Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Mariner D7

@msaydam
Forumdan mümkün olduğunca çok bilgi edinmekte fayda var modelle ilgili. Bisikletçiye gittiğinizde bisiklette yeni olduğunuzu ve kararsız olduğunuzu belli ederseniz alakasız bir şey alıp çıkabilirsiniz dükkandan. Gittiğinizde şu modeli istiyorum demeniz önemli. Adamın elinde yoksa mutlaka başka bir şey önerip onu övecektir.
İlandaki bisikleti forumda görmüştüm yapılışının resimleri de vardı. Üzerindeki sele tek başına 300 tl tabi kişiye göre şekil alan bir sele başkası bindiğinde de rahat edebiliyor mu aynı derece bilmiyorum. İlan numarasını verirseniz inceleyebilirim

• Beğen
Tepkiler: msaydam
Scudo
@Bahadır ÖZEL
Bisikletiniz oldukça güzel görünüyor.. Model yılı nedir acaba? 18 vites mi?

@Bahadır ÖZEL
ilan no 188331070

@msaydam Hocam ilandaki bisiklet titizlikle geliştirilmiş güzel olmuş. Ancak şu var, üzerindeki değişiklikleri sizin için yani yeni olduğunuz için pek bir şey ifade etmeyecek. Standart bir model alıp ilerde siz de değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz ve o zaman bu ilandaki bisiklet gibi olmasını istemeyebilirsiniz. Zamanla tecrübe kazanıp bisikletle ilgili bilginiz ve beklentiniz değişecek ve o zaman tam kendi kafanıza göre eklemeler yapacaksınız ya da bisikleti direk satıp başka bir modele geçmek isteyeceksiniz. Ayrıca o gidonla katlanması sıkıntılı olabilir bisikletin.

Ben vitesseyi 4 ay falan kullandım önce sahilde sürdüm sonra daha uzun mesafeler sürdüm ve grup gezilerine katıldım hepsinde işimi gördü. Eğer bisikletle çok vakit geçiriyorsanız zamanla beklentiniz yükseliyor. Bazı yükseltmeler yapmak istiyorsunuz. Ben de aynı bisiklette ufak değişiklikler yerine komple istediklerim olan bir bisiklet almayı seçtim. Bendeki 2014 model dash p18 ama az kullanılmış. Hatta sıfırı aldığım bisikletçide var. 2000-2100 gibi bir fiyata alınır. 18 vites, daha hafif ve daha hızlı bir model. Bana kalsa direkt gidip dash alın konuyu kapatın derim. Ama bisiklete 2 kez sahilde binip sonra kenara koyma ihtimaliniz de var benim gibi çok sevme ihtimaliniz de var,bunu şimdi bilmiyoruz. Vitesse alıp 3 ay sonra üst modele geçme planları yapacaksınız belki.

Sonuç olarak amaç ve bütçe meselesi. Karar sizin

• Beğen
Tepkiler: msaydam
Bisikletçiyi öğrenebilir miyim? yani Dash da olabilir Ben kaliteyi Dahon tercihi ile önde tutan birisi olarak ufak hesaplar yapmam Çünkü yeterince iyi bir fiyat 1800 TL de o nedenle bir miktar daha çıkarım kalite için..

haramidere media markt arkasında sanırım doğru mudur?

teşekkürler massaget bir araştırayım...

Dahon Dash P18 (link) sitesinde 3 model görünüyor. Bir tanesinin resmi ve spec. aşağıdaki gibi
upload_2016-7-12_19-52-8.pngupload_2016-7-12_19-52-43.png

2. Dahon Dash P18 dash2.jpg
dash2 spec.jpg

3. Dahon Dash P18
dash3.jpg
dash3 spec.jpg

Bu 3 çeşit arasında orta demir yüksekliği ve görüntü olarak farklar olduğu gibi spec.lerde de farklılıklar var. Birincisinde 10,6kg. ki bu benim tercih edebileceğim bir model gibi... Bahadır Bey sizin bahsettiğiniz hangisi acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

Aslında kadroda ikinci bir boru olması hoşuma gitmedi ama ondan daha ziyade anahtarla katlama yapılması kafamı karıştırdı..
Sürüş olarak olarak vitesse D8 kullanmış birisi olarak Dash P18 nasıl acaba tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler..

Bugün eşim, oğlum ve arkadaşlarımla görüştüm. Bahadır arkadaşımın tavsiyeleri doğrultusunda orta derecede bir profesyonellikte bir bisiklet olan dash düşünmüş olmama rağmen fayda maliyet olarak baktığımda bisiklete oğlum ve eşimde bineceği için başlangıç olarak Mariner daha uygun geldi. Uzun yol ve yokuşta kullanımımız başlangıçta olmayacak gibi...
Neden Mariner?
Vitesse D8 de olabilirdi, vitessenin üstünlüğü vitesi 1 fazla, Mariner'in üstünlüğü gidon boyu ayarlama var ve daha hafif.
Ben şimdilik Mariner düşünüyorum...
Eğer ikinci el Mariner (yada Vitesse D8 de olabilir) satmayı düşünen arkadaşlar varsa almayı düşünüyorum arkadaşlar...
Bahadır arkadaşıma ve Massaget'e tavsiyeleri ve verdikleri teknik bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim bu arada...

Merhaba arkadaşlar, biraz incelemeden sonra 11 yaşındaki oğlumu düşünerek sıfır Mahon Mariner D7 aldım. Ürünü denedik sadece fazla kullanmadık ancak benim ilk izlenimim bizim istediğimiz seviyede olduğu... Uzun yolda kullanmayız diye düşünüyorum. Gidon boyunun ayarlanabilir olması, vites sisteminin şık durması, selesinin rahat olması benim şu anda görebildiğim artılar... bisikleti performanslı kullandıktan sonra da bir değerlendirmem olur sanırım...
Belki kendime alsaydım Bahadır ÖZEL arkadaşımızın tavsiye ettiği Dash ı alırdım. Ama oğlum için Mariner daha mantıklı geldi..

@msaydam Rica ederim bir faydamız olduysa ne mutlu, Hayırlı olsun hangi bayiden kaça aldınız acaba?

Geri