Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon jant problemi ve Aslı Bisiklet'in cevabı

ali baykal

Üye
Tepki
68
Bisiklet
Fuji
Öncelikle bunun bir şikayet olmadığını, konuyu teknik açıdan yorumlayabilecek kişilere ve yapmam gerekenleri danışma niteliğinde açılmış bir başlık olduğunu belirtmek isterim.

Konu, sahibi olduğum 2016 model Dahon Visc D18 model bisikletime uygun lastik aramamla başladı. gittiğim bisikletçi bana jantların 20 inch değil daha farklı bir ölçüde olduğunu ve 20 inch lastiklerin zor(ısıtarak vs) takıldığını söyledi.

forumda ve internette yaptığım araştırmalarda 20 inch jantların 406 ve 451 kodlarıyla(nasıl tanımlayacağımı bilmiyorum) farklı ölçülerde olduğunu öğrendim. üreticilerin genellikle 406 ölçüsüne göre üretim yaptığını, 451 kodlu jant için çok fazla seçenek olmadığını öğrendim.

visc d 18 bisiklet jantları katalogda sadece 20 inch olarak tanımlanmaktadır.

üzerindeki jantlar 451 ölçülerinde olmasına rağmen, üzerinde bulunan kenda marka lastikler 406 ölçüsüne uyumlu. üzerlerinde yazan ölçü 32-406(20*1,35).

bu problemi Aslı Bisiklete ilettiğimde, görsel tasarım sorumlusu Berkan bey( kendisine sabırla tekrar tekrar vermiş olduğu cevaplar için teşekkür ederim) Dahon Türkiye nin model üzerinde bulunan lastikler dışında başka bir lastiği taahhüt etmediğini söyledi. daha önce böyle bir şikayet alıp almadıklarını, aldılar ise nasıl bir çözüm ürettiklerini sorduğumda, bu şikayeti aldıklarını ve bana verilen cevabın aynısının verildiğini söyledi.

forumda bir arkadaşımız bu problemin üzerine giderek sonuca kavuşturmuş olarak görünüyor.
konuyu linkten takip edebilirsiniz; Bike&Outdoor ve Dahon mağduriyeti :)

konu özetle;
1. katalogda visc d 18 bisiklet jantları 20 inch olarak belirtilmiş
2. üzerindeki jantlar 32-451
3. üzerindeki lastik 32-406(20*1,35
4. benim talebim, jantlarımın 32-406 jantlarla değiştirilmesi olacak:)

SİZLERDEN RİCAM, TALEBİMDE HAKLI OLUP OLMADIĞIM İLE İLGİLİ YORUM YAPMANIZ VE YAPMAM GEREKENLER İLE İLGİLİ YÖNLENDİRMEDE BULUNMANIZ.

Scudo
salvozadeye jantlar geldi fakat henüz denemedi olup olmayacağını aralık sonu gibi deneyip bildirecekti. gelen jantlarda öncekilere benziyormuş umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz.

• Beğen
Tepkiler: ali baykal
Talebinizde kesinlikle haklısınız 20 inç satılan tüm lastikleri takabilmeniz asıldır. ama Aslı bisiklet ilk başvuruları hep müşteri hatalarıyla oluşmuş varsayımıyla müşterinin sabrını zorlar tutumundan ben aslı bisiklet ürünlerinden uzak durma kararı aldım.

Asli bisikletin tum urunlerinden uzak durmak bayagi zor gorunuyor:) cok iyi firmalarin temsilcisiler!

Bence hakli bir talep gunumuz koşullarında aradigin ekipmani kolay bulabilmek adina standarta uygun ve yaygin olan ile puyasaya arz edeilmeli. tekellesme yolundaki kucuk adimlar mi bunlar yoksa

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Aynı durum kızımın 24" jantlı bisikletinde benim de başıma geldi. Daha ince bir dış lastik aldım, janta büyük geldi. Bakınca gördüm ki biri 24" 507, diğeri 24" 540 diye görünüyor. Tam adlandırmayı hatırlamıyorum şimdi. Bisiklet lastiklerinde tek bir standart adlandırmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kimi ölçü inch kimisi mm olarak yazıldıkça bu karışıklıklar bitmez.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

düzeltme!

d18 üzerindeki jantlar 451 değil 419 schwinn size olarak geçiyor. bu da jant çemberinin dış çapının 419 mm olduğunu gösteriyor. eğer bu ölçülerde bir janta sahipseniz 20x1 3/4 ölçüde olan ve çeşit bulunmayan lastiğe mahkumsunuz demektir. katlanır bisiklet alırken buna dikkat edin.

yukarıda da belirttiğim gibi aslı bisiklet konuya çözüm bulmadı ve şu anda direkt dahon ile görüşüyoruz. gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

@ali baykal merhaba dostum D18 2015 veya 16 mavi siyah olan modelini yurt dışından alma planları peşindeyim. Bu soruna bir çözüm bulabildinmi. Ağırlıklı şehir içi işe gidip gelirken kullanıcağım, lastiğide buna göre değiştirmeliyim

• Beğen
Tepkiler: SafaGürcan
çözüm jantları değiştirmek. aslı bisiklet tabii ki buna yanaşmıyor.

Dahon Global’ın verdiği bilgi şöyledir; ilgili Dahon modelinde kullanılan jantın lastik uyumluluğu Dahon firması tarafından tasarım aşamasında çok sayıda marka ve modelde test edilmiştir. Dahon bisiklet endüstrisinde üretilmiş tüm 20” lastiklerin bu janta uyum sağlayacağını garanti edemez ve öngöremez, bazı lastiklerin kendine has yapıları uyumluluk sorunu çıkartabilir, bisikletinize uygun lastikler için en yakın Dahon bayisinden yardım isteyebilirsiniz.

Görülüyor ki dahon da buna yanaşmıyor. ben de marathon supreme hd lastik aldım. katlanabilir bir lastik ve jantlara oturdu. mayıs ayında tura çıkacağız. bakalım sonuç ne olacak.

@ali baykal Satış sırasında üzerindeki lastik 406 ölçüsünde, bu da o jantları 406 lastiklere uyumlu olmak zorunda yapar. 406 olmayan lastikleri, 406 yazısıyla satıyorlarsa, normalde takılmaması gerekirken bir şekilde o lastiklerle satmışlarsa mal, ayıplıdır. 406 ölçüsü diğer ölçülerden daha yaygın olduğu için bu bir nevi dolandırıcılığa da gider. X firmadan kimsenin almayacağı jantları, alınma ihtimali yüksek jantlarmış gibi gösterip satmak pek de güzel bir hareket değil. Tüketici hakem heyetine gidin ve il ticaret müdürlüğüne şikayette bulunun.

konu tam anlamıyla öyle değil gibi:) jantlarda birkaç milim farklılık var. 406 telli lastik olmuyor, telsiz lastik oluyor. bu problemi dağıtıcı firma da biliyor. hatta bu bisikleti kullanan ve aslı bisikletin bayisi olan kişi veya kişiler bile kendi çözümlerini kendileri üretiyor:)
aslı bisikletin cevabı "benim size sunduğum alternatiflerden birini seçmek zorundasınız" oldu. iş yoğunluğumdan bıraktım bende:)

• Beğen
Tepkiler: SafaGürcan
@ali baykal Ali bey telsiz katlanır lastik oluyor demişsiniz bende de 418 ölçüsünde jantlı dahon mu p8 var. Katlanır lastiği takıp çıkarırken zorlanıyor musunuz ve katlanır lastiğinizin dayanım ve yol performansından memnun musunuz?

@Togursamsun

schwalbe marathon supreme idi sanırım aldığım lastik. kolayca sökülüp takılıyor.

@ali baykal Çok teşekkürler katlanır bisikletime lastik bulamıyordum sizin yorumunuzla 2 adet lastik sipariş verdim

• Beğen
Tepkiler: ali baykal
Geri