Scudo Sports

Dağ bisikletinden bozma tur bisikletim (bagaj çıkarılmış halde)

ilker Coşkun

Daimi Üye
Tepki
184
Bisiklet
Carraro
Donör olarak bagaj demiri bağlantı yerleri olması sebebiyle carraro big 929 kullandım. Sırasıyla;
Sele sportourer gel fellow
Direksiyon kelebek gidon (markasını hatırlayamadım)
Jantlar mavic crossride 6 delik
Tekerlekler schwalbe marathon plus
Maşa suntour epicon air gidondan kilitleme
Bontrager karbon matara kafesleri
Noname gidon yükseltici
Blackburn atom 6.0 km saati
Fren hariç grup set deore ye yükseltildi.
P_20160517_151044.jpg

Bu yaz bisikletiminle gittiğim kaz dağları turumdan...

Dosyalar

• 2016_0821_17221100.jpg
    2016_0821_17221100.jpg
    179,1 KB · Okunma: 88
Scudo
Mtb'lere çok yakışan bir sele bağlantılı tur çantası var
(link)

Bundan biraz daha uygun olanıysa
(link)

Bisikletiniz gayet güzel, geometresi nedeniyle tırmanırken daha avantajlı.

@Cemil Dada teşekkür ederim. Bisikletim en iyisi değil. Ama geldiği halden ben çok memnunum. Çanta olarak bagaj demirine taktığım heybem var. Gayet güzel iş görüyor ;)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tam da sahip olduğum Carraro Big 929'u nasıl tur bisikletine çeviririm diye düşünürken bu konuya rastladım. Çok güzel oldu. :)
Lastiklerle işe başladım, Rubena Walrus aldım deneme amaçlı. İnce tekerle nasıl olacak, uyum sürecini atlatınca ve ilk uzun tura çıkmaya karar verdiğimde Marathon Plus düşünüyorum ben de.

Bisikletin de acemisi sayılırım, dün bir kontrol edeyim dedim buna arka bagaj takılıyor mu diye? Sizin de söylediğinize göre takılıyormuş, buna sevindim. Deneyimleriniz çok yardımcı olacak.

Ara sıra köy yollarına, araziye çıkıyorum ama çoğunlukla şehir içinde kullanıyorum. O yüzden lastikleri değiştirmek çok iyi oldu.

Rubena'nın zırhlı modelleri hakkında biraz bilgi edindim aslında forum sayesinde ancak öncelikle test amaçlı uygun fiyatlı bir modelini denemek istedim. İlerisi için aklımda olur bahsettiğiniz model de, teşekkürler tavsiye için.

• Beğen
Tepkiler: ilker Coşkun
@Berkayesenkaya488 düz maşayı asla düşünmedim, geçmemde. Düz maşanın asla esneme kabiliyeti bir amortisör kadar olamaz. Yoldaki bütün sıkıntıyı bilek ve kollarınıza transfer eder. Ben kilitli maşa kullanıyorum. Güzel yol ve tırmanışlarda maşamı kilitleyip yola o şekilde devam ediyorum. Yol çok sıkıntılıysa maşamı salıp darbelere karşı eklem ve kollarımı koruyorum. Ben tur konusunda kompedan değilim. Fakat amortisörsüz tur bisikleti bence üst vücut için eziyettir.

Carraro 929 kullanan arkadaşlardan bir ricam olacak. Kadromu söktüğümde aynakolun kadroya bağlandığı bölgede eğimler gördüm. 929 kullanan arkadaşlar bana aynı bölgenin bir fotoğrafını atabilir misiniz rica etsem

Dosyalar

• P_20160829_094003.jpg
    P_20160829_094003.jpg
    84,4 KB · Okunma: 40
  • P_20160829_093939.jpg
    P_20160829_093939.jpg
    70,1 KB · Okunma: 38
  • Beğen
@katran kazali sanki bu harun? Aldn mi la yoksa o dedigin kadroyu? :)

Amortisoru tadmak icin yuksek seviye bi masa lazimdir. Onun disindaki 100 150 tl lik maşalar sadece yanilsamadir malesef

Kadro benim abi. Kullandığım kadro. Sanki dememek için ben de arkadaşlara soruyorum. Eğer ki kazalıysa ona göre davranacam

• Beğen
@katran emin degilim ama belki oyledir tasarim. Bendeki su an topladigmda da o ksmin icinde var göcuk ama iki tarafta da ayni . tasarm oyle sanirsam

Ama sendeki tek tarafta buyuk ihtimal göcuk bu

Yok mu arkadaslar cararo 929 kullanan ve resim atabilecek bir arkadas.

• Beğen
@ilker Coşkun Bey, müsait bir zamanınızda arka bağajlı haliyle de 1-2 fotoğraf paylaşabilir misiniz?

@katran Usta senin bisiklet kazalı , at çöpe gitsin :p
Benimki carraro değil ancak bendede var için rahat olsun :)

Ama şu üstteki sanki vuruk gibi duruyor,yandaki normal gibi.

@kaskreis gerek kalmadı kullanan arkadaşlar bana resim attı aynısıymış. Yani vuruk değilmiş.

@dkelleci abime de yardımları için teşekkür edeyim tekrar :)

• Beğen
Tepkiler: dkelleci
Geri