Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ ve yol bisikleti ne derece fark eder acaba?

Tepki
18
İsim
furkan kara
Bisiklet
Bisan
Merhaba arkadaş şuan 14 kg civarı altuslu 2.20 lastikli kilitlenir masalı mtb kullanıyorum sorum triban 3 ile arasında ne derece fark olur ( maşa kilitli iken) sadece triban 3 değil 10 11 kg civarı yol bisikletleriyle çok büyük hız farkı olurmu yada yol bisikletini aldıktan sonra ohh be mtb sürülmez dermiyiz? bunu merak ettim cevaplar için şimdiden teşekkürler

Scudo
Eğer sadece asfaltta kullanıyorsanız dağ bisikletini evet bir daha binilmez dersiniz bence. En azından ben dedim. Hız farkı da illaki olacaktır kondisyonunuza bağlı olarak.

• Beğen
Tepkiler: caesar
Eski bir mtb kullanicisi olarak dun bi arkadasimin mtb sini alip biraz turlamak istedim ancak yol bisimletine o kadar alismisim ki mtb bana ay arabasi gibi geldi. Tabiki belli bir hiza ulasiliyor ama yol bisikleti kadar rahat ulasilmiyor. Ki yol bisikletine gore daha fazla efor sarfetmek gerekiyor. Eger cok fazla 2 lide kaliyorsaniz benim tercihim daga tasa cikmiycaksaniz hafif toprak yolda genellikle asfalt ta surecekseniz yol bsiikleti alin. Ama bulundugunuz bolgedeki birinden rica edin veya kiralayin her ikisinide deneyin son karari siz verin :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Diyosunuz bu kadar beklemiyodum açıkçası acaba satıp yol bisikletimi alsam hazır müşterisi varken:)

• Beğen
Gercekten yolda suruyorsaniz sadece, kesinlikle yol bisikleti. iyiki yola gecmisim diyceksiniz :)

Ben geçen yaz MTB kullanmıştım lanet ediyordum her bindiğimde. Hele yokuşlarda.. Şimdi Triban 3 kullanıyorum kondisyonum geçen yazdan kalma, yani hiç yok. Buna rağmen geçen sene MTB ile yürüyerek çıktığım yokuşları Triban 3 ile çok rahat çıkıyorum. E tabi hızda kendi çapımda yapmaya çalışıyorum.

Şuan coştum tutmayın beni triban 3 almaya gidiyorum :ssrtcbya::)

Bir de, yol bisikleti için tekeri çok patlıyormuş muş, maşa kırılıyormuş muş, diye şeylere kulak asma. Ben mıcır yolda da sürüyorum, çukurlu yolda da sürüyorum. Henüz lastik patlamadı, patlayacak diye çekinerek girdiğim yerlerden bile gayet iyi çıktım. Lastik basıncı 120 psi olduğu sürece lastik patlaması çok zor..

• Beğen
@ihlasbisan1990 rampaya gelir, hatta biraz kondisyonla dağ bisikletinden daha güzel tırmanış yaparsın. lastik patlama işi şans işidir. bugün bozuk yol vs inerken bir iki yerde yürüyerek indim onu da belirtiyim. tam bir down hill performansı bekleme yani.

• Beğen
Tepkiler: amoush00 ve caesar
Mtb ile 2.20 lastiği ni değiştirmeden uzun yola çıkacağım. Bakalım ne ole karşılaşacağım

Yav arkadaş ne yol bisikletiymis! Zehiri verip verip durmayın. Evde yer yok zaten, xrs40 diye başlıyorum bakmaya sonra daha iyisi olsun diye araştırırken Cube falan bakarken buluyorum kendimi. Eh bütçemiz de sınırlı. Ne yapalim nasıl edelim?

@ertanmrtz
40-50 unut derken o hızları yapamazsın mı demek istediniz acaba ?

Yol bisikleti rampaya gelir hatta daha iyi gelir ama mtb ile çok daha dik yokuşları kolayca çıkarsın. Aslında aradaki fark pedal çevirirken değil çevirmezken ortaya çıkar. Düz yolda 500 m yol belirleyelim ve sadece ilk 100 m de istediğin kadar pedal çevir istediğin kadar Hızlan ama 100m Çizgisini geçtiğin an pedal çevirmeyi bırak bunu bir mtb bir yol ile yap mtb ile 500 m bulman zor ama yol ile 500 m rahat bulur geçersin.
Mtb tüm insanlık için geçerli olacak şekilde şöyle kullanılır. Araban, jipin vardır yada Bolu Dağı'nda evin vardır çıkarsın parkur yaparsın dh yaparsın kimsenin gidemediği derinlikte Ormanın içinde 4-5 saat 50 km yol yaparsın kampa gider gündüz bisikletle gezer akşam mangal yaparsın. Gölde derede balığa gidersin. Yol Bisikletiyle günlük 100-200 km arasınmenzilin olur normal arabanın Gittiği heryere gidersin. Yok ben ikisinide seviyorum ama bütçem bir bisiklete yetiyor yada yerim dar diyorsan cyclocross alabilirsin ormana kadar bisikletle gider ormana dalarsın mtb ile girdiğin her yola girersin sadece dh yapamazsın.

@ahmtayd
Elbette görürsün ancak o hızı sürekli korumak zor zaten o hızları yapanlar prolar.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Mtb ler ölsün zaten. Arkadaş sanki lanetli

• Beğen
Tepkiler: M.J.
Geri