Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ ve yol bisikleti ne derece fark eder acaba?

yol bisikleti ile görece düz yolda uçuş yapabilme karşılığında , diğer şartlarda savunmada kalınır.
mtb ile her şartta agresif olabilme karşılığında , düzlükte uçabilme kapasitenizden ödün verilir.

ancak bu, her durumda geçerli bir kıyas degildir , genellikle geçerlidir. sürücü kondisyonu , bisiklet seviyeleri, mtb nin yol şartlarına adapte edilmesi ile , bu keskin ayrımlar ortadan kalkabilir.

• Beğen
Tepkiler: seven7 ve chnkrmz
Scudo
670 TL btwin triban 3 facebook Türkiye 2. El bisiklet grubunda var.

Şöyle düşün bisikletinle yoldasın yani trafikde yanından dev bir 4 çeker jeep geçiyor.pahalı ve lüks landrover yada escalada vayy diyorsun makinaya bak!!!! işte o senin mtb'ben oluyor sonra bir bakıyorsun ilerde bir porshce yada ferrari o dev gibi kalın lastikli jepp son sürat geçiliyor,işte oda senin road bike'ın...daha uzun mesafeler ama daha çabuk gideyim diyorsan yol arazi ve dağ,taş,orman ve aksiyon dersen mtb.kısaca herşey yapısında ve durumuna göre kullanılınca bir zevki çıkıyor.

Ben arada ekşına girmeyi severim ama dağa taşa çıkmam

kesinlikle yol bende cekiniyordum lastik patlıcak jant yamulcak falan ama ole bişey yok şimdilik olursada yedek ic lastik var takıcaz artık su an a kadar tek rahatsızlıgım ülkemizin yolları biraz bozuk oldugu icin maşada titreme ^^ bu arada son max yaptıgm hızda benim 49.87 ölçmüş cihaz Triban 3

Yazmadan edemedim. Market bisikletinden sonra yol bisikleti aldım. Arada fark olacağını biliyordum o yüzden o kadar verdik tabi gidicek diyordum. Şimdi arkadaşımın mtb'si bende duruyor. Biniyorum bisiklete takıyorum en üst vitese, arkadaş gitmiyor. Çoğu yokuşu en üst vitesler de çıkıyorum buna rağmen alet gitmiyor ve çok yoruyor. Sora'nın en yüksek vitesi dahi bazen boşa dönerken, mtb'ler de nasıl sprint atıyorlar anlam veremedim. Şimdi daha çok seviyorum bisikletimi.

Benim gibi bir çok arkadaş yol bisikletlerinin narin olmadığını söylüyor, tabikide öyle fakat mtb'de ver baba, en bozuk yolu en yüksek kasisi ver şeklinde gitmek çok hoş. :D Eve dönerken mtb ile hafif yokuş aşağı çamlıktan inmek paha biçilemez!

Kısacası ikisi çok farklı bisikletler apayrı zevkler. Yolda en mantıklısı yol bisikleti olsa da bence arazi daha keyifli. (Gitmeye vakit yok ama hayırlısı)

• Beğen
Tepkiler: M.J.
@erkantuc Mtb ölsün demiyoruz ama mtb hani Beyoğlu'nun ara sokaklarında hammer jiple dolaşmak gibi. Geçen Kadıköy sahilde 5-6 binlik dh gördüm ful Süspansiyon gıcır gıcır. Halbuki dh evin Kapısı'ndan girdiğinde temiz olur ama dışarı çıktığında çamur toz toprak içinde kalır. 90 ların BAŞINDA marketlerde kaykay satılmaya başladığında mahalle aralarında kaykayın üzerine oturup kayan çocuklar vardı onun gibi bişey. BMX ozamanlar moda idi binlerce sattı ama freesyle yapan 100 Kişiyi Geçmez. Beşiktaş'tan Ortaköy'e gidiyorum bisikletle geçecek kadar yer kalmamış ama 430 beygirlik ferrari o trafikte. Bizim fıtratımızda var aletleri işlevi dışında kullanmak. Halbuki bugün you tube var vimeo var forumlar var yani ne istediğini hangi aletin ne işe yaradığını Öğrenmek kolay halbuki.

Adı üstünde biri yol diğeri dağ bisikleti. Ancak bu fark kullanım şekliniz ilerledikçe daha çok ortaya çıkar. 5-10 km için aradaki farka katlanılabilir ya da belli derecede ki eğimler ve orta kalitede ki yollar için. Ancak yolun uzunluğu arttıkça yol bisikleti, kalitesi düşüp eğimi arttıkça dağ bisikleti elbette daha kullanışlı olur. Bu da sizin kullanım şeklinizle doğrudan alakalıdır.

Merhaba.Hem yol hemde şehir bisikleti kullanıcısı olarak nacizane fikrimi belirteyim.Şimdi mtb ile yol'u veya hibrit bisikleti karşılaştırmak olmaz tabi.Yerleri ayrı çünki.Optimum verimde bir bisiklet almak gerekirse ,orman içleri,stabilize yollar,Hafif çakıllı toprak araziler ve asfalt yollar için tercih bisiklet üreticilerininde ürettiği gibi hibrit seçeneği olacaktır.Bu tanımdaki bisikletlerin lastikleri de 32 mm olduğunda gidemeyeceği yer yok gibidir.Tabiki mtb nin gidebildiği kayalık yollar dışında.Aynı bisikletin yine sadece lastiklerini 28 mm yaptığınızda yol bisikletinin performansı olmasa da hatırı sayılır bir hıza ulaştığı ortada ki bu görülerde aynı kişinin kullanımı varsayılmıştır.Bu günlerde üretilen şehir-tur bisikletlerinde 6061-6066 kodlu çift dipçiklenmiş aliminyum kullanılmaktadırki sağlamlık açısından da gayet yeterlidir.@ihlasbisan1990

Mtb kullanıyorum lastiklerim 2.0 lastiklerimi 1.5 yapacağım sorun ortadan kalkacak ve yeni bisiklet almama gerek kalmayacak :)

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Hem yol hem mtb bisiklete sahip olan biri olarak kıyaslamayı yanlış buluyorum.Misal Eskişehirin bir semtinde oturuyorum genel anlamda asfalt .Lakin ormanlık alanda mevcut.Genelde mtb bisikletim ile giderdim dağa bayıra hem keyifli ve konforlu hemde güvende gidiyorsun.Bugün akşam 18 sularında yol bisikletim ile rotamı ormana çevireyim dedim (ilk 10 km mıçır asfalt denilen türden bir yol)Yol zift üzeri mıcır bu yolda yol bisikleti gider demeyin hele dağa bayıra resmen eziyetti.Gözlerim sürekli tekerde oluyor .Tabiki hız olarak bu yolda bile yol bisikleti daha hızlı idi ama birde siz benim kol ve kalçadaki titremeye sorun.Sonuç olarak asfaltdan dışarı çıkılmayacak ise yol.Lakin mtb ye gelelim bazen ekmek vs almaya giderim yokuş çıkmak eziyet olur.Sürekli asfaltta pedal çevirirsin.Resmen tank sürüyor gibi hissederim kendimi.Dicem oki eğer ben manzara ve doğa hayranıyım dağ bayır gezerim hemde yolda hızlı olayım sürüş zevkil olsun dersen hybrit bisiklet bak derim.Yada para varsa her 2 sinide alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
İkisinin ortası nasıl olur mtb ile yol bisikletin ortası "cyclocross"

Yol bisikletine ilk kez bindiğiniz zaman, eğer bir de uzun zamandır sadece dağ bisikleti kullanmış iseniz, kendiniz f1 aracı kullanıyormuş gibi hissedersiniz. Bunu "çok hızlı gider uçarsınız" anlamında söylemiyorum. Zira hız olayı (özellikle de ortalama hız) bisikletten daha fazla sizin form durumunuz, kondisyonunuz ve yol şartları, eğim vs. gibi şeylerle ilgilidir. Yani yol bisikleti alınca uçar giderim düşüncesi yanlış. Ancak benim demek istediğim bu bisikletlerin asfaltta gidişi, verdiği hız, pedal ritmi, drop barın tutuşu, fren vites değiştirme vs. her şeyi kendine özgüdür ve bir kere sevdiğiniz zaman kolay vazgeçemezsiniz. Mtb nin konforunu çok ararsınız bu arada belirteyim özellikle asfalta çıkıncaya kadar evinizden yola kadar olan ara sokaklar, trafiğin yoğun olduğu caddeler, mazgallar, arnavut kaldırımlar, çukurlar ve logar kapakları gibi daha önce mtb ile hiç dikkat etmediğiniz pek çok detaya dikkat etmek zorunda olduğunuzu ufak kazalar sonrasında aklınızın bir köşesine yazarsınız. Ama sonuçta çok farklı bir tattır yol bisikleti. Tüm kahvelerin arasında espresso gibi.

Mtb ile her yere gidersin, uzun yola da gidilir. Yorar ama gidilir. Ama yol bisikleti ile zorlu araziye giremezsin. Her ortama uyum saglasin diyorsan mtb alacaksin, sadece yolda kullanirim dersen yol alacaksin.

Ben bisikleti alırken dağa bayıra sürücem diye aldım lakin olmadı :) masayı açtığımı bile tam hatırlamıyorum

Merhaba.500 km kadar dağ bisikleti kullandım sonra dayanamayıp yol bisikletine geçtim. Tamam yol bisikleti daha hızlı,hafif,aerodinamik vs. ama yol bisikletiyle ilk alışma süresi bence tam bir eziyet. Neden mi ? Yokuşları kolay çıkarım sanıyorsunuz ama dişli oranları sayesinde bu kolay olmuyor. Sahilde bisiklet sürüyorsunuz,karşıdan rüzgar geliyor aerodinamik pozisyon için drop bar'a geçiyorsunuz bu sefer de boynunuz,beliniz alışık olmadığınız için ağrıyor. Efendime söyleyeyim frenlere alışmak zor, gidon ayarı,sele ayarı derken kafanız karışıyor. Birde yok janta dikkat edeyim.o acemilikle lastik patlamasın o olmasın,bu olmasın derken ilk 500 km bu şekilde geçiyor. MTB'de bu kadar dert yok,tasa yok bin atla dağdan taşa kafana takmıyorsun.Ancak yol bisikletine bir alışınca yokuş mokuş hak getire, düz yolda bas pedala biraz da kondisyon kazan,rüzgar da olmasın 30_35'in altına inmezsin. Bu bisikletleri karşılaştırmak doğru değil ama tabii ki ikisinin de kendine göre özellikleri var.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
agresif sürüşler sergilediğim için mtb yi seçtim ben. yol bisikletinde frenler genelde ani duruşlar sergilemiyo diye biliyorum.
hafta sonları arkadaşlarla orman turu atıyoruz. ormanda sağda solda ara ara molalar veriyoruz. yol kullanmadım hiç ama sen genelde yolda süreceksen mantıken yol bisikleti alman gerekir.
yol bisikleti kullanayım dedim bi ara gidonu bile düz tutamadım ilerlerken.

• Beğen
Tepkiler: Elbrus ve seven7
Geri