Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dandik Bisiklet Markaları Neden Böyle Bir Girişimde Bulunuyor ?

Tepki
53
Arkadaşlar,garip değilde mantıksız bir olay var(Neresi garip olacaksa artık :D)Ya böyle dandik markalar neden 2 Amortisör yapma için daha çok demir kullanıyor ? Tek amortisörlü bisiklet yapmak çok daha basit ve daha az demir gidiyor.Yani neden az demir kullanmak varken çift amortisöre boşuna demir zararı yapıyorlar ?
Öyle yapmasalar tek amortisör yapıp o fiyata satsalar,bizde alsak ne güzel olurdu değil mi ? Yani neden böyle saçma bir girişim ?

Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
Scudo
Arz-talep dengesi.Küçük çocuk sokakta bir arkadaşında çift amortisörlü demir yığını görür.Görüntüsü hoşuna gider,gidip o da aynısından ister.Sonra bisikleti olmayan bir çocuğa benimki iki amortisörlü gibisinden hava atmaya başlar.Sonra onu gören çocuk da babasına yapışır bana da al diye.Sonra bunu farkeden firmalar da bu çeşit bisiklet yapmaya başlarlar ki malları satılsın kazanç sağlasınlar.

evet... yani işlev değil de görünüş bakımından hoş göründükleri için bence de ...
sokaktaki çocuk bisikletin ağırlığından bişey anlamaz tabi.. o sokakta sürücek sadece

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Keskin
Türk halkı görselliğe dayalı yaşar.Görüntüsü dikkat çekici olsun, işlevi olmasa da olur.Bir yerine iki yay olsun, daha kaliteli zannedilir.
3 yaylı bisiklet üretilse onlar daha da çok satardı.
Aynı mp3 ve mp4 çalarlar piyasasındaki gibi.Dünyada mp5 çalar yok ama Çin, bizim gibi geri kalmış ülkeler için mp5 çalar adlı birşey üretiyor ve aslında mp4 ün daha dandik versiyonundan başka birşey değil.

Hepinize çok teşekkür ediyorum.Yani sırf görüntü ve fazlası iyidir düşüncesi yüzünden markalar böyle girişimlerde bulunuyor ? Yani düşünce şu :

Mert : Ali,ben yeni bisiklet alcam çok güzel 500 tl tek amortisörlü.

Ali : Ne!500 tlye tek amortisör mü ?:D 300 tlye çift amortisörler var onlardan alsana sen tekini 500e alıyorsun çifti 300.Git çift amortisör al bence.

Mert : Vay canınaaa:eek:

Bu arada dandikten kasıt boş demir yığınlarını diyorum.Galiba Scott'undu onunda çift amortisörlü sistemleri var ama onlar kadroda amacı olmayan aptalca bükmeler yapmıyor :D

@Muhammet Keskin

Yok ya onların ne alakası var.Full süspansiyonlu bisikletler agresif xc,enduro,downhill,freeride,all mountain sürüşleri içindir.

• Beğen
@Önder Tarım

Yani çift amortisörlü bisikletler sürekli dağda gezenler için uygun.Şehir içi için felan değil yani?

@Muhammet Keskin

şimdi o demir yığınlarından heryerde bolca var arz talep meselesi siz yerli malı yurdun malı istiyorsanız izmitte bir firma var ve uğraşıyorlar kalite yapmak için elinde yeterli teknolojisi var ve carbon kadro bile yapabilir ama talep olmadıktan sonra adam ne yapsın yanlışsam düzeltin şimdi güzel aliminyum kadro yapıyorlar ön amörtisörlü modelleri tahminimce güzel göze hoş geliyor
(link)
(link)
(link)bu model amoeba hussar modelini andırıyor. bakalım beğenecekmisiniz?
yerli üreticiyide desteklemek gerekir kanısındayım taleplere açık bir firma!

şenol iyiki haber verdin, aradabi görüyordum bu markayı ama izmitte üretildiğini bilmiyordum doğrusu. en kısa sürede gidip tanışacağım onlarla. son verdiğin linkteki bisiklet de gayet hoş duruyor. sen baktınmı hiç o modele?

• Beğen
komşunun oğlanın sol arka çatala egsoz borusu eklediğini gördükten sonra benim için o an bu soru cevapsız kalmaktan çıkıverdi...

@Muhammet Keskin

Evet gerçek anlamda çift amortisörlü bisikletler daha sert kullanım içindir.Bu sokaktakiler gibi değil ama onlar.Bunun gibi birşey.

(link)

• Beğen
@cedrick41

Shimal bir Türk firması olarak gerçekten iyi modeller üretiyormuş(Amacım Türk firmalarını aşşağılamak değil,ÜMİT Bisiklet'e göre altın kaplama bisiklet gibi kalıyor o yüzden :D).Çocuk modellerine baktımda hepsi Hi-Ten yani Hi-Ten kullanan bir çocuk benim yaşımdaki böyle olur :D

Beni bu konuda bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim.Ümit bisikletten bin kat daha iyi bisiklet üreten bir Türk markası olduğuna çok sevindim.

ÜMİT Bisiklet'in şu modelinde koptum :D (link)
3 Amortisör :D Yani birde şu kalitede bir bisiklette kullanılan janta bakar mısınız ? :D

• Beğen
@Önder Tarım

Hmm.Bu baya bir sert ortamda kullanılıyormuş :D 15 Kattan atlasan bir şey olmaz gibi duruyo :D Görünümünden belliki bu bir Specialized :D Ama gerçek Mtb diye buna derim.Ama ön amortisörde hiç çamur lekesi yok :D Heralde adam amortisöre poşet takarak kullanıyor :D Nede olsa FOX.

Bilgilendirdiğin için teşekkürler.

@Önder Tarım

Bundan 7,5 yıl önce 3.sınıfa gidiyordum daha :D Çift amörtisörlü bisikleti o yılın kışında lojmanda birisi almıştı Bianchi'nin bir modeliydi aylarca o bisiklete gıptayla bakıp babamı aylarca rahatsız edince o bisikletlerden alması için en sonunda ikna ettim.Aynı yıl Mayıs ayında Beldeyama Pathcat almıştım.Son yıllarda bayağı da bir yol yaptım ilk ciddi arızasını şimdilerde verdi ; ön amörtisör patladı sanırım,düzde giderken bile amörtisör çökük gidiyor :) Ama şimdilerde de 2 yıllık öss maratonu olduğu için bu çift amörtisörle 2 yıl daha idare edeceğiz :D

@cedrick41

Selamlar Şenol,
Bu bilgilendirmen için teşekkürler. Bahsettiğin son model özellikle yeni başlayanlar için hoş bir seçenek, fiyatları da uygunsa, yerli üretim kullanmak öncelik olmalıdır.
Ama şunu da unutmamalıyız. Halkımız bisikleti terketmiştir. Benim çocukluğum ve gençliğim Gölcük'te geçti. 70'li yıllarda tersanede çalışan işçiler işe bisikletle giderdi. Bisiklet bir ulaşım aracıydı. Sonra terk edildi.
Artık araba alamayan Motorsiklet kullanıyor, araba alana kadar.
Yurdum insanına şuraya- buraya bisikletle gidiyorum dediğimde şaşırıyorlar. Onlara diyorum ki - ''Hiç düşünmüyor musunuz ? Çok değil 50 yıl önce insanımız İzmit'e-Gölcük'e yürüyordu''...
Yolunuz açık olsun...

Geri