Scudo Sports

Decathlon mağdur edici fiyat politikası

Bir bisikletin fiyatı düştüyse ve daha çok kişiye bu indirim sebebiyle bisiklet ulaşacaksa buna sevinilir.
Yani ne yapılabilir ki, bisiklet 6000 lira olursa siz ikinci elini 5000 liraya satabileceksiniz diye bir zam durumunda mesela sevinelim mi?

Bence en iyisi müşterinin bir ürünü almadan önce iyice düşünmesi, o ürünün kendine uygun olup olmayacağını öğrenmesi. Yani ihtiyaca göre ürün alması. Böyle olunca o ürünün fiyatı artsa da azalsa da kişi aldığı ürünle zaten mutludur. Bence düşünülmesi gereken bu.

Scudo
Ticari optimizasyon diye birşey var. Ali baba gibi ürünleri toplu getirmek zorunda mesela 1000 adetten ne az ne fazla 1500 adet gerektiğinde 2000 adet almak zorunda ve tüm maliyet ve karı en kısa zamanda çıkarmak zorunda ilk 500 den maliyeti ikinci 500 den karı çıkarır ama iyi bir tahmin yapamayıp 2000 adet spariş verdiyse geri kalan 1000 i yarı fiyatın altında bile satsa kar eder çünkü ilk 500 den maliyet çıkmıştır. Ayrıca depoların ve vitrinin boşalması ve yeni ürünün ilk 500 ünü satmak daha karlı olacağından eski ürünü hediye bir fiyattan koyar.
Çok sattıkları sezonu olmayan her gün satılabilecek ürünlerde indirim hiç yok mesela pompa herzaman aynı fiyat. Km sayaçları aynı fiyat.

Siz 4000 ₺ ettiğini düşündükten sonra fiyatın ne kadar düştüğü o kadar da önemli değil gibi.

Kendime gelirsem hemen hiç bir zaman indirimsiz urun almam. Ben de indirimi kaçırırsam üzülüyorum. Geçen gün nike factory outlete gittim. Yağmalamışlar. :(

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
Bildiğim kadarıyla fiyatlar dünya geneliyle aynı gidiyor. İndirim Türkiye'ye özel değildir. Almanya'daki mağazadan alacağınız ürün tl hesabıyla hemen hemen aynı paraya denk geliyor. Bazen ortaya böyle mağduriyetler çıkıyor işte. Ne olursa olsun Türkiye'de Dechatlon candır :D Severek tüketiyoruz.

@drumbanger manti manticida balik balik restoraninda kebap ocak basinda yenir.baklava malum.....baklavacidan Bisiklet bisikletciden alinir. Decatlon =bitpazarı... fiyatlar bir iner bir çıkar

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Merhaba iyi akşamlar öncelikle. Sizin için gerçekten üzüldüm. 1000 lira gibi kayıp varmış gibi duruyor sizin açınızdan. Ancak bazı ayrıntıları atlamamak gerek. Ürünler ilk çıktıkları zaman sadece yeni sezon olduğu için bile biraz üstüne fiyat eklenir. Aslında siz bunun madurusunuz. Nasıl ki teknoloji ürünlerinde de yeni çıkan bir telefon ilk aylarda biraz daha pahalı olur ve ilk 6 ay içinde mutlaka fiyatta bir kırılma olur. Buna çok benzer bir durum. Decathlon da grossmarket mantığında çalıştığı için fiyat politikası bu yönde oluyor. Yani evet siz kendinize göre haklısınız ama burda decathlonun bir hatası ya da ayıbı yok. Ticaret bu şekilde işliyor ne yazıkki. Bu yüzden boykot gibi birşey edilmesi bana göre yanlış olur. Ayrıca btwin ürünleri genel anlamda zaten fiyat performans açısından bana kalırsa çok çok başarılı oluyorlar. Eminim aldığınız ürün de gayet başarılıdır.

Yine de sizin adınıza çok üzüldüm. Tekrardan geçmiş olsun. İyi pedallamalar.

Ben de almayı düşündüğüm bir ürüne güzel bir indirim yapıldığında memnun oluyorum fakat arkadaşın isyanına da hak veriyorum, içinde bulunduğumuz sezona ait bir bisiklet, yeni modeli piyasaya çıkmamış, sezon bile açılmamış daha doğru düzgün, küt diye %25 indiriyorsun, demek ki bunun ederi 4000 TL değil, neden adam gibi baştan fiyatını 3000 TL yazmıyorsun ki? Ha sezon biter, elinde artık fazla satılmayan bir kaç beden kalır, indirim yaparsın, sezonun başında alan adama da koymaz bu durum, bütün yaz binmiştir bisikletine koymaz ona o indirim. İnsan bir ürün alırken kırk defa düşünmek zorunda kalıyor, acaba daha ucuza bulunur mu? İndirime girer mi vs. diye. Bence ürünlerin gerçek değerleri etikete yazılmalı, indirim de yalnızca sezon sonunda yapılmalı.

Burada iyi müşteri 4000₺ den alan kotu müşteri 3000₺,den alan. Bunlar pazarlama terimleri. Ben kötü müşteriyim mesela. Uygun fiyatlı olmayan urunu hemen hemen almam. Mecbur kalırsam o başka. 11 yıl evvel nikah salonundaki bir fotoğrafçıya birkaç goto için bozuk yok diye 20₺ verdim bahşiş. Hala unutamıyorum.

@trainspotting35 en kotu de sizsiniz. İyi müşteriler olmasa firmalar kepenk kapatır. Herkes kotu müşteri olursa iflas eder firmalar. İyi müşteriler adeta kotu müşteriyi de finanse eder. Bu bisiklet 4000 ₺ değer miydi? Asıl mesele bu. Kapitalizm olmasaydı rafal 720 falan da üretilip müşteriye sunulamazdı. Çin bisikletine binerdik hepimiz.

Sanirim Alurun fiyatinin artma sebebi tamamen satis poltikasi. yani A mali ile B mali ayni tarihte ciksin. A mali tutulmasin B mali tutulsun. tutulan mala zam tutulmayana indirim gibi gorunuyor.

Decathlon'dan bib short, jersey vb. gibi ürünler ve ufak tefek malzemeler dışında ürün almam, hele ki bisiklet hiç almam. Zira fiyat politikalarına hiçbir zaman anlam verememişimdir. Seri sonu, seri başı, internet fiyatı, mağaza fiyatı vs. Derken illa ki birileri mağdur oluyor.

Tamam can sıkıcı bir durum ama Adam indirim yapmış sonuçta

Bende bir taytinda sunu yasadim; 119 tl gozuken tayt beden sectiginde 179 tl oluyor mail attim urunun sadece s ve l bedenleri indirimde dediler. Bende bu nasil satis politkasi müşteriyi mağdur ediyorsunuz yazdim. En kisa surede duzeltme yapilacak die mail atmislar daha bi aksiyon yok. 119 a duserse alacagim.

ürün elinize geçene kadar sürede indirim olursa haklısınız fark ödenmesi lazım ancak elinize geçtikten sonra yapacak bişey yok gibi tüketici haklarında bununla ilgili birşey varmı merak ettim açıkcası.örnek telefonda samsung s7 mesela htc 10 felan çıkmasıyla fiyatları yeni telefon olmasına rağmen düşürdü.ilk piyasaya çıkan şey hep şişirme oluyor nedense nadir düşük çıkıyor fiyat

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Ben de bu vesileyle, buradan Apple'a seslenmek istiyorum. İphone 4 çıkardılar, 2250 liraya aldık. sonra 500 liraya zor sattık.
İphone 5 çıkardılar, onu da 2500 liraya aldık, 700 liraya zar zor sattık.
İphone 6s plus çıkardılar, afedersiniz 3499 liraya aldık, kim bilir kaç liraya satacaz..

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@Serkan Mıstınoğlu

Dediğiniz mantığı anlıyorum ve her durumda "Müşteri haklıdır, her dediği yapılmalıdır." diyen kitleden değilim. Ama sizin bahsettiğiniz süreçler öyle 23 gün ve 66 gün (evet, önce 500 TL ve ardından 1000 TL indirimle tam olarak gün farkı sayısı) değil. Aylardan, üst modellerinin çıkmasından bahsediyoruz. Ne öyle bahsettiğimiz aylar geçti, ne de daha üst modelleri çıktı bu bahsettiğim bisikletin.

@Fatih EZEN

Konuyu okurken bunu yazmayı düşünüyordum. Aynı taytları bende izliyorum. L ve S bedende 20 gün önce kadar fiyatlar daha pahalı diğer bedenler ise 79 tl idi. Çok saçma bir uygulama bedene göre fiyat politikası. Bir tayt aldığınızı düşünün bedeni olmayıp değiştirmek istediğinizde bu daha pahalı diye fark isteyecekler! Ben bunu ilk defa decathlonda görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fatih EZEN
Ornek olarak telefon alacagimiz zaman, fiyatinin ne zaman en yuksek olacagini ve fiyatin ne zaman dusecegini kestirebiliyoruz. Hangi fiyatin altina inmeyecegi de 5 asagi 5 yukari biliyoruz. kimisi telefon cikar cikmaz fiyat yuksekken alir, kimisi de fiyatin dusmesini bekler.

O bisikletin ilk fiyati sanirim 4000 TL. Kimse 1000 lira indirim gelecegini tahmin edemez. Indirim dedigin 200 lira olsun 300 lira olsun ki insan aldiktan sonra pisman olmasin. Zaten yeni model bir bisiklete kisa bir sure gecmeden 1000 lira indirim yapiliyorsa ilk belirlenen fiyatta buyuk sikinti vardir kanimca.

Çok büyütülecek bir mesele değil bence. Siz almışsınız ve ederinin o olduğuna inanıyorsanız, aynı komponentlere sahip dengi bisikletlerin fiyatlarıyla üç aşağı beş yukarı aynıysa sorun yoktur. Sonuçta karşınızdaki firma küçük bir firma değil. Arkadaşım BİM den 50 liraya telefon aldı ve telefon bir ay önce 300 liradan satılmış. Ellerinde son bir kaç tane kaldığı için 50 liradan satılmış ve o da öyle aldı. Bu adamların mallarını stokladıkları depoları var ve bu depoların da belli başlı giderleri var. Eğer mal depoda beklerken satıcı için masraf haline dönüşüyorsa o satıcı o malı elinden her türlü çıkarır. Bunun dışında adamlar ürünü istedikleri gibi satabilirler. Biz ilk başta çok yüksek sattık o fiyatla alanları mağdur ettik bu mağduriyeti gidermemiz lazım diye de düşünmezler. Düşünülecek birşey değil çünkü.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
En azından decathlon sayesinde dünya ile ayni fiyata alışveriş yapabiliyoruz. Yurtdışı fiyati 700dolar olan bisikleti burada 950 euroya satıyor firmalar, en azından decathlonda asagi yukarı tüm dünya ile ayni fiyata alışveriş yapabiliyoruz.Mağduriyet'inizi giderirlerse çok güzel bir davranış sergilemiş olurlar buradan da paylasirsaniz sizin gibi mağdur olanların sorunu tek tek çözülür belki:)

Yanlış hatırlamıyorsam siz indirimli alacaktınız. Olmamış mıydı o indirim.

Geri