Scudo Sports

Dahon Vitesse D8 Prime

Serdar Kaptı

Aktif Üye
Tepki
68
Bisiklet
Dahon
Herkese Merhaba,
Birkaç ufak aksesuar eklediğim (ayna, ufak bir zil, ön arka far, sele altı çanta) 2013 mü 2014 mü hala işin içinden çıkamadığım (Faturamda 2014 yazıyor) ancak 20 gündür keyifle kulladığım Dahon vitesse D8 prime

Scudo
güle güle kullanın :)

Güle güle kullanın.Bu arada fotografları çektiğiniz mahalle?

Teşekkür ederim. Fotoğrafları çektiğim mahalle İstanbul/Eyüp.

Konuyu hortlatalım..
Arkadaşlar ben de de Dahon Vitesse D8 Prime var, çoğunuzda olduğu gibi. İstanbul'da yaşıyorum. Bisikleti 2014 Mart'ta aldım o zamandan beri bakım yapmadım desem yeridir. Bu sene de hem okulumun son senesi olmasından hem de havaların elverişsizliğinden yeni yeni binmeye başladım ama aynı tadı vermiyor çünkü bisikletin zincirler kir içinde, kadro çamur/yağmur damlacıkları lekeleri var. Jantların iç kısmı da kirle kaplandığı için abim arada görünen turuncu boyayı pas zannetti.:komik::komik:

Neyse demem o ki iyi bir bakıma ihtiyacı var bisikletin. Ve garanti süresince toplamda 2 defa olan ücretsiz bakımlardan biri de duruyor. Siz hangi bisikletçiye bakım yaptırıyorsunuz? Bu bakım neleri kapsıyor? Temizliğini falan ben yaparım süngerle ama özellikle zincir için biraz detaylı bir bakım gerekiyor. Aldığım yere çok güvenemiyorum (marmaray-sirkeci'nin asansör çıkışının hizasında. Aslında adamın ustalığı iyi ama bana mı özenmiyor yoksa Dahon bilgisi mi kısıtlı onu bilemedim) Aslı Bisiklet'in baştan savma yapacağını tahmin ediyorum yine. Beşiktaş'taki Bike and Outdoor biraz daha özenir diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi bakımlar neyi kapsıyor? Siz nereleri tavsiye edersiniz?

Şayet Avcılar Beylikdüzü cıvarına yakın iseniz gözünüzün arkada kalmayacağı Çelikoğlu Bisiklet`i önerebilirim bakım için. Ayrıca temizleyip teslim ediyorlar. Fiyat olarak ta digerlerine göre makul bir yer.

O bahsettiğiniz ücretsiz bakımlarda bisiklete sadece bakıyorlar! aklınızda bulunsun...
Ben bu konuyu anlamadım gitti. Bisiklet çokluğundan mı yoksa yokluğundan mı ustalar hep dertli hep somurtkan. Bugün isim vermiycem bir yeri aradım genel bir bakım yaptırmak istiyorum diye. Servis elemanı bugün izinli dediler. Sonra bastım başka bir yere spontan gittim. Bizde satış var servis yok dedi. (Dahon) Durumuma üzüldü sorun ne ki dedi? Gidon göbeğinden ufak bir uğultu sesi geliyor önlem olsun diye baktırayım dedim. Sağ olsun bir bakim dedi içeri gitti geldi. Anahtar yokmuş! Teşekkür ettim. En azından baktı.

• Beğen
Tepkiler: pilot
Serdar bey maalesef öyle. Ama bir önceki mesajımda bahsettiğim yere ücretsiz bakımları için gitmiştim geçen sene Vybe aldığımda. Kurulumu kendim yaptım. İnce ayarlara götürdüm. Dahon servisi olduğunu bilmiyordu ilk gidişimde. Ben de klavuzdaki listeden ismini gösterince tamam dedi. Bütün ayarlarına bakıp, jant akortlarını kontrol ederek ve ön tekerdeki bozukluğu düzelterek yağlamalarını yaptı ve binip test etti. Servis fişlerini imza/kaşeleyip garantiyi başlattı. Her uğrayışımda da bir sorun varmı diye de soruyordu. Bu durum bana hep ilginç gelmiştir. Alışık olmadığımız bir durum çünkü. Bu ilginin sebebini sordum bir gün ve şöyle dedi. Amacımız bisikleti bizden alın ya da almayın. İnsanları bisikletten soğutmadan işimizi yapmak ve daha çok kişiye bisikleti özendirmek demişti.

hayırlı uğurlu olsun. güzel bi bisikletiniz var. tadını çıkarın.

@Yusufclp
Valla tebrik ediyorum o kişiyi. Mutlaka gidicem. Bugün bostancı'ya kadar gittim. Ama bu sefer daha profesyonel bir yaklaşım gördüm. Sevindim sizin yaşadıklarınızı da okuyunca :)

@Kürşat Altunay
Aslında fren vites ve yağlama işlerini belli zamanlarda kendimiz yapabilirsek, genel bakım uzman kişinin kontrol etmesi oluyor benim için. Gidon ve göbek yağlamaları zaten onların işi. Ben yapamam. Zaten uzun yıllar gerekmez diye biliyorum. Tabi kullanıma göre değişebilir. Nereye götürebiliriz diye sormuşsunuz. İnanın bende deneme gezip görme aşamasındayım. Beşiktaş bike and outdoor, bisikletsepeti bostancı, yardımcı olabilecek yerler gibi görünüyor şimdilik.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@Serdar Kaptı Beşiktaş Bike and Outdoor'a sordum. "Bisikletinizi ilk aldığınızda ki ince ayarları kapsıyor" dedi. Fren-vites ayarları. Alyanlarin kontrolü falan. Zincir temizleme için 15TL dedi. "Menteselere falan da pas koruyucu sikariz problem olmaz" dedi.

Geri