Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon'dan Yeni Yol Bisikleti Serisi - 2019- Van Rysel

@frknltngl

Hocam bisikletin yurtdışı fiyatı 850 Euro yani 5130 lira civarı şu anki kur ile. %18 vergi koysak yine 7bin etmiyor. Uçakla gidip alıp gelsek daha uyguna gelecek :)

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
Scudo
Triban 540 4000' den 4500' çıkmıştı. Aynı oranda zam olsaydı (4500/4000)*5000=5625 yapardı, 7000 çok olmuş. :ckskc: 5000'e Ultra 900' ü almakla iyi yapmışım. :harika:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve frknltngl
Bu sefer fiyat yurtdışı fiyatının da üzerine çıkmış! Önceki zamları makul görmüştüm ama bunun açıklanabilir bir yanı yok gerçekten!

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
Konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum
Burda 3800 € gibi rakamlar dönüyor. Avrupa da yaşayıp € cinsinden 2 asgari ücret verilerek alınıyor Türkiye de ise 23 bin ₺ civarında satılır yaklaşık 11.5 asgari ücret

@frknltngl

Benimde aklım şimdi 062 modeline gitti açıkçası. Peşin alım indirimi ile birlikte arada 2.000 TL gibi bir fark oluşuyor. Üstelik Van Rysel'de maşa karbon karışımı 062'de karbon direkt. Tabi arada 1.5 kiloluk fark var ve 062'de kablolar dışarıdan gidiyor. Bu farklar için de bu fark verilir mi bilmiyorum.

@Smh

1,5 kiloluk farki nerden duydunuz acaba? Carraro’nun agirligi sitesinde belirtilmemis. Baya inanilmaz bir fark. Bu iki bisikletin donanimlari birbiriyle asagi yukari ayni seviyede. Bu demek oluyor ki eger 1,5 kiloluk bir fark varsa bu kadrosetten geliyor. Benim icin kabul edilemez olurdu.

Bu arada karbon karisimi derken, masa full karbon, o steerer denilen boru aluminyum demek istiyorlar. Yani onemli birsey degil. Decathlon’un sitesiyle ilgilenenlerin ceviri hatasi diyelim.

Kablolarin disaridan gitmesi saatte 45km hizda 3-4 watt fark ediyor diye bir yazi okumustum. Tabi o deneyde kullanilan ekipman icin gecerli bu. Ama asagi yukari aynidir. Sizin icin ne kadar onemli bilemem. Ama cogu insan icin fark edilemez bir kayip.

• Beğen
Tepkiler: Ogulcanycel ve Smh
Kabloların içeriden geçmesi kablo değişiminde ayrı bir eziyete dönüyor ayrıca. ??

• Beğen
Tepkiler: Smh ve Veto8
@Smh

B'TWIN ULTRA Evo Vario maşa, sadece bu kadro için tasarlandı. Karbon ve alüminyum karma yapı. B'TWIN ULTRA Evo Vario kadro ile mükemmel uyum sağlar. Fren, maşaya en yakın konuma entegredir.
Ağırlık: 550 g.

AĞIRLIK
M boyda pedalsız 8,900 kg.

Kedi buysa et nerede? Et buysa kedi nerede? :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Kawahugho ve Smh
@vetohan

Hocam Carraro’ya yazmıştım geçen hafta 054 ve 062 modellerinin ikisinin de 10.4 ağırlığı olduğu söylendi. Evet aşağı yukarı aynı donanımları neredeyse jant hariç ama 1.5 kilo tam fark var.

Valla ben okuduğumu yazıyorum karbon ve alüminyum malzeme karışımı yazdığı için ben tam karbon değil sanıyordum. Açıkçası benim için sadece estetik açıdan fark ediyor kabloların içerde olması. Sürekli yağmur çamur yiyip yıpranmaz, ayarı bozulmaz diye okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum tabi :)

Gelelim sona siz olsanız maşa dediğiniz gibiyse bu iki ayrıntı için 2.000 TL fazla ücret verir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@Smh

Carraro’nun agirliklari neden yazmadigi belli oldu. Vision Team30 jant seti Mavic Aksium’dan kucuk bir miktar daha bile hafif.
Yani fark kadrosetinden geliyor, korkunc bir kadro olsa gerek. Ben Carraro’yu kesinlikle tercih etmezdim. Ama Decathlon’u da alin diyemem. Biraz daha arastirmakta fayda var bence. Ozellikle ikinci el piyasasina bir goz gezdirmek lazim.

• Beğen
Tepkiler: Smh
Lapierre Sensium 300 verelim efendim. Karbon.

• Beğen
Tepkiler: Smh
Bir Fransız olsam burdaki Türk yorumcuların çoğuna gülerdim. Ülkeniz ne bok yapmış, ne üretmiş de, yedi düvele bisiklet ihracat eden bir şirketi akıllarınca ti'ye alıyorlar diye. Neyse. :)
Avrupa ve Asya üretir, Türkler vergi ödeyip, goy goy yapar anca, yüzyıllardır aynı gelenek. Keşke Decahtlon çapında bir spor şirketimiz olsaydı.

@trainspotting35

Hocam bir satamadınız gitti :D Rica etsem özelden ilanı varsa link paylaşabilir misiniz?

Btwin' i kötüleyenleri anlamıyorum. Çok mu profesyonelsiniz, ihtiyacınızı mı karşılamıyor? UCI onaylı bir kadro Salcano' da kaç liradan başlıyor mesela, baktınız mı?
190209

Son düzenleme:
@Smh
carraro nun ağırlık fazlalığını ben de duymuştum. benim tercihim peugeot ve salcano dan hangisinde daha uygun fiyat alırsam o olurdu. oldum olası fiyat performansçıyımdır. ultra 900 af sahibi olarak alüminyum kadroda uci onayını önemsemiyorum. çünkü kimse böyle kadrolarla ciddi yarışçı olmuyor. öyleysen karbon kadron olacak. bak işte karbon kadroda uci yi önemseyebilirim. tüm bunlarla birlikte @trainspotting35 kısa sürede gördüğüm kadarıyla forumda elinden geldiğince herkese yardım eden biri. lapierre deki kadrosu da bence ona beden olarak büyük. sanıyorum ki satma sebebi de bu. onun bisikletinin kadro boyu senin boyuna uygunsa iki iyi insan olarak birbirinize yardım edeceğinizi düşünüyorum. şu sıralar hiç haz etmediğim esnaflar kazanacağına sizler kazanın :harika:

uci onayının getirdiği artılara bakmak lazım. mesela salcano kadrolar çok fazla esniyormuş. uci onaylı olsa da esner miydi? genelde esneyen kadrolar da ağır kadrolar oluyor.

Geri