Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon mu sl ile ilk buluşmam

A

Anonim

Silinmiş hesap
Daha önce fotoğraflarını paylaştığım bisikletimi ile bugün ilk defa kayıt altında kullanma şansım oldu. Bu konunun acemisi olduğum için sadece cep telefonumdan aldığım dataları ve kendi hissiyatımı paylaşacağım..

Yolculuğuma 07:30 gibi Erenköy – Marmara Yelken Kulübü önünden başladım. Kartal meydan dan dönerek başladığım yerde tamamladım.

Hiç durmadım ama tempom ister istemez değişti. Yazılım olarak Runtastic kullandım. Günün sonunda

- 1 saat 52 dakika sürüş yapmışım.
- 32,33.Km yol yapmışım
- Ortalama hızım 17,22 Km/h olmuş.
- Maksimum hızım ise 29,42 Km/h olmuş

Bu bilgilere ilave olarak kolumdaki nabız saatim ve göğüs bandım ile

- Ortalama nabız 127 olmuş,
- Peak nabız 148 olmuş
- 1.345 kalori yakmışım

Bu işin teknik kısmı. Geleyim hislerime..

Oldukça rahat ve hızlı bir model. Yorulmadım diyebilirim. Sele düşündüğümden oldukça konforlu herhangi bir zorlama veya baslı yapmadı diyebilirim. Aslında daha da gidebilirdim ancak parkur üzerinde ihtiyaç molaları hakkında tecrübe edinmem gerekecek. Beni en zorlayan kısım burası oldu.

Maltepe veledrom çevresinde epey dolaştım. Pist boştu ama girmeğe cesaret edemedim. Bir konu garibime gitti. Forum içinde okumuştum konunun deneyimlilerinden pist içindeki dönüş yönü hakkında kişilerin bilgisizliğinden yakınıyordu. Pist kurallarında bununla ilgili en ufak bir bilgi vb bir yazı yoktu. İlk kural bu olmalı sanki diye düşünüyorum.

Özetle benim için keyifli bir deneyim ve sürüş oldu.. Paylaşmak istedim...

Hepinize kazasız bol pedallı günler dilerim..

46477 dosyayı görüntüle 46478 dosyayı görüntüle 46479 dosyayı görüntüle 46477 dosyayı görüntüle 46478 dosyayı görüntüle 46479 dosyayı görüntüle 46477 dosyayı görüntüle 46478 dosyayı görüntüle 46479 dosyayı görüntüle
 
Scudo
Bisiklet üzerende pedal çevirmek her derde devadır.




( pek sevmesem de mesajımı değiştirmeyi.bu sefer böylesini uygun gördüm )
 
Bu cizgileri gorunce hep bi heyecanlaniyorum , almak icin 1 yil kadar beklemem gerekecek belki ama ne demisler sayili gun çabuk geçer :)
Güzel bir tur olmuş , bisikleti ilk alindigi gibi temizlemeyide ihmal etmemişsiniz :)
 
@furkan.zaman

Yok o ilk alındığı gün.. :) Temizlemedim bu sefer ne yalan söyliyeyim :) Teşekkür ederim.
 
Super, kazasiz belasiz guzel gunlerde devam etmeniz dilegiyle. Bugun ben de binmeyi cok istiyordum ancak aileme vakit ayirmak zorunda kaldim. Yoksa sahilde kesin karsilasirdik. Artik haftaya niyetim var. Tabi bu arada ikinci bisikletimi alsam da Dahon u birakmak yok.
 
@ugurbahadir Uğur Bey güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Sabah erken turlayınca aileye de zaman kalıyor. :) Dilerim bir gün beraber pedallarız.
 
Sabahtan rahat birakmadilar :) tabiki neden olmasin seve seve.
 
Bende Bianchi katlanırım yerine Dahon MU D8 düşünüyorum,Dahon'lar bayağı arttı.

Bisikletiniz çok güzel ve atik duruyor,hayırlı olsun.
 
Nabiz saatiniz degil de runtastic daha dogru olcmus gibi yaktiginiz kaloriyi. 30km de ve 2 saatte 1300 kalori yakmak epey zor.
 
@Ahmet Onur Çakmak

Ahmet Bey bundan çok emin değilim.. Yaşım nedeni ile son 2 yıldır sportif aktivitelerimde nabız saati kullanıyorum. Kullandığım saat Suunto M5 Modeli

(link)

Kilo, yaş bilgilerini alıp direkt süre ve kalp ritmi ile kalori hesaplıyor.

Ancak Runtastic in nabız bilgilerim olmadan sadece süre ve km den yola çıkarak nasıl kalori hesapladığından şüphelerim var. Bana sanki suunto daha doğru söyler gibi geliyor...
 
Sn @MURAK bey

Öncelikle trafikteki olağan tehlikeler hariç, tüm yönleri ile sağlıklı ulaşım aracı bisikleti sevdirmek ve tanıtmak amacı ile paylaştığınız bilgiler için teşekkür ediyorum.

Bisikletiniz hayırlı olsun.
Bisikletinizin kullanımına dair iyi/kötü yönlerini de paylaşırsanız memnum olurum.
Konu dışı; 1 saat 52 dakika bisiklet sürerken 1345 kalori harcamanız, sağlığınız açısından olumlu olmakla birlikte, bizleri de olumlu yönde motive etmektedir.

Esen kalın.
 
@starbuck Mesut Bey, güzel temennileriniz için teşekkür ederim.. Gençlik yıllarımda yoğun bir şekilde yaptığım masa tenisi nedeni ile nispeten daha büyük bir kalbe sahibim bu da bugün içinde bulunduğum yaşda (55) yaşıtlarıma göre daha düşük bir kalp ritmi ile daha fazla aktivite yapmama imkan veriyor. Tabi son yıllarda veteran olarak yeniden masa tenisi oynadığımı da eklemek isterim :)

Birilerini motive edebiliyorsam ne mutlu bana...
 
@MURAK Bisikletiniz güzel ve başarılı bir model. Oldukça geç bir sürede geldi Türkiye'ye ama uygun fiyata almışsınız. Bu arada bayi ismi söylemenizde bir sakınca yok. Forumda söylenebiliyor. Gerek eleştiri gerek övgü anlamında.
 
Sizin yasiniza geldiginde sizin gibi aktif, sporla, hele bisikletle hemdem olmayi dileyenlerdenim...
Tebrikler.
 
Murak bey hayırlı olsun yeni bisikletiniz ama detaylı foto lütfen
 
Geri