Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon VYBE C7A Hakkında

Kayıt
27 Mart 2013
Mesaj
52
Tepki
80
Şehir
Ankara
Bisiklet
Trek
Herkese Merhaba;

Tur bisikletimin yanında hem eşim hem de kendim için şehir içi kullanabileceğim bir katlanır bisiklet araştırması yaptım...

Dahon VYBE C7A' yı inceledim ve hoşuma gitti... (internet üzerinden)

Kullanan varsa veya inceleyen; bilgi verirse çok sevinirim, zaman bulabilirsem ben de bir deneme yapacağım ancak özellikle kullananların veya kullanıp değiştirenlerin yorumlarına ihtiyacım var...

Şimdiden teşekkürler...
 
Scudo
Son iki aydır elimden geldiğince katlanır bisikletleri araştırıyorum. Vybe C7 için gelen modellerde bir ilginçlik var. Bisikletlerden biri siyah, biri petrol mavisi. Dahon'un sitesindeki bilgilere göre Türk sitelerinde şu an petrol mavisi olan 2014 model. Diğeri yani siyah olan sanırım eski model. Dikkat ederseniz bu iki modelde Dahon ve Vybe yazıları farklı yerlerde.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan.ALPTEKİN
Dahonun turkiyeye gelen modelleri hemen hemen ayni. Aksesuar ve vites farkliliklari var. Denemeden almayin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan.ALPTEKİN
Forumda malesef Vybe test eden biri yok :( Benim de almayı düşündüğüm bir model olduğu için çok merak ediyorum.
Lastikler Kenda, özelliği nedir ne değildir bilmiyorum. Mesela bir arkadaş bahsetmişti Schwalbe maraton hız açısından iyi ama virajlarda ve ıslak zeminde daha düşük performans sergileyen bir lastikmiş.
Bu arada ilginç ama Vybe kadrosu çift kat olan tek model. Yani elimdeki katalog öyle söylüyor.
Sele borusuna entegre pompa bu modelde var mı acaba ? Sadece Vitesse D8' e ait bir özellik sanıyordum ama MU P8' de de varmış.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan.ALPTEKİN
Dahon'un sitesinde bisikletleri sınıflandırırken Vitesse D8'i Urban(Şehir Kullanımı) kategorisinde, VYBE C7A ise Recreation ( Vakit Geçirmelik) kategorisinde değerlendirilmiş.

D8' deki pompa VYBE'de yok, ayrıca D8'in gidonunun yüksekliği ayarlanabiliyor, VYBE'de sabit gidon var.

Sanırım VYBE'nin gidonunun hi-ten çelik olması sebebiyle de aralarında yarım kilo fark var.

Boyut olarak hemen hemen aynılar...

Kadronun çift kat olma konusunu anlamadım Burcu Hanım...

Ben sanırım D8 alacağım 1 vites ve ayarlanabilir gidon boyu için, pompa da fena değil hani :)

Kazasız sürüşler dilerim...
 
  • Beğen
Tepkiler: Burcuu
Türkiye'de satılan Vitesse D8 modeli 2013 model olduğu için sele borusunda pompa mevcut. Geçen sene Dahon'un 30. yılı olduğu için boyle birşey yapmışlar. Bunun haricinde ön kısımda 30. yıl amblemi ve kadronun yanındaki "Dahon" , "Vitesse" logolarının yerleri farklı. 2014 modellerde yurt dışı sitelerinde incelediğim kadarı ile pompa mevcut değil bu yüzden pompa için almak isteyenler 2013 model D8 leri kaçırmasın derim :)
 
Elimdeki katalogda modellerin özelliklerinde sadece VYBE ın kadrosunun çift kat aluminyum olduğunu görmüştüm. Diğerleri tek katmış. Artısı eksisi olan bir durum değil bence.
Gidon boyunun ayarlanmaması büyük eksiklikmiş ama. 7 vitesin 8' den bir farkı yoktur sanırım. Ben zaten her yokuşta zorlanıyorum :D Bence de D8 almanız daha iyi olur ^^ Zaten yanlış hatırlamıyorsam D8 tüm dünyada en çok satılan Dahon modeli.

Ömer Bey haber verdiğiniz için teşekkürler, pompanın 2013 modeline özgü bir özellik olduğunu bilmiyordum :)
 
Geçen hafta D8 aldım Ömer Bey bilgiler için teşekkürler, eski model olsa da 30.yıl özel üretimi almak daha iyi oldu bence, Burcu Hanım ikisini de test ettim dediğiniz gibi viteste kısa testte pek fark yok gibiydi ancak uzun yolda ortaya çıkacak bir fark olduğunu düşünüyorum, pompa çok kullanışlı, gidon boyunun uzaması eşimin ve benim ayrı ölçüler kullanmamız açısından güzel bir özellik. İlk bakışta gerçekten güven veren bir bisiklet kaliteyi hemen farkediyorsunuz, katlandığında ise gayet küçülüyor, kısacası verdiğim karardan dolayı çok pişman olacağımı sanmıyorum...

Kazasız sürüşler...
 
Ben yaklaşık bir hafta önce vybe aldım çok seri ve sağlam bir bisiklet vites geçişleri çok seri düz yolda çok hızlı gidiyor fakat uzun mesafeli yokuslarda biraz yoruyor bazen yürümek gerekebiliyor.Ben bisikleti 2014 diye aldım fakat 2013 üretimi olduğunu fark ettim özellik olarak da bir fark olmadığı için degistirmedim hatta artisi bile var 30.yıl özel seri logosu var.Kullanırken sadece 2. Vitesse giderken sanki ses geliyor ama cozemedim onun dışındaki viteslerde bir sorun yok dediğim gibi vites geçişleri mükemmel.Bende d8 alicaktim vites farkından dolayı fakat boy dan dolayı vybe aldım simdilik memnunum dun ise bisiklette gittim metroda ,metrobuste bütün gözler uzerinizde oluyor alırken bunu da dikkate alin:))

Nexus 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Vybe c7A ile vybe d7 arasinda ne fark var acaba
 
@Hamunpatra
Evet bende bunu araştırıyorum aralarında ki farklar nelerdir?
 
Geri