Scudo Sports

Decathlon Btwin bisikletleri nasıl oluyorda avrupa fiyatları üzerinden satabiliyor?

Ozan T

Aktif Üye
Tepki
72
Bisiklet
Giant
Merhabalar şu an decathlonda bulunan fit 5 (link)
bu bisikletin türkiye fiyatı 1250 tl
(link)
avrupa fiyatı ise 380 sterlin yani 1385tl

Btwin triban 3 ise avrupada 300 sterlin yani 1093 tl
türkiye fiyatı ise 999 tl (link)

şimdi merak ettiğim konu şu, başka ithal markalara yönelsek üretildiği ülkede 1 ise bizde 2 oluyor fiyatı ancak decathlon bırakın fiyat arttırmayı standart fiyatın altından satıyor. nasıl oluyor da bu bisikletleri satabiliyor? örneğin yeni sezonda triban 5 gelecek 430 sterlin 1567 tl yani, tahminim o bisiklette 1500 tl nin üzerinde olmayacaktır hatta 1499 bile olabilir. son olarak decathlon bisiklette pazarlık yapılıyor mu ? yoksa etiket fiyatı neyse onun üzerinden mi satış yapıyor? teşekürler.

Scudo
Türkiye' de zaten hemen hersey Avrupa fiyati. Avrupa fiyati olmayan yerlerde zaten Decathlon yok! Benzin bie buradan pahali, bisiklet o fiyata olmus cok mu? O aradaki farklar döviz olayi ile filan ilgili ama belirleyici bir fark yok.

• Beğen
Tepkiler: Ozan T
Tam olarak emin değilim ama uzakdoğu ülkelerinden direk Türkiye ye teslim ürünler olabilir. Bu durumda fiyatın düşük olması normal olur.
Ayrıca decathlona gittiniz mi bilmiyorum ama öyle pazarlık falan söz konusu değil :) Çok yoğun çalışan süpermarket hesabında bir yer :D

• Beğen
Tepkiler: Ozan T
Diğer büyük markalar genelde ülke distribütörlüğü veriyor. Hem o distribütör hem de satan bayi kar marjı ekleyince fiyatlar artıyor.

Btwin ise Decathlon'un kendi markası olduğu için bu kar marjlarına maruz kalmadan son tüketiciye satılabiliyor.

Olay tamamen buradaki satıcıların fiyatlandırma politikası.
Yurtdışından aldıkları fiyatın üzerine %100 kar ekledikleri için fiyatlar oraya çıkıyor.

Decathlon da onlarla aynı şekilde getiriyor ürünü, aynı vergileri, aynı masrafları ödüyor. Firma politikası o şekilde olduğu için, öyle işliyor.

o zaman decathlonu tebrik etmek lazım. hem süpermarket tarzı alışveriş sistemiyle(gelip başınızda bekleyip sinir bozan tipler yok). hemde firma politikası ile. daha önce forumda ki mağazasından koşu için ekipman almıştım 200 liraya. ayakkabı dan tutun beresine eldivenine kadar 7 parça şeye 200 lira verdim. üstelik kalitesiz olduklarınıda söyleyemeceğim.

Btwin'i kutlamak lazım o zaman
Darısı diğer markaların başına

@hüseyin ozan
Triban 5 geleceği bilgisini nerden aldınız acaba ben aradığımda getirmeyeceğiz dendi.

http://www.btwin.com/en/road-bikes/sport-road-bikes/17411-btwin-alur-700-road-bike.html şu alet şimdiki fiyatlandırmalara bakarakdan 2000-2100 arası gelse sırf 105 set için alınabilir.

Aslında döviz patlamadan önce aradaki fark ne kadardı?

Pazarlık söz konusu değil arkadaşlar ancak gerçekten fiyat politikalarını tebrik etmek lazım.
Bunun yanında hibrit şehir-tur bisikletine biraz ağırlık verseler iyi olacak.

@Safa Arslaner

Pazarlık aslında yine bizim ödediğimiz bir fark.
Bisikletler şubelere gittiği zaman üzerine şube kârına artı olarak bir de pazarlık payı ekleniyor.

sitesinde ki online görevli yeni sezonda btwin yol bisikletleri gelecek demişti ama ben şüpheye düştüm şimdi.

@hüseyin ozan
Belki benim aradığım şube elinde kalanı bana satmaya çalışmıştır bilemeyiz.Bana sadece bir adet 49 ve bir adet 57 kadro triban 5 kaldığını gelecek sezonda yol bisikleti getirmeyeceklerini söylediler.

Ben de internet üzerinden sorduğumda önce ellerinde kalmadı demişti triban 5 için ama geleceğini söylemişti ancak tekrar sorunca üzgünüm yanlış bilgi vermişim size, triban 5 modeli artık gelmeyecek dendi.

Ben bu haftasonu mağazaya bisikletimi servise götürdüğümde yeni sezon modeller geleceğini söylediler.Gerçi ben 5.1 almıştım geçen ay ve çok memnunum:)

Dun bayrampasada triban 5 vardi sordum geldi bitti sadece bu kaldi dedi 52 yada 54 kadroydu

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Decathlonu kesinlikle tebrik etmek lazim. Satış sonrası destek inanilmaz başarılı. Benim iki yıllık Decathlon tecrübem ve karbon bisiklet dahil yazlik kislik tum takimlarim dahil alışverişlerde yuzde yüz müşteri memnuniyeti var.

aynen öyle memnun kalmadığın ürünü sorgusuz sualsiz geri alabiliyorlar ahret soruları sormadan..ancak ürün yelpazesinde sadece btwin değil daha güncel markaların aksesuar malzemeleride olsa iyi olurdu :confused:

Decathlon her konuda harika. Ürünlerin arkasında duruyorlar. Müşteri memnun etmeye oldukça özen gösteriyorlar.

Fiyat politikalarından haberim yoktu ! Tebrik etmek lazım :)

Bugün Btwin şehir bisikleti gördüm, bayıldım kadroya. Ama performans - fiyat özelliklerine bakıp araştırmadım.

Geri