Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon

Mesele "her zaman ucuz olsun", "esnaf kazanmasın ben kazanayım" değil aslında.
Aynı firmanın komisyon ve kargo payını içinden ödeyerek N11'den 100 liraya sattığı mal için dükkanında bana 140 lira fiyat vermesi bu yukarıdaki örneklere pek benzemiyor. İnternette başkasının 100 liraya satmasından bahsetmiyorum, kendilerinin N11 mağazasında 100 lira, kendi dükkanında 140 lira olmasından bahsediyorum.
Aynı fiyatı versin, N11'deki masraflardan kurtarması kârını maksimize etmek olsun. Aynı fiyatı versin, ben internette aramak yerine geçerken ondan alayım, elinde yoksa kargo bekleyeceğime onun getirtmesini bekleyeyim. Aynı fiyatı versin, bin çeşit satıcıyla boğuşacağıma tek bir kişiyle samimi olayım, yerel esnafımı destekleyeyim, kargoya komisyona gideni ona bırakayım. O da kazansın, ben de ek masrafa girmeyeyim.
Öyle bir durumda hayli hayli kabul etmeleri gerekir. Aynı durumdaki bisikletçi esnafı ben olsam, teşekkür ederdim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Scudo
Tilt 500 katlanır bisiklet 5750 lira olmuş. Kasımın sonunda aldığımda 3000 liraymış fiyatı. "hey türkıyem neler oluyr"

Bisiklet işi artık zengin sporu oldu oluyor hangi bisiklet bu fiyatları hakediyor 1 sene öncesiyle şimdi 2.5, 3 katı fark var insanın bi hevesi bi keyfi vardı onuda aldılar…

Ben de alım yaparken netten bir bakıyorum. Belli oranda fark varsa kabul edip alıyorum. Çok fark varsa atıyorum 350₺ dediği ürün 280₺ ise nette, gidip netten alıyorum. Adamı kasmaya gerek yok. Geçen moon 600lm aldım 350 dedi. Baktım 340 falan var, direkt aldım lafını etmem 10-20₺ için. Sidi ayakkabı aldım. Nette en ucuz 1549₺ iken 1450 ye verdi. Daha ne yapsın. Dengeli olmak lazım (bence tabi) biraz ona biraz buna :)

@Cemal Ç. @Spartiat Telefonda çözünürlük kötü olduğundan göremedim. Birim fiyat olayına göre çoğu şeyi ortalama minimum 3-5 kat daha fazla alıyoruz. Bu bisiklet ile ilgili her yerden darbeyi yiyoruz. Ne yollar müsait , ne trafik vs vs. bisiklet yolunda bile zangır zunngur engebeler , çukurlar , engeller var. maddiyatı ayrı mevzu. uzaktan hoş görünüyor ama bu bisiklet olayı :))

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Türkiye de bisiklet işi zaten başlamadan bitmişti şimdi bu fiyatlarla komple bitti geçmiş olsun artık düzelmez. Sallama dandik bir balata 130 lira olur mu olur

• Beğen
Tepkiler: Turgay Kaptan
Türkiye'de 23 Euro :krnz:
Evet bazı durumlarda çok ucuza geliyor. B'Twin Triban 540 aldığım zaman Türkiye'de bulabilsem 600€'ya falan gelecekti bana. Türkiye'de boyunu bulamayınca buradan 800€'ya almıştım.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal
Aynı fiyatı versin, N11'deki masraflardan kurtarması kârını maksimize etmek olsun. Aynı fiyatı versin, ben internette aramak yerine geçerken ondan alayım, elinde yoksa kargo bekleyeceğime onun getirtmesini bekleyeyim. Aynı fiyatı versin, bin çeşit satıcıyla boğuşacağıma tek bir kişiyle samimi olayım, yerel esnafımı destekleyeyim, kargoya komisyona gideni ona bırakayım. O da kazansın, ben de ek masrafa girmeyeyim.
İlahi Spartiat, hiç olur mu öyle şey? Bizim esnaf kargo gecikmesini koz olarak kullanmayıp aynı fiyattan verir mi hiç? İçi dışı bir olan bir tanesinden direkt duymuşluğum da var. Saccon marka fren takımı. Yarın tatile gidiyorum, hemen lazım. Tatil yapacağım yere yollatıp orada kıymetli zamanımdan onun montajına ayarına vermek istemiyorum. 10 tl yol parası vermeyi kabul ederek direkt dükkandan alayım dedim. "n11'de 50 tl düşüğe satıyosun?" deyince bozulup, "işine geliyosa bilader" demişti.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
İlahi Spartiat, hiç olur mu öyle şey? Bizim esnaf kargo gecikmesini koz olarak kullanmayıp aynı fiyattan verir mi hiç? İçi dışı bir olan bir tanesinden direkt duymuşluğum da var. Saccon marka fren takımı. Yarın tatile gidiyorum, hemen lazım. Tatil yapacağım yere yollatıp orada kıymetli zamanımdan onun montajına ayarına vermek istemiyorum. 10 tl yol parası vermeyi kabul ederek direkt dükkandan alayım dedim. "n11'de 50 tl düşüğe satıyosun?" deyince bozulup, "işine geliyosa bilader" demişti.
Dükkan kirasına kadar hesaplıyorlar komşum. Elden alınca farklı tarife.

İnternetten satarken kendini sanal dünyaya kaptırıp dükkanın kirasını unutuyor herhalde.
Ben beyaz eşya alırken bu esnaf zihniyetini farketmiştim. İndirim akıllarına gelmiyor, dükkan müşterisini farklı görüyorlar herhalde.

Türkiye'de 23 Euro :krnz:
Fransada asgari ücret 1.603€
Yani bize göre: 26.128,90₺

Bizde asgari ücret 4.253,00₺
Yani onlara göre: 260,92€

Buradan bakınca türkiyede 7€ daha ucuz olmasına (yani 114,10₺ = bizim asgari ücretin %0.027 si kadar daha ucuz olması, adamların ise %0.0043 ü kadar) sevinelim mi 🥴😜😁

Avrupa kıskan biziiiiiiiii😁😁😁

Fransada asgari ücret 1.603€
Yani bize göre: 26.128,90₺
Bizim seçmenin yaklaşık %30'unun kafası burada bir karışıyor.

Bizde asgari ücret 4.253,00₺
Yani onlara göre: 260,92€
Burada %40'a yaklaşıyor bu oran.

114,10₺ = bizim asgari ücretin %0.027 si kadar daha ucuz olması, adamların ise %0.0043 ü kadar)
%50+1 geçmiş olsun atı alan Üsküdarı geçiyor.

Avrupa kıskan biziiiiiiiii😁😁😁
Avrupa kıskanır tabi, ben olsam ben de kıskanırım böyle kamuoyunu.

Sayın @Burak Uğurlu asla Türkiye'de yaşayan için daha iyi demedim. Ben farkındayım durumun berbatlığının ve kahroluyorum. Hele burada yaşayan bir takım canlıların "Türkiye'de 4000tl maaş alıyorlar" demesiyle doğrudan o canlının boşa oksijen tüketmesine son vermek istiyorum ama hangi birini sileceksin.
Geçmiş zaman, küsuratları hatırlamıyorum ama Türkiye'den alsam bana 600€'ya gelecek bisikleti buradan 800€'ya almıştım.

Asgari ucret karsilastirilmasi artik fiyatlar uzerinden yapilmamali.
Karsilastirma yapilacak ise calisan sayisi uzerinden yapilmali.
Bati ulkelerinde genelde asgari ucret vasifsiz, gocmen ve yeni mezun ogrenciler icin vardir.
Turkiye'de beyaz yakali bile asgari ucretli olarak calisiyor.
Ve bu sayi oldukca fazla.

Geri