Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Mu D8 Schwalbe dış lastik sorunu!

@Mehmet Altuğ İlginiz için reşekkürler. Şu an Dahon Global (willow(at)dahon.com) ve Aslı Bisiklet (info(at)aslibisiklet.com) ile görüşüyorum. Daha doğrusu ikisinden de haber bekliyorum. Eminim ek talep faydalı olacaktır.

Arkadaşlar malum araya bayram girdi, Aslı Bisiklet bu süreyi beklememi istedi falan filan derken biraz önce yine bilgi istedim. Dahon Global hemen döndü, birkaç ülkeyle görüştüklerini ve jantın kabul edilebilen maksimum varyantta sağlandığını söyledi. Maalesef üzerinde gelen Kenda dışında bu janta uyan başka lastik yokmuş. Bunu açıkça söylediler. Çözüm önerisi de yokmuş henüz ama sosyal medya sorumlusu elimden geleni yapıyorum dedi. Pek umut verici değil şimdilik. Aslı Bisiklet de yarın cevap verir sanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mucul
Scudo
@salvodaze Çok ilginç bir durum bu ya. Nasıl böyle bir risk alabildiler ki? Yani insanlar lastiklerini değiştirmeyi deneyecekler. Willow bana da jant konusu halen muamma, araştırıyorum yazmıştı. Ben de benim diğer problem için aslı bisiklet ile görüştüm ve bisikletimi 2 gün önce yolladım. Şuan beklemedeyim.

Willow u boş bırakmamakta fayda var. Bir ara tekrar dürteceğim ''hani ne oldu'' diye.

• Beğen
Tepkiler: salvodaze
Benim böyle bir olayı kafam almıyor artık. Standart jantla gelece diye satılıp sonradan üzerine takılan lastikten başkasını kabul etmeyen jantlı tek bisiklet de bize denk gelmiş. Dahon işin üzerini nasıl kapatırız derdinde, Aslı Bisiklet sorumluluk almama derdinde. Türkiye'de tüketici olmak büyük eziyet.

• Beğen
Tepkiler: Mucul
Arkadaslar selam, kendi acimdan konuyu toparlamak gerekirse:

Bisikletimi garanti kapsaminda baska bir sorun icin Asli Bisiklete yollamistim. Lastik mevzusundan da bahsetmistim. Burak Tahiroğullarının da bu başlıkta bahsettiği Sedona Conceptte lastikleri taktirabildigini fakat baska yerde takamadigimizi anlattim. Onlar da bu durumdan haberdarmis, janttaki koruma bandini cikarip takilabildigini falan soylediler. Ben de dedim, madem oyle bisiklette hazir sizdeyken hallediverin.

Bisikletimi bugun aldim, butun sorunlar halloldu. Lastigi de takmislar. Shwalbe Marathon GreenGruand 20x1.50 lastigi takmislar. Cikarmasi tabiki kendi lastigine gore daha zor olur dediler. Bu jantlarin bir iki milim daha yanak yukseklikleri yuksekmis sanirim.

Bu durumda sanirim Asli Bisiklet de Dahon maduru oluyor. Ben ilgi alaka konusunda cok tatmin oldum. Yalniz birakmadilar veya gecistirmediler, herseyle ilgilendiler. Genel anlamda nasillar bilmiyorum ama bu konuda ben boyle hisettim.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160929/180fe79dc2016ac4dd05d6df822cf4e8.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160929/359bf1c9eaddb1e093f08dd0de87cb9b.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160929/a7ff07eb19d1010a9f9e2cf743461f06.jpg

Bize de dönecekler bir gün umarım. Aracı firma zaten tüketicinin mağduriyetini üstlenmekle sorumlu değil mi, Dahon mağduru olmaları Dahon ile aralarındaki konu. Umarım onun da hesabını sormaya cesaret ederler.

Güle güle kullanın, harika görünüyor. Çıkarıp taktığınızda yine bizi günceller misiniz, ne kadar zor veya kolay bilelim :)

Iste zaten ben de ustlenmeye, yardimci olmaya calisiyorlar diyorum. Arada yerdigim icin, burada da haklarini vermek istedim.

Bu arada tekrar cikarmak zorunda kalmamak icin iclastigin icine slime denilen sividan kotmamai onerdiler ince deliklerde deligi kapatiyormus. Unarim lastigi cikarmak zorunda kalmam :)

Bir diger konu ise, Dahon Globalin cevabi uzerine ben beklemedim kendim aradim Asli Bisikleti, oyle olunca sureci hizlandirmis oldum.

• Beğen
@Mucul Ben de direkt ikisiyle de görüşüyorum ama bakalım.

Lastiği eninde sonunda çıkaracaksınız maalesef, patlamasa da eriyecek bir gün. Umarım çok rahat çıkar da dert olmaz çok. Güle güle keyfini çıkarın.

Güncelleme:

Evet nihayet olumlu bir dönüş aldım. Jantları değiştirmeyi kabul etmiş Dahon Global. Birkaç bilgi istediler, yarın göndereceğim. Tabii süreç tamamlanmadan bir şey diyemiyorum henüz ama olumlu bir gelişme. Sanıyorum sosyal medyasorumlusunun bayağı etkisi oldu bu sonuçta.

@salvodaze İlk başta yapmaları gereken şeyi en sonda yapmışlar. Yine de sevindirici bir gelişme. Sorunun geç de olsa bu şekilde çözülecek olmasına sevindim.

Umarım bu olay, sizinle aynı durumdaki diğer Dahon kullanıcıları için de emsal olur ve talep eden herkesin jant değişimi yapılır. Dahon'un bu durumla ilgili bir duyuru yapması ve bisikletleri jant değişimi için geri çağırması isabet olur.

• Beğen
@Mehmet Altuğ Tüketicinin özellikle bizimki gibi toplumlarda hakkını araması çok önemli. Sanmıyorum ki sosyal medyadan bu kadar ses çıkarmasak bu sonuca yine ulaşırdık, ancak elimizde ne varsa onu kullanmamız bile bir avantajdır. Böyle böyle tüketici bilinci yerleşir ve biz de gerçek anlamda hizmet almaya başlarız.

Yine de sonucu görmeden bir şey diyemiyorum, burayı güncelleyeceğim.

Aslina bakarsaniz boyle bir konuda jant degisimi bisikletin orjinalligini bozacagindan, tamamen geri iade de konu edilmeli, jant degistirme ne ya. Enteresan. Aslinda bu kusurdan dolayi iade etmek istiyorum desek yeridir.

Bu arada merak ettim jant degisimini yapacaklar ama nasil bir jant verecekler acaba?

@Mucul Aslında jant kelimesi yerine tekerlek dediler. Ama ben bunu jant değişecektir gibi algıladım. Görünün falan umrumda değil artık, kullanımı önemsiyorum ama haklısınız kesinlikle. Bakalım umarım test edip yollarlar da uyum sorunu olmaz.

ARKADAŞLAR MERHABA BENDE DÜN DAHON MU D8 MODELİNDEN ALDIM DAHA 1.5 KM KULLANABİLDİM Bİ SORUN YOK ŞİMDİLİK AMA SİZİN BU LASTİK SORUNU MESELESİNİ OKUYUNCA KEŞKE ALMASAYDIM FELAN DİYE GEÇİRDİM İÇİMDEN BİRİNİZ BANA ADAM AKILLI BU SORUNUN TAM OLARAK NE OLDUĞUNU BANA AÇIKLAYABİLİR Mİ ACABA AYNI ÖLÇÜDE FARKLI Bİ LASTİK TAKINCA OLMUYOR MU YANİ JANTLARA TAM OLARAK NEDİR MESELE?

@mfbay25 Özet olarak: Lastiği kendim değiştirmeye kalktım ilk başta beceremedim. Bisikletçilere götürdüm onlar da takamadı. Araştırdık durduk burda hep beraber. Dahonla konuştuk falan, hala bazı konular net değil. Ben ve forumdan bir başka arkadaş, jant içindeki koruma bandını çıkarttırarak Sedona ve Aslı bisiklet merkezindeki ustalara taktırabildik. (Hatta bir Visc18'i olan bir arkadaş da jantlarını değiştirdi.) Ancak kendimiz takamadıktan sonra çok verimli bir çözüm değil. Yarın öbür gün lastik patlarsa n'apıcaz bilmiyoruz. @salvodaze Jant değiştirme konusunda Dahon ile görüşüyor, sonuç alınca yazacaktır.

Bu sorun açıkçası hepimizin keyfini kaçırdı. Ben birdahaki sefere Dahon almam. Çünkü janttaki sorun her ne ise, bilmeden olmuş birşey değil. Jantın ölçüsü aynı gözüküyor fakat lastiğin girdiği yanakların arasında kalan yer ile ilgili birşey sanırım. Koca firma bunun başından beri farkındadır.

Herne olursa olsun biz bu bisikletleri araştırarak ve markalara güvenerek alıyoruz ve fiyatları da hiç ucuz değil. Bu sorun da oldukça detay bir sorun. Birisi bu sorunu yaşayıp paylaşmadan kimsenin haberi olmuyor. O yüzden benim pek güvenim kalmadı Dahon'a.

NOT: Bu arada, bazı lastiklerde çelik tel olmuyor, onları hiç denemedik. 20 inch olanları var mı veya teknik olarak ne gibi artıları-eksileri var bilmiyorum ama başka bir çözüm olabilir.

@Mucul benim bisikletimin lastiklari schwalbe maraton racer, formu açan arkadaşın lastikleri Schwalbe Marathon Greenguard acaba genel hepsinde olan bi sorun mu yoksa sadece o arkadaşta ki lastikler de mi sorun var bilginiz varmı? ve zaten yarın öbür gün lastik değiştirmek zorunca kalırsam aldığım yere götürürüm değiştiremezse fabrika hatası vardır bu kadar basit ürünün değişmesini isterim bende. bide aldığım yer mu d8 2015 modelinden 20-25 tane türkiyeye getirdiklerini söyledi dahon için yanılmıyosam yunanistan dan stok fazlası aldığım bisiklet yani bana demelerine göre türkiyede fazla yok bu modelden ne kadar doğru bilmiyorum tabi

Lastik Kenda değilse sorun olacağını sanmam zaten. Konuyu okusaydınız ya bir zahmet, açık açık konuşuldu bunların hepsi. Sorun Kenda dışında lastik olmaması.

Peki Kenda kotu bir lastık mı ? Bilmedıgımden soruyorum kusura bakmayın. Benım de ıkıncı el olarak almak ıstedıgım bır model bu. Sızde uzak mı durayım bısıkletten, yoksa kenda ıle degısıklık yaparım ılerde basım agrımaz yoluma devam mı edeyım dıyorsunuz.

@Mülteci Bisiklet üzerinde gelen Kenda'lar çok iyi değil. Yanakları çatlayabiliyor ve korumasız lastikler. Bu arada Continental'in de çok güzel lastikleri var. Denenebilir. Hatta bazıları (tasarım olarak) Schwalbe'lerden daha güzel.

Uzak durma meselesine gelirsek. Hazır almamışken bulaşmayın. Bir sürü farklı modeller var. Hiç başım ağrımasın diyorsanız burada yazılanlar doğrultusunda karar verebilirsiniz. Zaten yeni modellerde böyle bir sorun olduğunu sanmıyorum.

• Beğen
Bir güncelleme daha yapayım bu yılan hikayesine:

Dahon hala jantlarımı göndermediği gibi, 2 haftadır mail'larıma da cevap vermemeye başladı. Bakın geç kalıyor, ülke dışına taşınacağım, gönderin artık dememe rağmen hiçbir yanıt alamadım. Bugün yine tafralı bir mail attım ve yine sosyal medya baskısına başladım. Böyleyken böyle. Bu arada istedikleri tüm dokümanları gönderdim ve artık oradan bana gönderilmesi gerekiyor jantların. Başka oyalayıcı işlem de kalmadı yani. Bir kez daha söylüyorum arkadaşlar: Dahon gibi, Tern gibi dünün markalarına güvenmeyin, ama en çok da Türkiye'de yaşıyorsanız güvenmeyin. Zamanınız varsa (benim yoktu) yapılacak tek şey tüketici mahkemesine başvurmaktır. Başvurun, arkanıza yaslanın, 6 ay sonra iadenizi alın. Böyle uyduruk firmalarla uğraşmayın bile.

Konu gerçekten yılan hikayesine dönmüş. Bu yılan hikayesini çözmenin tek yolu tüketici hakem heyeti gibi görünüyor. Decathlon'la yaşadığım benzer bir jant teli / jant sorununu bu yolla çözebilmiştim. Tüketici hakem heyetine başvurunca, o bir türlü temin edilemeyen jant teli nasıl olduysa sihirli bir el dokunmuşçasına jantı ve jant göbeğiyle birlikte temin ediliverdi...

• Beğen
Geri