Scudo Sports

Dahili Saldırıların Engellenmesi

CODE_NAME_XTR

Daimi Üye
Tepki
108
Baslat/denetim masası/performans ve bakım/yönetimsel araclar altındakı bilgisayar yönetimi simgesine çift tıklayın
buradakı paylaşılan klasörler/paylaşımlar altından uzaktan bağlantı ile ağ programları arasında haberleşmeyi mümkün kılan
windowsun kendisinin oluşturdugu administrator hesabını olası yazıcı ve faks ile ıpc paylaşımlarını göre bilirsiniz klasör
isimlerini takip eden dolar işaretleri ise bunların gizli olduklarını gösterir
örneğin:''C$'' üzerine farenin sag tusunu kullanarak tıklatın ve paylaşımı durdur komutunu calıstırın bunun sonucu
windows paylaşımı kaldırmadan önce iki kere uyarıda bulunur her iki mesajdada evet düğmelerine tıklayarak onaylayın.
bu onaydan sonra regedite girerek ''HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENT CONTROL SET\ sevices\lanmanserver\parameters'' anahtarını
acın buradakı ''autoshare Wks'' kaydının değerini ''0'' olarak değiştirin aynı işlemi hemen altında bulunan ''lanmanworkstation'' anahtarınada uygulayın
ve yeniden baslatın

:D :D

Scudo
@Tarık Kalkan

Bir çok bilgi bilinir. bir çok soru çözümünü arar ortada bir bilgi paylaşılıyorsa bilgiye terettütle değil bilgiden nasıl faydalancağını düşünmen gerekir bırakalım ne kadar bildigimi anlatmaya çalısdıgımı anlamaya çalışalım hatalı bulduğunuz bir yer bulursanızda lütfen paylaşın sonucda düşünen hata yapan farlıklarız

• Beğen
Tepkiler: sadana
@Ali AKDUMAN

Alicim sadece bir kısmını diyelim gerisini sen anlarsın

Benim anladığım diğer paylaşımları kapatmak.Yani Uzak dan yardım istememe gibi mi?
Tşk ler paylaşımın için..

@Tarık Kalkan

Haha çok yaşa sen gercekden güldürdün beni harika bir yaklaşım tabi sırf sizler için dökümanlarımdan bakıp foruma yazacak değildim mutlaka kopyala yapıştır yapacam değilmi Gerci ben senin o yapdıgın yorumda bunu anlamak istiyorum her ne sebepden olursa olsun bilgi ne kadar uzaksa bizim amacımızda o bilgiyi sizlere mümkün oldugunca yakınlaştırmaktır elbette benim düşündüklerimi düşünebilir elbette benim merak ettiklerimi merak edebilir amac ortak bir alanda bilmediklerimizi bulmak iyi forumlar

$ parametresi bir nevi koruma yönetimidir.Ama kullanım amacına göre değişir.Şahsi kullanıcı bu gibi parametreye gerek duymaya bilir gerekte yoktur.

Genel olarak bir ağ platformunda "Workgroup" atanmış ağ üzerinde paylaşımlarda $ parametresini kullanırsak yani klasöre verdiğiniz paylaşım mesela "belgelerim$" yapar iseniz ağdaki ve dışarıdan gelen herhangi saldırıyı"ağdan sizin klasörünüze ulaşmak isteyen vatandaş hata alır-klasörü görür ama okuyamaz"

Bu gibi dokümanlar elbetteki uygulama açısından iyidir ama genel olarak şahsi bilgisayarlarınızda kullanmayız.Gerekte yoktur.

Aslında konu olarak daha detaylı ele alınabilir.

@CODE_NAME_XTR

Değerli açıklamaların ve sabrın için seni tebrik ediyorum...Bebeklerle polimiğe girmemeni tavsiye ederim..
Mali işler müdürünün Bir lafı vardı "Diploma Ayıbı Kapatır.Eşşeklik Beki"
Emeğine sağlık..Kib Slm lar..

@Tarık Kalkan

uyarın için teşekkür ederim bir dahakine tıpkı bana ön gördüğün gibi kopyala yapıstır yada bir önceki cevabında oldugu gibi copy / paste ( bu sırada bu forumda sadece türkçe kullanıldığını sanıyordum herneyse sanırım formun kurallarını bilmiyorsun ) dediğini yapar sayfanın tamamını kopyalamaya dikkat eder burayada dikkatlice yapıştırım dostum uyarın ve dikkatin için çok teşekkür ederim hadda bilgi bazında bilgisayar bölümüne istersen bir daha konu acmayarak bu hatanın tekrarlanmasını önleyebilirim seçim senin buyur güzel kardeşim yanıtını sabırsızlıkla bekliyor olacam

@sadana

Ben teşekkür ederim sonuçda her insanı kazanmak gerekir bazende büyüklerin yanlışını küçükler görebilir önemli olan ise nasıl yaklaştığındır

Bu sırada ben bu konuyu hatırladıgım kadarıyla 2006 da acmısdım vaybe ne çabuk geçdi yıllar çoçuklar büyüdü büyükler tecrübelerine tecrübe kattı cevap ise 2009 da geldi :):)

• Beğen
Tepkiler: sadana
Geri