Scudo Sports

Decathlon'un Yaptığı Ayıp

O 13 liranın tamamı o işi yapan çalışanın cebine girse sorun yok ama o paranın neredeyse tamamı fransa ya gidiyor. Orda artık işsizlik parası alan bir Fransız O parayla gidip uyuşturucu mu alır ne yapar belirsiz. 13 lira ne be!

Scudo
@Deniz Duman

Uzasın nolacak? Senin gibi bisiklet forumuna sızmış çevre düşmanları iyice ortaya çıksın. Aynen katıldığını farzediyorum. :)

@mehmetlevent

O paranın neredeyse tamamı nasıl Fransa'ya gidiyor? Maaşlar, kiralar, vergiler nereden ödeniyor? Hesap yapmayı da mı bilmiyorsun?

@clubber
Decathlon u sevmiyorum. Suç mu? Mühendisim. 13 lira emektir. Quechua marka çöpten üretilen plastikleri dünya paraya satıyorlar. O dediğiniz vergiler maaşları ordan ödüyorlar. Benim insanımın emeğini 13 liraya satıp cebine 3 kuruş koyuyorlar. Hesap yapmayı sizden iyi bilirim. Tezgahın arkasında dönen dolapları bilmeden böyle çıkışlar yapmayın. Decathlon dünyadaki en uyduruk ürünleri sadece bizim piyasaya sürüyor. Bir Fransız veya İngiltere mağazasında olan ürünler neden türkiyede satılmıyor? Çünkü fransız bize Quechua marka çöpü layık görüyor da ondan.

@mehmetlevent

Sevmemen bizi ilgilendirmez. Ben de sevdiğimi söyleyemem ama haklarında atmıyorum. Hesap yapmayı bilmek ayrı bişey. Fransız ve İngiltere'deki mağazasındaki ürünlerin neden Türkiye'de satılmadığını kendilerine sorsan daha isabetli cevap alırsın.

Ama takdir edersin veya etmezsin Türkiye sayelerinde ucuz ve bol çeşidi olan bir spor mağazası ile tanıştı.

Decathlon herşeyin alınabileceği bi yer değil zaten bisiklet konusunda,ha bazı ürünleri ucuz fena değil iş görür ama çoğu ürünü de dandik.Bu arada ''çevre dostu'' sloganıyla poşetleri paralı yapmaları da ayrı bi komedi.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Duman
@clubber Tamam uzasın. Şu çevre dostu poşet yoktur diyosun. Konu o değil ama senin için o olsun ok. Bunu açıkla ve ispat et. Ayrıca spor açık havada yapılır demişin. Bende madem öyle neden kapalı spor salonu yapılıyor diye sorayım sana. Google yalancıdır demekle olmaz. Ispatlı belgeli olsun ki inandırıcı olsun. Kapalı alanda yapılan spor değilmi sence? Son bir soruda decatlondan olsun çünkü cevabı çevreci olup olmadığını gösterecek. Sıradayım ve kasadaki görevli kaç poşet istediğimi sordu. Belki sıkıştırsam tek poşet olurdu ama yük tek elde olmasın diye 2 poşet aldım kasadan. 3 tane istesem parasıyla vermezmiydi? Kuru sıkı yazarsan olmaz. Bye. Allah zihin açıklığı versin.

@clubber

takdir edemiyorum. Türkiyeye çöplükmüşüz gibi muamele yapıyorlar. sattıkları ucuz ürünlerin de karsinojen olduğunu sanırım siz de takdir edersiniz.

@Deniz Duman

Kapalı spor salonu spor yapılsın diye yapılır. Böyle bir soru sorana ne denir Allah bilir. :)

Çevre dostu poşet yoktur olamazda ama hurafelere inanmak serbesttir. Sen inanmaya devam edebilirsin. Beni ilgilendirmez. Bu dünyada hurafelere inanan bir tek sen değilsin

Dechatlon'dan istediğin kadar poşet al beni ne ilgilendirir? :) İster bedava versin ister parayla versin. Ben neden parayla verdiklerini yazdım ama anlayana...

@mehmetlevent

Decathlonun Fransa'da karsinojen ürün sattığını hayal ediyorum da...

@clubber. Yazdıklarımızı sakin kafa ile gene oku. Hakaret etmeden yazmaya ve anlamaya çalış. Bana inanmıyon google yalancı bi sen doğrusun. Onuda dedim. Ama sen ille yazalım millete beni güldür diye uğraşıyon. Spor açık alanda yapılır diye yazan sensin bak yukarda. Son mesajda neden caydın kapalı alanda yapılır diye? Neyse bu konuda anlaştığımızı düşünerek çevreyle poşeti bağdaştırmaya çalışırken araya sporu sokmanın saçmaladığın farkına vardığını düşünüyorum. Yani 1. Sorunun cevabını böyle soru sorana nedenir cevabını yazdığın yazı ile ilgisi olduğunun farkına vardığını ve düştüğün durumu en azından bu mesajı okuduktan sonra anlayacağın ümidiyle geçiyorum. Ikinci sorunun cevabı hiç olmamış. Bilimsel yazılar var. Çevre dostu poşet yazınca. Bunlar saçma demekle olmaz. Yoktur demek cahillik. Bilimsel olarak bunu ispatlamazsan cahilsin demektir. Yani saçmalamışın ve insanlar bunu okudukça ammada saçmalamış bu yahu diyor. Bu durumdan ya özür diliyerek yazdığınım saçma olduğunu kabul ederek sıyrılırsın. Yada ispat edersin. Decatlondan poşet seni şu sekil ilgilendiriyor. Sen bana yaz dedin bu bir.ikinciside dekatlon cevreci diye tutturdun. Bu nedenlerle ilgilendiriyor. Konumuz bu değil dememe rağmen yaz diye ısrar ediyon. Okuduğunu anlaman gerekirki tartışalım. Sen yazdığını anlamıyon oda ilginc. Neyse iyice oku. Yeni bişey yazmadan bu noktadan devam edelim. Takıldığın birşey olursa çekinmeden yaz. Zaten güldü okuyan herkez bişey olmaz bu saatten sonra.

@Deniz Duman

Spor açık alanda yapılır demek, kapalı spor salonu olmaz demek değildir (hele binlerce kapalı spor salonu gözümüzün önündeyken). Konu doğa olduğu için detaya girip kapalı spor salonlarından bahsetmenin gereksizliğini anlamaya çalış. Ama anlayamazsan da sorun değil zorlama.

Çevre dostu poşet konusunda elbette bilimsel yazılar olabilir, olmalıdır da, gelecekte daha da çok olacaktır, yoksa sen nasıl inanırdın? Bugün kolestrolün zararları hakkında da çok fazla bilimsel yazı var ama artık hepsinin ilaç endüstrisinin pompalaması olduğu ortaya çıkıyor. Bilim etiği çok tartışılıyor. (ister inan ister inanma)

Konumuz bu değilse ve bunun bilincindeysen konu neyse oradan devam et.

@clubber
Spor açık alanda yapılır cümlesi yargı içeren bir cümledir ve kapalı alanda yapılmaz sonucunu doğurur. Doğa ve çevre ile parayla satilan poşeti bağdaştırıp dekatlonu çevreci ilan etmeye çalışan sen saçmalayarak çevre dostu poşet olmadığını iddia eden sen. Birde kulaktan dolma yok öyle poşet diyem gene sen. Sen aksini ispatla yükümlüsün. Ben googledan yuzbinlerce bir linkten bunu vardır bu diye bir ispat yapıyorum. Istersen bilimsel bir çalışma seçeyim? Sıyrılmak için yazı yazma. Yazıklarımızı okuyup anlamaya çalış. Hemen cevap yazma. Bilimin etigini falan karıştırmadan buradan devam etmeye çalış.

@drumbanger
Sen dedigin gibi uyeligini sil haci. Inan uzun aciklama yapmaya tenezzul dahi etmiyorum. Bu arada arkadasim ticaret hukuku alaninda tez hazirlamisti. Devathlonu biliyorsun ama hukuk vs. Bunlar senin isin degil bosver sen kafana takma boyle lisans alanindaki akademik bilgileri. Bunlar bizim isimiz. Sen biraz spor malzemesi sat.

@Deniz Duman

Açık havada spor yapılır, ne yazdıysam onu anla, yazmadığım anlamlar çıkarmaya çalışma. Yeterince açık herhalde.

Decahtlon'u çevreci ilan etmedim(yine yazmadığım anlamlar çıkarıyorsun). Avrupa'daki ve Fransa'daki uygulamadan bahsettim. Ve uygulamanın amacını yazdım. Ama kafan "çevre dostu" gibi pazarlama ifadelerine o kadar takılmış ki okuduklarını anlayamıyorsun. İstersen milyonlarca link ver, "çevre dostu poşet" gibi komik bir tanıma beni ikna edemezsin. Ama sen inanmaya devam et.

Alamanya'da piyasaya sürülen vosvos ile Türkiye'de piyasaya sürülen vosvos arasında bile fark var iken, fransada satılan quechua ile Türkiye'de satılan arasında neden fark olmasın ki? karlılığı azalınca, bizden alacağını alınca nasıl olsa çekip gidecek bir mağazalar zinciri hakkında birbirimizi kırmaya gerek yok. electroworld, darty gibi mağazalar vardı, birer birer çekip gittiler.

Yaptırmayın kardeşim zorlamı bide gelmiş laf ediyorsunuz. ücretsiz yapacak çizilicek bisikletiniz bi ton mız mız paran yoksa yaptırma kendin yap bide marifetmiş gibi yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Deniz Duman

O cümleden "kapalı alanda spor yapılmaz anlamını" anlamam. Belli ki sen öyle anlamışsın. Yanlış anlamışsın. Ama senin ne anladığından ziyade benim ne yazdığım önemli. Konu ile ilişkilendirmek önemli. Demogoji yapmaya çalıştığını anlıyorum ama onu da beceremiyorsun.

Tüketici bilincinden ben bahsetmedim. Tüketici bilincinden bahseden "drumbanger" isimli üye. Yazıyı kimin yazdığını bile anlamamışsın. İki farklı üyenin yazdıklarını birbirine karıştırmışsın. İyice çorba etmişsin.

@Deniz Duman yazdıklarını sildin. Ama alıntıladım. Gördüğün gibi yazılanları anlamıyorsun. Anlama sorunun var.

@clubber
Hakaret içen mesajlarına malesef cevap vermekten sıkıldım. Anlama sorunu var dediğin adam 40 yaşın üstünde ve üniversite mezunu. Sana cevap vermekten yoruldum. Mevzu decatlondan çıktı hakarete vardı. Bu nedenlerle yazdıklarına cevap vermiycem. Hakaret eder tarzda mesaj yazarsan gereği yapılacak bilgin olsun.

Geri