Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon marka katlanabilir bisiklet seçimi

Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba. Bir kaç aydır Dahon'un sitesine girip çıkmaktan bıkmış durumdayım. Dahon katlanabilir bisikletlerden almak istiyorum. Fakat bir kaç tane sorum olacak;
1- Şu an elimde salcano easy lux var. Bu bisikletle yokuş çıkmakta oldukça zorlanıyorum. Dahon'un 20" modellerinde de bu tip bir durumla karşılaşır mıyım?
2- Yokuşlarda zorlanmamak için 20" lik hangi modelleri tavsiye edersiniz?
3- Dahon'un Türkiye'de de satışta olan Cadenza Solo single speed modelini vitesli hale getirebilir miyim? Bu işlem zor olur mu?

Scudo
Yokuş çıkamamanız marka/model tercihinden çok sizin spor geçmişinize ve kullandığınız vitese bağlıdır.

1. Salkano easy lux'den sonra hissedilir bir performans alacaksınız, katlanır bisikletlerde performans ortalama bir dağ bisikletini şehirde kullanmak gibi.
2. eğer gerçekden yokuşlarda da performans istiyorsanız Dahon un performans serilerine bakmalısınız ihtiyaınız olan vites aralığını bu modellerde bulabilirsiniz
3. teknik konuda çok bir bilgim yok ama codenza solo almadan önce katlanmış halini görmeniz gerek, 24" katlanır bisikletin boyutunu 20" e göre farklarını göz önüne almanız gerek

Size şimdiden hayırlı olsun. Cadenza nın vitesli halini forumda görmüştük hatta çok uygun bir fiyata satışta idi. (Başka bir sitede de görmüş olabilirim) ancak maliyet ve tatbikinin nasıl olacağı ile ilgili bir malumatım yok.
Katlanır bisikletlerde yokuş sorunu duruş pozisyonunuz ve bisikletin (haliyle) sabit kadrolulardan daha çok esnemesi ile ilgili biraz da, şahsi düşüncem.
Kazasız sürüşler.

Merhaba, arkadaşlarımızın ifadelerine ben de ilavede bulunmak istiyorum. Sele boyunu ne kadar yüksekte kullandığınızı bilmiyorum ama, ayağınızın topuğu pedala bastığında bacağınız dik olacak şekilde sele boyunu ayarlarsanız daha rahat çıkabilirsiniz. Ama ayarım zaten o şekilde derseniz rampa çıkışları için biraz daha antreman yapmanız gerekebilir. Ben de Vitesse D7 kullanıcısıyım, bildiğim kadarıyla Dahon'ların 27 vites olanları da var fakat fiyat çok yükseliyor.

Evet 27 vites olanları da var. Speed tr modeli 27 vitesti sanırım. Vitesse D7 hakkıında ne düşünüyorsunuz? Önerir misiniz?

@ezgi ulusoy

Günaydın, ben kesinlikle çok memnunum. Bisikletimi ikinci el almıştım, Dahon alım konusunda doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Çok teşekkür ediyorum. Vitesse7'yi de düşünebilirim o zaman :)

Geri