Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon

Arkadaşlar selamlar, Decathlon'dan aldığım bisikletin 6 ay bakımı geldi. Daha önce 6 ay bakımı yaptıran var mı Decathlon'da ? Şu an bisikletimin bir sorunu yok, götürmem durumunda katma değer birşeyler yapıyorlar mı bisiklete ? Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Scudo
Arkadaşlar selamlar, Decathlon'dan aldığım bisikletin 6 ay bakımı geldi. Daha önce 6 ay bakımı yaptıran var mı Decathlon'da ? Şu an bisikletimin bir sorunu yok, götürmem durumunda katma değer birşeyler yapıyorlar mı bisiklete ? Teşekkürler...
Ben 2017'de aldığım Kron markalı dağ bisikletimin 6 ay bakımı yapılmadığı için garantisini kaybetmiştim. Bence sorunu olmasa da götürün.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52

Decathlon'da 6 ay bakımı yapılmazsa bisikletin garanti dışı kalması gibi yasallığından ağır şüphe duyduğum bir konu var. Sonra garanti ihtiyacı doğduğunda uğraşmamak adına götürmekte fayda olabilir.
Diğer markalarda bu süre çok daha kısa olabiliyor, mesela Mosso garanti belgesine göre ilk kurulumdan sonra 20 gün içinde bakıma gitmezse garantiyi geçersiz sayıyor (en azından o bakıma gidilmemesinden kaynaklı sorunlarda ki her şey o kapsama sokulabilir). Ben götürmedim, bisikletin garanti süresi içinde garantiye başvurma ihtiyacım olmadı, ihtiyaç duysaydım ve garantisinin geçersiz olduğunu söyleselerdi "Tamam" demezdim. 9 yıl 9 aylık bozuk Philips TV'yi onaramayıp "tamir edemiyoruz" dediklerinde yasal hakkım gereği "tamir edemiyorsanız yenisini, yenisini bulamıyorsanız yeni muadilini vermek zorundasınız" diyerek tamir etmek zorunda bırakmışlığım var.
Matbu, tek örnek sözleşmelerde aralara sokuşturulan müşteri aleyhine maddeler geçerli değil. Elle yazılmış onay metni ve her sayfasında imza olsa bile çoğu zaman iş müşteri lehine bitiyor.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla garanti dışı kalma gibi bir durum yok. Bazı parçaları ömür boyu, bazı parçaları da 2 yıl garantili zaten.

Bisikletin bir sorunu olursa tamire gidilir.

Bisikletin bir sorunu olmazsa da düzenli olarak temizlik ve bakım yapılır ki sorun çıkma şansı azalsın ve ömrü uzasın.

Bu yüzden şu an olmasa da kışı atlattıktan sonra götürüp bakım yaptırmanız faydanıza olacaktır.

"bakım yapılmazsa garanti dışı kalma" konusu için şu fotoğrafları ekleyeyim:

InkedIMG_20211126_102855.jpg
InkedIMG_20211126_102958.jpg
InkedIMG_20211126_102949.jpg

Bunlar Mosso'nun. Decathlon'un evrağını bulamadım, bulunca onu da eklerim.

Bu da yasal bir garanti şartları beyanı; içinde periyodik bakıma dair metin yok, çünkü olamaz:
IMG_20211126_103022w.jpg

2 yıllık süreyi herhangi bir şeyin kısaltmadığına ve "malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı garanti kapsamındadır" maddelerine özellikle dikkat çekmek isterim. Bisiklet servisleri o garanti dışı, bu garanti dışı diye her şeyi kullanıcı hatası bahanesiyle garanti dışı bırakma eğilimindeler olsalar da bu kullanılan bir ürün ve kullanım şartlarına dayanıklı olması gerektiğinden ihtilaf durumunda müşteri haklı çıkacaktır.

2 gün önce Trainer inride 100 almak için Decathlon 'da idim. Orada samimi olduğum bir çalışandan aldığım haber ; haftaya tüm ürünlere %30-35 arası zam geleceği. Alacağınız varsa aklınızda bulundurun derim.. Elçiye zeval olmaz :)

"bakım yapılmazsa garanti dışı kalma" konusu için şu fotoğrafları ekleyeyim:

Bu konuda accell bisiklette aynı şeyi yapıyor ben bizzat yaşadım hiç bakıma götürmedim şuan garanti dışı diye işlem yapmıyorlar ek ücret talep ediyorlar.

Bu konuda accell bisiklette aynı şeyi yapıyor ben bizzat yaşadım hiç bakıma götürmedim şuan garanti dışı diye işlem yapmıyorlar ek ücret talep ediyorlar.
Yaşanan sorun neydi?

Şu çantayı 3 ay önce 220 tl iken almadım kullandığım çanta yeter dedim 30L yine. Ama yetmedi. Gün geçtikçe ekipman vs girdi. Şuna bak olmuş 390 . Keşke alsaymışım diyorum şimdi.

(link)

• Üzgün
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve MakRo
Gerçekten bakımsızlıktan olabilecek bir konu mu yoksa bahane mi etmişler onu merak etmiştim.
Sorun bakımsızlık değil.
Sorun Firmaların bize verdiği kitapcıkta periyodik bakım zamanları var o zamanda getirmediğimizde bakıma sorun olsun yada olmasın o zamanda paşa paşa getir diyor yok getirmediysen ben artık bu bisikletine garanti vermiyorum diyor.

• İnanılmaz
Tepkiler: Cemal Ç.
bakıma sorun olsun yada olmasın o zamanda paşa paşa getir diyor yok getirmediysen ben artık bu bisikletine garanti vermiyorum diyor.
Öyle saçmalık olmaz bence. Bizim milletin işgüzarlığı buna neden oluyor.
Yahu Décathlon babanın dükkanı mı? Niye resmiyeti korumuyorlar anlamıyorum.

(link)

Bu urun yaz/kis baselyer olarak kullanilir mi sizce? Kullanan varsa yorumunu duymak isterim.

(link)

Bu urun yaz/kis baselyer olarak kullanilir mi sizce? Kullanan varsa yorumunu duymak isterim.
Selam, linkteki ürünleri almıştım.
Beğenmedim, iade etmiştim. Kumaş ve dikişler biraz rahatsızdi.

(link)

(link)

ERKEK BASKETBOL İÇLİĞİ - UT500 modelini beğenerek kullanıyorum. Şu an satışta göremedim ama...

• Beğen
Tepkiler: SpirituaL
Farklı siteler de gezerken şu çıkıyor reklam olarak ama stokta vs yok.

(link)

• Muhteşem
  • Beğen
Tepkiler: Mtnmdn ve Hidiman
Farklı siteler de gezerken şu çıkıyor reklam olarak ama stokta vs yok.

(link)

Çok güzel bir bisiklet. Pandeminin başında yana yakıla bisiklet bakarken, Almanya'dan Polonya'ya trenle gidip alıp dönmeyi planlamıştım, sınırda bir şehirde bir tane L stok kaldığını fark edince. Sonra ülkeler arası trenler iptal olunca, planı suya düşürüp buralardan bir şey buldum. Bir gün ikinci elde güzel bir fiyata karşıma çıkarsa alıp kenara koycam :D

Sanırım dün gece itibari ile bir zam yapıldı. 520 - 9000 - rc 500 de 6000 liraydı. Stokta yoklardı tabi. 1 tane görünüyor şimdi.

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve benben
Sanırım dün gece itibari ile bir zam yapıldı. 520 - 9000 - rc 500 de 6000 liraydı. Stokta yoklardı tabi. 1 tane görünüyor şimdi.
Şu bisiklet dün 11.500 dü. Şu anda 12.600. Evet sanki %10 civarında bir zam gelmiş dechatlona.

(link)

250cc motorlar 1,5 ay içinde 20.000 lira zam yiyip 90.000 bandına çıkınca sanırım sora setli ürünlerin 10.000 bandına dayanmış olması beklenen bir şeydi.
Triban RC500 modeline 7500 lira verir miydim diye düşünüyorum, sanırım cevabı evet olurdu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ali Eren
Geri