Scudo Sports

Dağ bisikletiyle bir günde 300+ kilometre yapılabilir mi?

MTB ile 200-300km yapılır yapılmasına fakat kimin yapacağına bağlı. Yapacak kişinin bünyesi ne kadar sağlam, beslenmesi ne kadar iyi, psikolojisi bunu kaldırabilir mi (pes etmeyi düşünmemek ve bu kadar uzun bir yolu kaldırmak) gibi detaya indikçe inilir konu hakkında. Size tavsiyem konu hakkında başlık açmaktan ziyade çok detaylı bir araştırma yapmanızdır.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
@Heicks 25 kilo yükle 7 saatte 130 km yi güle oynaya gördüm.1500 metreye yakın yükseklik aldım. Bisikletle uzun mesafe gitmekten ziyade sürüş süresi önemli. 8-10 saatlik arazi sürüşlerim olduğu için düz yolda Sauronun kırbaçını yemiş orglar gibi koştum .:koptum: O gün 200 km ve üstünü de güle oynaya yapardım. Uzun yoldan ziyade uzun saatler sürüş yapmalısın. 10 saat bisiklet sürünce vücut nasıl oluyor bir gör, sonra 15 saat sür ne oluyor yine gör. Yola vurunca en ağır bisiklet akıyor. Olay uzun km den ziyade bisiklet üstünde uzun süre kalabilmek. Arazide yaptığım çok saatlik sürüşler de insan sıkılmıyor. 9-10 saatin nasıl geçtiğini bilmiyorum. Fakat yol çok sıkıcı olduğu için ,vuruyorsun pedalın gözüne. Yüksek kilometreleri hiç etmek çok kolay. Bu sürüşü yapmadan bir gün sabah ezanı çık ,akşam ezanı dön. Bir kaç defa tekrarla yapıp ,yapamayacağını görürsün. Yaşın da müsait gençsin be. :)

Yanlız et,ekmek bol olmalı . Böyle yüksek efor gerektiren turlarda gıda ve sıvı tüketimi ne kadar kuvvetli olursa pedal gücü o kadar çok oluyor.

Yükseklik çok değilse dağ bisikletiyle 15 ortalama ile 20 saat sürer. En Az 4 saat dinlenme olsa 24 saati bulur. Gece sürüşlerinde olacak. Tek başına bu tur seni zorlar. 24 saati geçer ve 30 saate yaklaşır. Ben bu yaşta yapamam. Ramazanda 100 km atan sen ,gençlik ateşinle yaparsın. :harika: Yanlız bol bol idman yapmalısın öncesinde.

Hayatımda iyi bir şeyi yapıp,yapmamaktan ziyade denemediğim için kızarım kendime. 300 km diye çıkarsın 30. Km de geri dönersin. Bazen 300 kesmez bir 600 atar gelirsin. Seni darboğaz eden 24 saate sıkıştırmak istemen. Geçimini bisikletten sağlamıyorsan zamanı diskalifiye et ve rahat rahat 300 veya 500'ünü tamamla. Başlamadan mental olarak ruhunu hazırla ve kendini dinle.
Hayırlısı olsun bakalım. 😍
Mükemmel bir yazı oldu benim için yazdıklarınız, motivasyon kokuyor. 🙃 Bisiklet üzerinde durmaktan asla sıkılmıyorum, yani öyle bir sıkıntım yok çok șükür.

Bugün bir deneyeyim șu birkaç gün önceden karbonhidrat yüklemenin faydasını dedim ve ciddi anlamda faydasını gördüm. Yolda durmamı gerektirecek bir durum yoksa 20+ kilometre ortalama zorlama gibi beni, onun dıșında benimle birlikte 200 kilometre pedallayacak bir tanıdığım yok maalesef. 😁

Aslında benim acele etmemin sebebi yaklașık 2 ay önce ișten ayrılmam, bir iki ay sürem var gibi duruyor sadece. Bu sürede yaptım yaptım, yoksa bir daha 3-4 sene 2 aylık bir tatil süresi elime geçemeyecek gibi duruyor.

Olayın psikolojik boyutu da dediğiniz gibi çok önemli, 70 kilometre benim için zirve olur dedim o gün ve sen yaparsın hadi diyip 100 kilometre yaptım. Bu sefer de 100 gözüme küçük gözükmeye bașladı.

Tekrardan teșekkür ederim, iyi ki varsınız. Bugün farkettim ki sabit bir tempoyla giderseniz düz yolda bisikletin ağırlığı o kadar sorun olușturmuyor. 🙃
Uzun mesafe için lastiği değiştirmek iyi olur.
Schwalbe marathon supremeler bu iş için en uygunu. Yol lastiğine benzer bir yapıda ve 32mm'den 50mm'ye kadar seçenekleri var.
(link)
263982 dosyayı görüntüle
Normalde schwalbe marathon plus niyetlenmiștim ama akıcılık sorunları var galiba, buna da bakayım ben. Teșekkür ederim tavsiye için.
Neden inilmesin oradan sizin bisikletinizle? Hardtail ile inilemeyip çift süspansiyonlu bisikletle inilebilecek bir yer yok, en fazla daha yavaş inersiniz.
Fotoğrafta göründüğü gibi değil, 2.20 lastikler tutmuyor orada. Ben yapamadım, belki de 29" lastik ölçüsü büyük geldi bana. Daha kontrollü bir bisikletle denemek isterim açıkçası.
Özellikle yazın su konusu çok önemli onun haricinde gıda olarak eti cin bisküvi tüketiyorum.psikolojik mi bilmiyorum ama acayip derecede olumlu anlamda tesir ediyor hiç enerjim bitmiyor sanki arada bir iki üç tane yiyorum üzerine biraz su devam.bir de beslenme işini ufak ufak halletmen lazım yoksa şişkinlik yapıp solunum sıkıntısı yapabiliyor.
Not alıyorum bunları hocam, ben de șekerli bir șeyler yiyince kendimi suçlu gibi hissediyorum yolda. 😅
MTB ile 200-300km yapılır yapılmasına fakat kimin yapacağına bağlı. Yapacak kişinin bünyesi ne kadar sağlam, beslenmesi ne kadar iyi, psikolojisi bunu kaldırabilir mi (pes etmeyi düşünmemek ve bu kadar uzun bir yolu kaldırmak) gibi detaya indikçe inilir konu hakkında. Size tavsiyem konu hakkında başlık açmaktan ziyade çok detaylı bir araştırma yapmanızdır.
Psikolojik kısmını așabilirim galiba, zaten geçmiște aktif spor hayatım olduğu için bünye olarakta bașarabilirim diye düșünüyorum.

Beslenme konusunda konunun uzmanı akademisyenlerin bisiklet sporcuların tavsiye videolarını izledim, bildiğiniz rehber gibi anlatıyorlar.

Șu besini yeteri kadar almazsanız șu kadar süre sonra șunlar olur tarzı, bu arada dağ bisikleti konusuna oldukça fazla takılan olmuș. Uzun ve düz yolda o kadar çok fark olurmu ki?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Sabah 5 te sürmeye başlasam, 18 saat durmadan sürsem. Ortalamam 20km/saat olsa 360km yapılır. Seyit onbaşı bir durum yoksa, buna gerek yok. Dağ bisikleti ile 20km/h ortalama hiç yabana atılır bir ortalama değil üstelik 18 saat boyunca.

Sayin @Heicks sabirla ve merakla bekliyorum. Bu ayi saymazsak agustosa kadar yine bu konu uzerinden gelismeleri yayinlarsiniz. Hevesinizi kirmak gibi olmasin ama sahsen bunu basarabileceginize inanmiyorum. Iki ay icinde idmanlarinizi yapip, beslenmenizi duzenleyip, uzerine birde ruh saglinizi (mental demek istemedim) bu yola hazirlayip cikacaksiniz.
Konuyu izliyor olacagim ama ben ihtimal vermiyorum, kusura bakmayin. :hımm:

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Sayin @Heicks sabirla ve merakla bekliyorum. Bu ayi saymazsak agustosa kadar yine bu konu uzerinden gelismeleri yayinlarsiniz. Hevesinizi kirmak gibi olmasin ama sahsen bunu basarabileceginize inanmiyorum. Iki ay icinde idmanlarinizi yapip, beslenmenizi duzenleyip, uzerine birde ruh saglinizi (mental demek istemedim) bu yola hazirlayip cikacaksiniz.
konuyu izliyor olacagim ama ben ihtimal vermiyorum, kusura bakmayin. :hımm:
Sana katılıyorum zor tamamlar 24 saatte. Yanlız Ramazan Ayında oruçlu haldeyken 100 km yi 6 saat 36 dakikada tamamlamış. Şimdi bir ay iyi idmanla ve ağırlık olarakta sadece yedek tamir kiti ile çok ağırlık vermeden bu turu yapabilir diyorum ben. 25 yaşında bizim gibi ihtiyar mı?
Dağ bisikletiyle bu turu tamamlarsa efsane olacak. :) Benim bile çıkasım geldi bir 200 için.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Mükemmel bir yazı oldu benim için yazdıklarınız, motivasyon kokuyor. 🙃 Bisiklet üzerinde durmaktan asla sıkılmıyorum, yani öyle bir sıkıntım yok çok șükür.

Bugün bir deneyeyim șu birkaç gün önceden karbonhidrat yüklemenin faydasını dedim ve ciddi anlamda faydasını gördüm. Yolda durmamı gerektirecek bir durum yoksa 20+ kilometre ortalama zorlama gibi beni, onun dıșında benimle birlikte 200 kilometre pedallayacak bir tanıdığım yok maalesef. 😁

Aslında benim acele etmemin sebebi yaklașık 2 ay önce ișten ayrılmam, bir iki ay sürem var gibi duruyor sadece. Bu sürede yaptım yaptım, yoksa bir daha 3-4 sene 2 aylık bir tatil süresi elime geçemeyecek gibi duruyor.

Olayın psikolojik boyutu da dediğiniz gibi çok önemli, 70 kilometre benim için zirve olur dedim o gün ve sen yaparsın hadi diyip 100 kilometre yaptım. Bu sefer de 100 gözüme küçük gözükmeye bașladı.

Tekrardan teșekkür ederim, iyi ki varsınız. Bugün farkettim ki sabit bir tempoyla giderseniz düz yolda bisikletin ağırlığı o kadar sorun olușturmuyor. 🙃

Normalde schwalbe marathon plus niyetlenmiștim ama akıcılık sorunları var galiba, buna da bakayım ben. Teșekkür ederim tavsiye için.

Fotoğrafta göründüğü gibi değil, 2.20 lastikler tutmuyor orada. Ben yapamadım, belki de 29" lastik ölçüsü büyük geldi bana. Daha kontrollü bir bisikletle denemek isterim açıkçası.

Not alıyorum bunları hocam, ben de șekerli bir șeyler yiyince kendimi suçlu gibi hissediyorum yolda. 😅

Psikolojik kısmını așabilirim galiba, zaten geçmiște aktif spor hayatım olduğu için bünye olarakta bașarabilirim diye düșünüyorum.

Beslenme konusunda konunun uzmanı akademisyenlerin bisiklet sporcuların tavsiye videolarını izledim, bildiğiniz rehber gibi anlatıyorlar.

Șu besini yeteri kadar almazsanız șu kadar süre sonra șunlar olur tarzı, bu arada dağ bisikleti konusuna oldukça fazla takılan olmuș. Uzun ve düz yolda o kadar çok fark olurmu ki?
MTB biraz daha yavaş ve yorucu olur sadece gerisi fasa fiso...

Tamamlanabilir. İyi bir kondisyon gerektirir. Bunun yanında uyku, beslenme ve mentalite çok önemli. Yola çıkınca kadansı aynı vites üzerinde sabitlemeye ve hızı 30Km/S civarlarında tutmaya bakın. İmkansız değil yalnızca zor. Ben daha 60km lik tur için hazırlanıyorum adamlar 300 diyor hüğ :/

Tamamlanabilir. İyi bir kondisyon gerektirir. Bunun yanında uyku, beslenme ve mentalite çok önemli. Yola çıkınca kadansı aynı vites üzerinde sabitlemeye ve hızı 30Km/S civarlarında tutmaya bakın. İmkansız değil yalnızca zor. Ben daha 60km lik tur için hazırlanıyorum adamlar 300 diyor hüğ :/
Bende 500 km yapmak istiyorum derim mesele o değil, asıl mesele söylediğin hedefi gerçekleştirebilmek ve realist takılmak.

Bende 500 km yapmak istiyorum derim mesele o değil, asıl mesele söylediğin hedefi gerçekleştirebilmek ve realist takılmak.
İşin doğruluğu beni pek ilgilendirmiyor. Sonuçta bir yerlerden başlamak gerek. 300Km imkansız değil.

Benim Hedefime Gelirsek
Yazın bütün bir günümü ayırıp arkadaşlarla rahat bir şekilde ortalama olarak 15Km/S hızda rahat bir şekilde Sapanca Gölü turu yapmayı düşünüyoruz.

İşin doğruluğu beni pek ilgilendirmiyor. Sonuçta bir yerlerden başlamak gerek. 300Km imkansız değil.

Benim Hedefime Gelirsek
Yazın bütün bir günümü ayırıp arkadaşlarla rahat bir şekilde ortalama olarak 15Km/S hızda rahat bir şekilde Sapanca Gölü turu yapmayı düşünüyoruz.
Kendini alıştırdıktan sonra 60km rutin tur bile yaparsın çok değil.

Sabah 5 te sürmeye başlasam, 18 saat durmadan sürsem. Ortalamam 20km/saat olsa 360km yapılır. Seyit onbaşı bir durum yoksa, buna gerek yok. Dağ bisikleti ile 20km/h ortalama hiç yabana atılır bir ortalama değil üstelik 18 saat boyunca.
20 kilometre / saat korunur korunmasına da bunu 18 saat yapabilecek bir insan ben daha görmedim, tabi kalın lastikler ile tura çıktığımızı farzediyorum. 🙃
Konuyu izliyor olacagim ama ben ihtimal vermiyorum, kusura bakmayin. :hımm:
Kusura bakacak bir șey yok. 🙃
Sana katılıyorum zor tamamlar 24 saatte. Yanlız Ramazan Ayında oruçlu haldeyken 100 km yi 6 saat 36 dakikada tamamlamış. Şimdi bir ay iyi idmanla ve ağırlık olarakta sadece yedek tamir kiti ile çok ağırlık vermeden bu turu yapabilir diyorum ben. 25 yaşında bizim gibi ihtiyar mı?
Dağ bisikletiyle bu turu tamamlarsa efsane olacak. :) Benim bile çıkasım geldi bir 200 için.
Antrenmanlara devam ediyorum, 23 kilometre / saat ortalamalarla geziniyorum 2.20-2.00 lastiklerle. Sokağa çıkma yasağının saatleri yeni değiști, evet yapabilirim galiba bu turu. Teșekkür ederim bu arada. :)
MTB biraz daha yavaş ve yorucu olur sadece gerisi fasa fiso...
Antrenmanlara devam ediyorum, evet biraz yorucu oluyor. 🙃
30 ortalama çok çok çok bir uç değer bence, karbonhidrat yüklemeleriyle ilgili güzel deneyimler edindim son haftalarda. Beslenme olayına dikkat edip antrenman yapıyorum. 🙃
ANTRENMAN GÜNCELLEMESİ:

Selam arkadașlar, yaptığım antrenmanlarda gördüm ki dağ bisikletiyle 25 ve üzeri ortalama tutturmak cidden sporcu ișiymiș.

Șimdi sporcu adam neden asfalt yolda 2.20-2.00 lastiklerle 25+ ortalama yutturmaya çalıșsın ki?

Uzun süreli 23 ortalamalarla bitirdiğim turlar var, 23 ve üzeri değerler istiyorsanız verimlilik süreniz bir hayli düșüyor. Tamamen șahsi görüșümdür 25+ yakalarsınız 100 kilometre sonra neredeyse tüm gücünüzü yitirmiș olursunuz, 23 ile 26 ortalama arasında watt gereksinimi olarak uçurum var gibi hissediyorum.

Belki Yunus abi gibi 25 mm lastik ve kendini kanıtlamıș bir jant seti ile 26-27'leri yakalayabilirim diye düșünüyorum.

SONUÇ OLARAK:

200 kilometreyi tamamlayıp en azından kendi adıma dağ bisikleti ile uzun yol muhabbetini sonlandırmayı düșünüyorum. Belki ince lastiklerle daha az yorulabilirim ama cidden dağ bisikletinde çirkin duruyorlar ve ince lastiklerin bu bisiklet türünün ruhuna aykırı olduklarını düșünüyorum.

EĞER ÖZEL BİR AMACINIZ YOKSA DAĞ BİSİKLETİ İLE 300 KİLOMETRE YAPMAK PEK MANTIKLI DEĞİL, GERÇEKTEN MANTIKLI DEĞİL.

Bu da bu gün yaptığım çok kısa bir antrenmandan ekran görüntüsü, genel olarak ortalamalar bu șekilde çıkıyor 40-50 kilometrelik antrenmanlarda. 🙃 Screenshot_20210524-174011.png
Bu da dün ki antrenmandan bir alıntı, șehir içinde sürdüm hep. 🙃 Screenshot_20210523-205301.png

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Benim gibi bir amatör... spor ve zevk amaçlı ve işe gidip gelen(hergun 30 km garanti) bir bisiklet kullanicisi olarak 75 km yolu 138 dakikada (tek yüküm havlu ve terlik) tamamlamış o zaman iyi mi kafamda deli sorular var

Edit fatbike

Benim gibi bir amatör... spor ve zevk amaçlı ve işe gidip gelen(hergun 30 km garanti) bir bisiklet kullanicisi olarak 75 km yolu 138 dakikada (tek yüküm havlu ve terlik) tamamlamış o zaman iyi mi kafamda deli sorular var

Edit fatbike
Fatbike ve 138 dk 75km sen insanüstü varlıksın hocam.😂

Edit fatbike
Hocam sabah erken saatte kalkıp bir yol bisikleti almanı tavsiye ederim, o bisikletle o ortalamayı yapabilsem muhtemelen birkaç tane ortalama üstü yarıșta kürsü görürdüm. 🙃

Cidden yaptım şaka gibi
Bu yaz strava kaydıyla paylasacam geçen yaz kayıt almadim

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve enzo
hocam takımların bi seçmelerine gidin derim kaçırmazlar sizi.
Rüzgar yok yolda rampa yok hiç durmadım sadece su içtim ve snickers abandım ah gençlik yaş 32😅

Yarış kim ben kim hocam ama gitmeye başladnmi gidersin abartmayın bu kadar mtb fatbikelari

Özür dilerim düzeltiyorum intagram storylerime baktım ve aldığım notlara telefondaki

saat 18.50 çıkmışım yola 21.09 da izMir göztepedeyim

Mesafe 61 km mis 75 nerden çıktı özür dilerim

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Myali
Rüzgar yok yolda rampa yok hiç durmadım sadece su içtim ve snickers abandım ah gençlik yaş 32😅

Yarış kim ben kim hocam ama gitmeye başladnmi gidersin abartmayın bu kadar mtb fatbikelari

Özür dilerim düzeltiyorum intagram storylerime baktım ve aldığım notlara telefondaki

Tamam abi fatbike evrenin en iyi bisikletidir dileyen 15 dakika içinde 300 km de yapar lütfen her başlığın altında fatbike övme valla çok iyi bisiklet. Bu yaz tüm forum fatbike geçicez inşallah

Bir yanlıș anlașılma olmuș anlașılan hocam, olabilir.

Șimdi 27/28 ortalama yapar, eğer bir spor geçmișiniz varsa ya da vücut olarak güç / kilo oranınız iyi ise 2 saat 15 dakika gibi bir sürede yapılabilir. Bu arada ciddi kondisyon gerektirir, ben yapamam galiba o bisikletle. 🙃 Tebrikler size. 🙃

Övgü değil benim ki ya her bisiklet güzel yeterki tekeri olsun😆
Bir yanlıș anlașılma olmuș anlașılan hocam, olabilir.

Șimdi 27/28 ortalama yapar, eğer bir spor geçmișiniz varsa ya da vücut olarak güç / kilo oranınız iyi ise 2 saat 15 dakika gibi bir sürede yapılabilir. Bu arada ciddi kondisyon gerektirir, ben yapamam galiba o bisikletle. 🙃 Tebrikler size. 🙃
Kendimden şüphe ettim bugün acaba yanlismiyim diye ama degil ama bu yaz belgeleriyle kismetse sunacağım tekrar yapacağım spor gecmisim var hergun aralıksız biniyorum zaten vücudum çöl iri degil kilom yok

Geri