Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon Granfondo Baskent 2023

Scudo
Öncelikle organizasyon neredeyse kusursuzdu bence. Gerekli güvenlik onemleri çok güzel alınmış ve beslenme noktaları gayet yeterliydi.

Köpek sorunu organizasyonun değil ülkenin sorunu maalesef. Köpeklerin hepsi toplatilmadan organizasyon çözüm üretemez. 100km boyunca bütün ara yolların önünde polis/asker vardı.

15-20.km civarında önümdeki atak çekince ben de arkasında yapıştım. Sonra arkama bakarken inanılmaz sert bir şekilde logar kapağının önündeki büyük çukura girdim. Arka jantimin ikiye ayrilma sesini duydum ve lastik patlattigimi düşündüm. Şanslıyım ki jantima bir şey olmamış gibiydi. Yola devam ettim. O darbenin etkisiyle büyük sulugum düşmüştü. Sadece 0.5lik tuz çözeltisi kalmıştı. Bu sebeple cplerden geçerken kapağı açılmış 0.5lik su şişeleri hayatımı kurtardı.

Öndeki kaçış grubu ve onları takip eden yamyam grubu kaçırdım çukurun etkisiyle fakat 3. grup olarak Tufan Sağnak, Ozan Yavuz gibi isimlerle 15 kişilik bir grup ile 36 ort, 2:30 saat ile bitirdik. Finish sprintinden önce kramp girmese mükemmel bir son ile bitecekti ama yarış boyu aldığım keyif hayli yeterli geldi. Herkesin emeğine ve ayağına sağlık :)

309080 dosyayı görüntüle
Yapıyorsunuz efenim bu sporu,helal..

Bu tarz yarışlarda herhangi bir tecrübem yok, hatta yol bisikletiyle aynı günde 50-60 kilometreden fazla yapmışlığım bile yok. Genelde şehir bisikleti kullanıyorum. Bir de tur bisikletim var. Temmuz ayında 3 haftada 2000 kilometrelik bir Avrupa turu yapmıştım. Genellikle günde 100-150 kilometre arası sürerek turu tamamlamıştım. Bu tura çıkmadan önce aynı günde birkaç kez maximum 100 kilometre sürmüştüm ve 2 gün üst üste hiç uzun yol gitmemiştim. Kısa turu nasıl olsa bitirebilirim diye düşünerek yine sınırları zorlayıp uzun tura kaydoldum. Ben kaydolduğumda turu bitirme süresü 290 dakikaydı ve cut-off süreleri nispeten makul düzeydeydi. Yarıştan bir gün önce malzemeleri almaya geldiğimde mesafenin 5-6 kilometre, sürenin de 50 dakika kısaldığını öğrendim. Artık bitiremesemde çipi çıkarıp yola devam ederim diye düşünmeye başladım. Yarış benim için gayet keyifliydi, ama organizasyon olarak daha çok yol alınması gerekiyor. İlk 3 cut-off'u gayet rahat geçtim ama sonuncuyu geçmekte bayağı zorlandım. Bir ara bacağıma kramp girdi, iki kez durmak zorunda kaldım. Son duraktan sonra nasıl olsa uçarım diyordum ki kafaya yiyeceğim rüzgarı hesap etmemişim. Kepekli yokuşunu inerken trafik açıkken yaptığım hıza bile ulaşamadım ama nihayetinde yarışı kıl payı bitirdim ve yarışı bitirebilenler arasında son birkaç kişi içine girebildim. Önümüzdeki yıl yapılırsa yine katılırım herhalde.

Bu tarz yarışlarda herhangi bir tecrübem yok, hatta yol bisikletiyle aynı günde 50-60 kilometreden fazla yapmışlığım bile yok. Genelde şehir bisikleti kullanıyorum. Bir de tur bisikletim var. Temmuz ayında 3 haftada 2000 kilometrelik bir Avrupa turu yapmıştım. Genellikle günde 100-150 kilometre arası sürerek turu tamamlamıştım. Bu tura çıkmadan önce aynı günde birkaç kez maximum 100 kilometre sürmüştüm ve 2 gün üst üste hiç uzun yol gitmemiştim. Kısa turu nasıl olsa bitirebilirim diye düşünerek yine sınırları zorlayıp uzun tura kaydoldum. Ben kaydolduğumda turu bitirme süresü 290 dakikaydı ve cut-off süreleri nispeten makul düzeydeydi. Yarıştan bir gün önce malzemeleri almaya geldiğimde mesafenin 5-6 kilometre, sürenin de 50 dakika kısaldığını öğrendim. Artık bitiremesemde çipi çıkarıp yola devam ederim diye düşünmeye başladım. Yarış benim için gayet keyifliydi, ama organizasyon olarak daha çok yol alınması gerekiyor. İlk 3 cut-off'u gayet rahat geçtim ama sonuncuyu geçmekte bayağı zorlandım. Bir ara bacağıma kramp girdi, iki kez durmak zorunda kaldım. Son duraktan sonra nasıl olsa uçarım diyordum ki kafaya yiyeceğim rüzgarı hesap etmemişim. Kepekli yokuşunu inerken trafik açıkken yaptığım hıza bile ulaşamadım ama nihayetinde yarışı kıl payı bitirdim ve yarışı bitirebilenler arasında son birkaç kişi içine girebildim. Önümüzdeki yıl yapılırsa yine katılırım herhalde.
Ben yaris baslamadan once iyi isinamamistim ve haliyle yarisin ilk yarim saati cehennem gibiydi. Ilk inise gectikten sonra cok rahatladim ve donuste kepekliden Ankamall'a kadarki olan kisim yag gibi akti gitti. Kepeklinin tepesinde 3-4 kisilik grubumuz ruzgara ragmen 50 kmh civarlarinda devam ettik ve finish noktasina kadar 11 kisi olduk. Cok keyif aldim o son tatli egimden. Finishten onceki u donusunde atak yaptim ve grubuma birkac saniye fark atarak kendi egomu tatmin ettim :) Siddetli ruzgar bizi durduramadi yani anlayacaginiz. Kendim insem cok zorlanirdim orasi kesin.

Yol bisikleti yarışına, özellikle Gran Fondo'ya katılmayı özlemişim (katılmayalı 7 yıl oluyor:). Bu yıl çok az antrenman yapsam da keyif aldığım bir yarış oldu.

Hava ve yol kalitesi muazzamdı. Organizasyon da bence gayet başarılıydı; eleştirebileceğim tek konu start noktasında o kadar insanın dar yan bağlantı yolunda uzun kuyruk oluşturmasıydı fakat üst yol işlediği için başka bir seçenek yoktu sanırım; nitekim nötral start da bu yüzden uzun tutuldu büyük ihtimalle...

WhatsApp Image 2023-09-14 at 11.56.19.jpeg

Takım olarak starta geç gittiğimiz için arkalarda başladık. @Rhodiumm geçtiğimiz haftalarda yapılan 100. YIl Turu'ndan formda olduğu için öndeki gruplara yetişebildi.
Ben de onun tekerinde gidecektim fakat ön vites büyük aynaya bir türlü geçmedi ve hengâmede Ayberg'i kaybettim. Nitekim, nabzım da çok yükselmişti ve tempoyu biraz kesip takımın geri kalanı @TeamO2.cc, Arda ve Korhan Abi'yi bekledim ve diğer yarışçılarla beraber güzel bir peloton oluşturduk.

Aynı takımdan 4 kişi olmamız sayesinde pelotunu yönetebiliyorduk. Kontrollü ve iyi bir tempoyla 50. kilometreye kadar geldik.

Sonrasında inişler, çıkışlar, virajlar derken pelotonda bölünmeler oldu ve küçük gruplara ayrıldık. Bu küçük gruplar da dağılmaya başlayınca 60. kilometreden 80'e kadar rüzgâra karşı solo sürmek zorunda kaldım. Burada belim ağrımaya başladı ve yarış tatsız bir hâl alacakken hem arkadan bir grupetto geldi hem de iniş başladı.

Son 13 kilometreyi sırayla(!) çalışıp su gibi akıp bitirdik (12-13 kişilik grupta hep aynı 2-3 kişi öne geçerek:).

Yarışın kısaltıldığını duymuştuk fakat bir anda "500m" tabelasını görünce şaşırdım ve depoda orijinal rotadan kalan 6 km daha gidecek enerji vardı; bu yüzden yüzümde gülümsemeyle 32.4 ortalamayla 2 saat 53 dakikada bitirdim. Az antrenmanım olduğu için tatmin edici bir performans oldu.

Ayberg önlere iyi tutunup 16 dakika önce finishe gelmiş. Benden birkaç dakika sonra da takımın geri kalanı @TeamO2.cc İsmail Abi, Arda ve Korhan Abi sorunsuz bitirdiler.

Herkesin yüzünün güldüğü, sorunsuz geçen ve takım olarak iyi tecrübe edindiğimiz bir yarış oldu: (link)

WhatsApp Image 2023-09-14 at 11.56.18.jpeg

supersiniz , Serhat seni gordugume cok sevindim dostum :)

Ben de sizi gördüğüme sevindim hocam, iyi ki ses ettiniz startta :)

Mavi vardı bir tane benim gördüğüm

Mavi vardı bir tane benim gördüğüm
Yok yok sizin BH idi. Hatta MCC formasindan hatirladim fotoyu gorunce. Hatta BH guzelmis diye soylemistiniz birbirinize. Neyse onemi yok startta tanisaydim sizi selam verirdim. Gelecek sefere gorusuruz umarim :)

Yok yok sizin BH idi. Hatta MCC formasindan hatirladim fotoyu gorunce. Hatta BH guzelmis diye soylemistiniz birbirinize. Neyse onemi yok startta tanisaydim sizi selam verirdim. Gelecek sefere gorusuruz umarim :)
Antalya'ya geliyorsanız, orada görüşürüz.

Geri