Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlondaki tahıl barları

Evde power bar yapiyorum.

Yulaf, meyveli yulaf, misir, fistik, findik, badem, az pekmez, sevene tahin, bal, incir kurusu, uzum ve kayisi kurusu

Tum bunlari az su ile karistirip cok az isitiyoruz. Kivam bulmasi icin.

Sonra tepsiye yayip firinda dusuk derecede kurutuyoruz.

Icindekileri kendi damak tadiniza ve belenme tercihlerinize gore miktarini ayarlayabilir veya hic koymayabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Scudo
@Eser Sevinç
Basit karbonhidratlar tüketmek ,şekerli ürün tüketmenin yaptığı etkiyi yapıyor mu?

@mavinehir
Aynı etkiyi yapmaz, hatta bisiklet üstündeyken veya antrenmandan sonra (45dk. içerisinde) basit karbonhidrat tüketirsek daha çabuk enerjiye dönüştüğü için işimize gelir, antrenmandan sonraki öğünümüzde kompleks karbonhidrat tüketirsek lifli besinler olduğu için vücuda uzun süre enerji sağlar, toparlanmayı hızlandırır.

Merhabalar, ben de evde kendi seçtiğim malzemelerden yapıyorum.

yulaf ezmesi, karışık müli (içinde mısır vevpirinç patlağı oluyor), bir çimdik tuz, ince kıyılmış incir kurusu, günkurusu (kayısı), hurma, biraz organik pekmez (keçi boynuzu biraz buruk oluyor), bir kaşık sıvı yağ, kıyılmış badem ve fındık vs.. vs.. şeker miktarı biraz fazla oluyor ama glikoz şurubu yok. Önce tavada biraz çevirip ağdalaştıktan sonra 25 dk fırınlıyoruz. Sonra dilim dilim kesip forma cebine sığacak dilimler oluşturuyoruz. Kalori hesabını bilemiyorum ama bu şekilde rahatbuzun yol yapabiliyorum. Afiyet olsun...

örnek fotoğraflar...

10868214_10153129460048189_9022658177014613382_n.jpg

10391010_10153129460598189_5761221475662522695_n.jpg

Ugrasmak istemeyen icin fiyati 5 lira epey iyi. Yoksa gerkes yapabilir :)

İçindekiler kısmının en başında glikoz şurubu yazıyor.insan sağlığı açısından faydalı bir şey değil.sırf glikoz şurubu kullanılıyor diye hazır meyve suyu içmeyi çikolata yemeyi bıraktım

• Beğen
Tepkiler: Exciting
Konuda mesajım bulunsun işime yarayacak bilgiler seziyorum :)

@Ahmet Onur Çakmak

Doğru diyorsun. Uğraşıp yapacak ne zamanım var nede sabrım mesela. O yüzden hazır ürünlere yöneliyorum maalesef :ckskc:

power bar yapmak toplamda (hazırlamak, kurutmak, paketlemek) 2 saatimi aldı. 25-26 adet bar çıktı. Her biri 150gr civarı.
Bunlar bana yaklaşık 2-3 ay gidecektir. Harcadıgım süre ve bana faydasına baktığımda, 2 saate değer diyorum. Çok uzun süren ve çok yorucu bir iş değil.

dechatlonda ki tahıl bar 3 liraydı 5 lira yapmışlar ama tadı güzel

@Fatih Ç.T.

Üstadım, peki saklama koşulları ne durumdadır.?
"Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. Serin ve rutubetsiz yerde muhafaza ediniz." mottosuna mı uyalım.? Yoksa buzdolabında mı saklayalım.? Yakın zamanda ben de yapmayı düşünüyorum da.

Başlıkta adı geçen üründen geçen hafta aldım. Bisiklet üzerinde tüketmek biraz zor. Antalya sıcağından dolayı eridiğinden midir nedir bilemedim ama paketi açınca dağıldı. Her yerim yapış yapış oldu. Lezzeti de 10 üzerinden 6.5 - 7 olabilir.

@soul_boy buzlukta dondurarak sakliyorum. Bir onceki turda dolaptan cikardim ve forma cebine koydum, sicakta yumusadi, biraz da dagildi benimki de. Bilgin olsun

• Beğen
Tepkiler: soul_boy
işlenmiş gıdalardan uzak durun. yarım ekmeğin için domates peynir,sucuk doldurun, acıkınca yersiniz. en iyisi bu

• Beğen
Tepkiler: vebag
@ekren gökhan içinde yüksek oranda şeker olmasına rağmen verdiği kalori çok makul düzeyde, şaşırdım açıkçası kilo sorunu olanlarda da bir problem yaratmayacaktır bu durum.Yeterli enerjiyi almanın yanında bütün gün yapılan sporun boşa gitmesini kimse istemez :)

@Angel

Ekmek, sucuk, peynir işlenmiş gıda yalnız. :) ekmek ve peynir mayalanma, sucuk ise fermantasyon isleminden geçer :)

@Mustafa Z. YILDIZ

Merhabalar, forumda ilk mesajim bu. Sizin bariniza cok yakin %80 benzer malzemelerle bir bar yaptim, su siralar yag yakma dönemindeyim lakin bazen sürüs esnasinda ayarini kacirip tikaniyorum. Bu barlar yardimci olacak sanirim, üsenmeden birde hesap yaptim; 100Gr icin 407 kcal - 22gr yag - 38gr Karbonhidrat - 10,6gr Protein mevcut bilginize... Saygilae...
20150602_191559.jpg
IMG-20150602-WA0008.jpeg
IMG-20150602-WA0003.jpeg

Enerji istiyorsanız tahıllardan fazla beklentiniz olmazın... Enerji isteyen bol tereyağlı 3 yumurta kırsın yesin ekmeksiz, bak bakalım acıkıyor musun? yanına fındık fıstık ceviz badem alırsan yolda atıştırırsın. Enerjiyi yağdan alın şekerden değil.

Şeker ve tahıl tüketimimi sıfıra yakına indirdim, hem kilom azaldı hem kapasitem arttı, yokuş falan dinlemiyorum 10 yaş gençleştim...

Geri