Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletiyle 91.1 km/h yaptım?

Tepki
95
İsim
Adnan Aydınoğlu
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Cyclocross
Öncelikle konu açmamın sebebi android telefonlarda GPS sistemi ne kadar güvenilir cevabını tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek içindir.

Düzde 35 km bazı eğimlerdede max 55 km gören biri olarak fotoğraflarını eklediğim eğimden arkadaşa biraz hızlı gideyim dedim. Çokda efor sarfetmedim bi ara baktım kullandığım Sports Tracker adlı programın göstergesinde 77 km gördüm gözlerim yaşardığı için devamına bakmadım eve döndüğümde max. hız olarak 91.1 km/h görünce şaşırdım.

Bu yokuşu çıktığım zamanlar formdaysam 4 yorgunsam 8 molada çıkıyorum. Çoğunlukla ön 34 arka 34 çıkıyorum sonlara doğru ön 24 arka 34 çıkıyorum. Bu arada ben 106 bisikletim 14 çantam min. 3 kilo :) 2 km civarı bi rampa. Ağır olmak bayır aşağı işe yarıyor gibi.

Sizce GPS ölçümleri ne kadar doğru ve güvenli ? Telli göstergelerin fazla gösterdiğini duymuştum.

Bu arada kadans ve dişli soracak olursanız. arka 14 ön 42 lastik 26 jant 1.95 lastik
60 kadansta 22 km/h, 150 kadansda 55 km/h eder gibi . 91 km/h deki kadans benim bacaklarda yok :):)

Bu nasıl iş yorumlar için şimdiden

mtb 91.1.png

Screenshot_20181216-181621.png

teşekkürler

Scudo
Trafik bunu görmesin, direk ceza gelir 1000 tl ceza gelir. :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
GPS gayet güvenilir konum bilgisi veriyor, programı yazan kişi GPS'ten aldığı bilgileri filtrelememiş, isabetliliği göz önünde bulundurmamış. GPS'ten hız hesaplama işi sadece basit dx/dt değil sonuçta.

Kilonuzu hesaba katarak mümkün gözüküyor.
ben 52 kilomla yokuş aşağı pedalla max 67 ye çıkabilmiştim(1,95 dişli lastik) ama aynı yerden 4 5 defa (1.5 tam slick yol lastiği ile) farklı zamanlarda denememe ragmen 60 ı görememiştim.Rüzgarın etkisi büyük.Büyük ihtimalle o gün arkamdan esiyordu.Sizin de böyle bir şey olmus olabilir.
Gps in sinyalinin kesilmesi devam eden turda pek gerçekçi görünmedi.Bunu anlamanın bir yolu var aslında.Saniye saniye hız analizine bakarsanız o hıza yavas yavas mı yoksa bir anda mı çıktığınızı görebilirsiniz.
kendi normal inişimden bir örnek
Screenshot_3.png

Telefondan, daha dogrusu GPS'den kullanilan cihazlara (kaliteli degilse tabi) cok guvenilmemesi gerektigini dusunuyorum. Hic zorlamaya niyetim olmadigi bir gun km saati 53 falan gosterirken telefonum 87 km/sa. (o_O) diyordu. Iki, uc yerden kayit alarak yine de guvenilmemesi gerektigini dusunuyorum :D. Sosyal iletimizi de unutmayalim, Hiz Oldurur :koptum:.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Daha önceleri o hızlarda bisiklet kullanmış biri olarak o hıza çıksanız kesin farkederdiniz diyorum. Bisiklet o hızları hissettiren bir araç.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Mantıken kilonuzun fazla olması sadece yer sürtünmesini arttırır, yer çekiminin size sağladığı ivmeyi arttırmaz.
Dağ bisikletiyle 91 km/h de bence (tamamen öznel,subjektif yaklaşıyorum) imkansız. Ama dediğim gibi tamamen kendi görüşüm, bence gpste sorun olmuştur.

Tek diyebileceğim P=mV formülünden momentumunun çok yüksek olacağı.Zira ağırlığın dolayısıyla kütlen çok fazla.O kütle ve hızla bir reaktörün duvarını bile delip geçebilirsiniz.o_O
Bu kadar riskli süratlere çıkmaya değmez.:tskler:

bende de benzer problem oluyor. Düşük eğimli yolda aynakolun 3. dişlisine dahi geçirmediğim turda maksimum hız 59 km/h hız çıkıyor. Telefondaki gps programları konum belirleme amaçlı ve bu iş için üretilen cihazlara göre arka planda kaldığı için üzerine geliştirme yapılmadığından sanırım takip programları düzgün çalışamıyor. Gidilen mesafe, rota ve ortalama hız konusunda aşağı yukarı doğru sonuçlar verse de anlık verilerde kopmalar yaşanabildiğinden çok güvenmemek lazım.

İmkanı var mı bilemedim. Bende 80 kilo çeken birisi olarak MTB de 67km/h görmüştüm. Bir ara alet parçalanacak gibi hissettim. 106 kiloda 90km hız... Bir parça taş tekerinize değse aleti kontrol edemezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE
Acilin ben bir fizikseverim, yokus asagi inmek potansiyel enerjinin kinetik enerjiye donusumudur potansiyel enerji=m.g.h ee burada h herkesle ayni g zaten sabit ne kaliyor m yani kütleniz mumkundur hocam kilonuz da yuksek gayet de normal

@Pisiklet Süren Adam Hız grafiğiniz var mı? Tırmanış ortalamanız 2- 3 km/h olsa bile kurtarmıyor. Hocam siz bir noktadan aşağı düşmüşsünüz. Ort. Hız çok düşük gerçekten dik bi rampadan inmek değil de düşmek olmuş sizinki. :) Şaka bi yana bu hızlar çok tehlikeli. Yapmayın böyle şeyler.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Conti II Speed King lastiğiyle dene 120 olabilir.

Bende de 245 çıkmıştı çok da takmayın bence anlık hatalar olabiliyor
Kayıt Strava'da idi

Dosyalar

• PSX_20181224_082012.jpg
    PSX_20181224_082012.jpg
    26,6 KB · Okunma: 56
  • Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Evet cevaplardan anladığım kadarıyla GPS' ede fazla güvenmiycen :)
Ama bayır aşşağı yarış bisikleti gibi gitim bir an bile olsa :)

Geri