr mandalına bağlanıyor.
http://www.selimbisiklet.com/yonetim/urunresimler/buyuk/20022012_012132_12928.jpg

29er icin uygun mu acaba boyut olarak? Ayrica ne kadar yük vardi uzerinde. Yuklu haliyle bir fotografi var mi acaba? Tesekkurler

@Yılmaz C. SEZEN

Aslında fiyat olarak mükemmel ama uzun ve yüklü bir turda dayanıklılığı nasıldır?
Disk fren kullanıyorum, buna uygun mudur?
Siz kaç gün, kaç kg. yükle tur yapmıştınız acaba?
Bir de malzeme alüminyum mu?

@cenktamay

Siteye baktım, 28 Dağ bisikleti için uygun yazıyor.
:in:

En son paylaşılan bagajın qr mandal miline takılması eski vidalı sistem bisikletler için uygun olabilir ama yeni tip mandallı mil göbekler için uygun olmadığını düşünüyorum. Kimse 20-30 kg yükü o incecik mile binmesini istemez.

yahu benim anlamadığım anadoluda memleketimde hala ''taşırmı taşımazmı diye incelemeden'' 2 kişi bir bisiklete binip işe gidebiliyor , çocuklar arkaya 2 kişi sıkışabiliyor en az 25-30 kilo dan 70-80 kiloya kadar insanlar zigzag çizerek eğlenebiliyorlarken , önem nerde arz ediyor anlamakta zorluk çekiyorum , lütfen zamanında bu tarz bir problemi yaşamış üstadlarımız yorum yapsın açıklığa kavuştursun , basma çekme deneyi yapamıyoruz kapitalizm bize oyun oynamasın , bu arka bagaj tartışılır arkadaş :D

• Beğen
Tepkiler: oalmali
İki üç kişi binme olayı ise şekil değişir. ^^

http://www.resimbul.com/sonuc/bisiklet/bisiklet-romorklari/bisiklet-romorklari-d449e7.jpg

@Hasan Ece

Bildiğimiz bagajlar 70-80 kiloları rahatlıkla taşıyabiliyor tabi. Şehir içinde bir yerden bir yere gidecekseniz gönül rahatlığıyla arkadaşınızı bindirebilirsiniz. Ancak kullanım süresi artınca metal yorgunluğu da devreye gidiyor. 20-25 kiloluk çantalar sallana sallana yoruyor yıpratıyor metalleri. Normal şartlar altında arkada 70-80 kilo taşınmayacağı için 20-25 kiloluk çantalara göre yaklaşık ömür hesapları yapıp bagajın malzemesini ayarlayıp daha hafif bagajlar üretiyorlar.

Uzun turda da bagaj kırılınca da büyük problem yaşayabilirsin. Yola devam etmek için çantaları sırtına yüklemen gerekebilir. Orhan Kılıç abinin başına gelmiş bir kaç kere. Blogundan okuyabilirsin. (link)

Sözün özü amaca göre bagaj alıp amaca uygun kullanmak lazım. Haftalar süren turlara çıkacaksan bu işin mühendisliğine de para ödeyip hafif ve yeterince sağlam bagaj almak mantıklı olabilir. Yok günlük kullanıyorum ucuz bagaj aldım dersen de tepe tepe kullan. Kırılırsa yolda bırakma derdi yok bir şey yok. Yenisini alır çözersin problemi.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ece
(link)

Ben de farklı konu açmak yerine buradan sorayım arkadaşlar.Linkte ki bagaj dan almayı düşünüyorum,ağırlık kapasitesi 20-25 kg olması gerek.Bisikletim Sedona 741 2012 model,sizce uygun mudur 4-5 günlük bir tur için?

Merhaba;

Yurtdisinda yasiyorum, kullandigim bisikletin turkiyede satisi olmadigindan once bisikletimi tanitayim, (link) bu linkteki bisikletin S yani kucuk boyutta olanini yaklasik 4 senedir sadece haftasonlari ve gezmek icin kullaniyordum bu yaz ise git-gel yapmaya basladim, surekli yanimda laptop tasidigim icin sirt cantasi hem agirdi hemde tumseklerde sirtima kamci etkisi yapiyordu, bunun icin bende su ikiliyi siparis ettim.

1-koltugun demirine takilan bu aparat
(link)

2- soyle bisiklet icin arkaya takilabilen bir laptop cantasi
(link)

(Adminler link vermek yasak mi bilemiyorum yasaksa bu linklerdeki resimleri kopyalayip mesaja gomebilirim)

gelelim soruma, bunun montajini yaptim lakin umdugum gibi olmadi bazi sorunlarim var

1- pedal ucuna bastigimda ayagim cantaya carpiyor, cantayi taktigim taraftaki ayagimin topuguyla surmem gerekiyor,
2- cantayi olabildigince rayin arkasina dogru sabitledigimde ayagim degmiyor fakar cantanin alti lastige degiyor,
3- ayrica bu koltuk demirine takilan aparat kendi etrafinda donuyor. vidasina ne kadar guc kullansamda sabit degil, bisikletin yattigi tarafa dogru demir donuyor.

- Sizce yanlis urunu mu satin aldim, bu koltuk demirine monte edilen aparatin yerine daha sabit duran bir sey mi almaliyim, S boyutunda bir MTB ile bu tarz cantalar olmaz mi :) canta fazla mi buyuk bisiklete gore..

Herkese keyifli pedallamalar iyi gunler,

@fatihpl kross marka bisikletlerin Türkiye satışı var bir arkadaşım satıyor cidden iyi makineleri var. Forumda link atmanın bildiğim kadarı ile sıkıntısı yok.

1. Pedal atarken ayağınız çantaya çarpıyorsa: Ben gibi büyük bir ayağınız olabilir(46), çanta yakın pozisyondadır yada çanta büyük geliyor olabilir boyut olarak.
2. Sele borusuna takılan bagaj demirlerinde genellikle ayarlı oluyor uzatılabiliyor tabi bu seferde taşınan ağırlığın miktarı azalacak. Birde tam olarak resmini atarsanız daha fazla yardımcı olan çıkabilir.
3. Alternatif olarak bu tip bir bagaj demiri yada bunda buluna sabitleme parçalarından yapabilirsiniz. Ürünün resmini aliexpressten aldım.
rear.jpg

@MakRo cevap icin tesekkurler, birkac resim paylasiyorum, cantayi ve aparati aldim ama sanirim bu bisikletle sehir ici ise gidip gelmek baya zor olacak. Seleye taktigim aparat ve canta asagidaki resimlerdekki sekilde duruyor.

Bu arada aliexpressten paylastigin resimdeki urunun linkini de paylasirmisin.

image1 (1).JPG image2 (1).JPG

Cantayi arkaya takin taktigimda resimdeki gibi surekli arka tekere surtunuyor. bu arada cantada sadece laptop mevcut. icini doldurmadim.

image3.JPG

Pedal ile canta arasindaki mesafe bu kadar ve dedigim gibi parmak ucu surmeme imkan tanimiyor hatta baldirim bile cantaya degiyor

image4 (1).JPG
Yukaridan tam dik aciyla cektigimde boyle gorunuyorki gercekten pek umitsiz vaka gibi gorundu.
image5.JPG

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@fatihpl aynen baya acayip olmuş hem lastiğe sürtüyor hem pedala çok yakın. Resmi google görsellerden bulmuştum fakat genel olarak çıkıyor (link)
google üzerinde tarzancam ile " bike rear rack seat" olarak aramıştım. :)

• Beğen
Tepkiler: fatihpl
Geri