Fahiş fiyat artışı nedir? Bakın bu işin sonunda firmalar kapatıp , parayı faizde ve başka finansal yatırım araçlarında değerlendirecekler ki , çokça bunu yapan da var. Sonuçta tüketici olarak o "fahiş" olarak nitelendirdiğimiz artışları bile arar olacağız..
Bu kanun düzenlemesinin neden çıkarıldığını hepimiz biliyoruz. Suçlunun suçunu başkasına atma çabasından başka birşey değildi.
Böyle bir enflasyonist ortamda, gerçekleri gizleyerek yönetilmeye çalışılan bir ekonomide o kanunun (ki muğlak ifadeler ile dolu) uygulaması hiç de sizin teoride düşündüğünüz gibi gerçekleşmiyor. Cimer'e şikayet ediyorsunuz, Bakanlık'tan firmanın savunması isteniyor, firma güzel güzel hammadde, üretim, inb, outb. lojistik depolama , pazarlama, admin , doğrudan üretime katılmayan işçilik maliyetlerinin hepsinin seceresini döküp , gönderiyor, artışları ispatlıyor. Sonuç?
Bu ülkede bir Anayasa da var , "bana yasal sana yasak" desturuyla uygulanan. Neyse çok da uzatmayalım, anayasal hakkınız olan şikayet mekanizmasını işletin, umarım hep birlikte daha güzel günler görürüz.
geçen hafta firmanın stoğuna düşük kurdan dolayı ucuza girmiş ürüne bugün kur yükseldi diye zam yapılmasını hakkaniyete uygun bulmadığımı belirtiyim. Kar oranı eklenerek satılan ürüne ayrıca % 80 kar ekleyerek satmak sanırım hakkaniyete uygun olmasa gerek. Ama ben sattığım ürünü yerine koyamıyorumki. ? Sorusuna şu cevabi verebilirim sanırım. Siz o ürünü zaten sabit kur sisteminde düşük fiyattan alıyordunuz Ondan herkes ithalat yapıyordu cari açıkta ondan yükseliyordu. şimdi kur olması gereken yere geldi. Artık yeniden ithal edip satacağınız ürüne zam yapmanız gerekecektir. Hukuk devletinde insanlar haksızlığa uğradığını düşündüklerinde izleyeceği yol elbette bellidir. Suçlanan suçsuz olduğunu ispatlıyorsa elbette bu da saygı duyulacak bir şeydir. bahse konu kanunun işlevsiz olduğu hususuna katılmadığımı belirtmek isterim. Veriler açık kaynaklardadır. insanlar elbette farklı düşünebilir eleştirebilir. Bende vatandaş olarak işletmelerin stoklarında buluna mallara kurun ani yükselişi dolayısıyla bir anda yüksek zam yapamayacaklarını düşünüyorum. iyi günler dilerim