@Heicks 25 kilo yükle 7 saatte 130 km yi güle oynaya gördüm.1500 metreye yakın yükseklik aldım. Bisikletle uzun mesafe gitmekten ziyade sürüş süresi önemli. 8-10 saatlik arazi sürüşlerim olduğu için düz yolda Sauronun kırbaçını yemiş orglar gibi koştum .

O gün 200 km ve üstünü de güle oynaya yapardım. Uzun yoldan ziyade uzun saatler sürüş yapmalısın. 10 saat bisiklet sürünce vücut nasıl oluyor bir gör, sonra 15 saat sür ne oluyor yine gör. Yola vurunca en ağır bisiklet akıyor. Olay uzun km den ziyade bisiklet üstünde uzun süre kalabilmek. Arazide yaptığım çok saatlik sürüşler de insan sıkılmıyor. 9-10 saatin nasıl geçtiğini bilmiyorum. Fakat yol çok sıkıcı olduğu için ,vuruyorsun pedalın gözüne. Yüksek kilometreleri hiç etmek çok kolay. Bu sürüşü yapmadan bir gün sabah ezanı çık ,akşam ezanı dön. Bir kaç defa tekrarla yapıp ,yapamayacağını görürsün. Yaşın da müsait gençsin be.
Yanlız et,ekmek bol olmalı . Böyle yüksek efor gerektiren turlarda gıda ve sıvı tüketimi ne kadar kuvvetli olursa pedal gücü o kadar çok oluyor.
Yükseklik çok değilse dağ bisikletiyle 15 ortalama ile 20 saat sürer. En Az 4 saat dinlenme olsa 24 saati bulur. Gece sürüşlerinde olacak. Tek başına bu tur seni zorlar. 24 saati geçer ve 30 saate yaklaşır. Ben bu yaşta yapamam. Ramazanda 100 km atan sen ,gençlik ateşinle yaparsın.

Yanlız bol bol idman yapmalısın öncesinde.
Hayatımda iyi bir şeyi yapıp,yapmamaktan ziyade denemediğim için kızarım kendime. 300 km diye çıkarsın 30. Km de geri dönersin. Bazen 300 kesmez bir 600 atar gelirsin. Seni darboğaz eden 24 saate sıkıştırmak istemen. Geçimini bisikletten sağlamıyorsan zamanı diskalifiye et ve rahat rahat 300 veya 500'ünü tamamla. Başlamadan mental olarak ruhunu hazırla ve kendini dinle.
Hayırlısı olsun bakalım. 😍