Scudo Sports

Decathlon'un Yaptığı Ayıp

kvnccelik

Aktif Üye
Tepki
73
Bisiklet
Trek
Bugün tura yeni başladığımda yoldaki bozukluk ve hız sebebiyle (sanırsam titreşimden) suluğum ve suluk kafesinin metal parçası yere düştü. Metal parçayı sonrasında araç ezdiğinden kullanılamaz hale geldi ve ben yeni bir suluk kafesi almak üzere İzmit Decathlon'un yolunu tuttum. Yeni suluğumu aldım ve Decathlon'un içinde bakım/onarım bölümü olduğundan kasada taktırıp taktıramayacağımı sordum. Kasadaki kadın yardımcı olup bir görevli çağırdı. Yalnız görevli ne dese beğenirsiniz? 29.90tllik suluğu iki alyen hareketiyle takmak için 13tl işçilik ücreti alması gerektiğini söyledi! Bu arada alyen takımımın yanımda olduğumu hatırladığım ve fazla üstesinde durmayıp suluk kafesini kendim monte ettim. Yine de bu saçmalığı buraya yazmadan yapamadım.

Burada bana garip gelen ilgili kişiyi 3 dakika bile uğraştırmayacak ve mağazadan satın alınan bir ürünün basit montesinde böyle bir fiyat önüme sürülmesi. Adama sıfırdan bisiklet kur desem neyse. Bence yaptıkları çok saçma bir hareket. Sonraki alışverişlerimde Decathlon'u tercih ederken bir kere daha düşüneceğim.

Scudo
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Evet iki vida için çok gözükebilir ancak o elemanı firma orada tutuyorsa ,bu tarz işler için alet edevat almışsa , para kazanmalı.

• Beğen
Tepkiler: Labienus
@kvnccelik şimdi decathlon da elemandan elemana hizmetvçok fark edio mesela bem birini kafaladım daha içeri girmeden oooo abi hoş geldin vs vs sana tavsiyem kardeşim iyi ilişki politikası uygula çalışanlarla olumlu sonuçlar alıcagına eminim :d

Standart fiyatlı bir uygulama olabilir hocam yani. Tamir-onarım gibi işler için fix fiyat biçilmiş olabilir Decathlon tarafından. Çalışanla ilgili bir durumun olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rusengrgnl
Decathlon böyle işlemler için normalde işçilik ücreti alır. Fakat ben sadece haftasonu istiyordum işçilik ücreti bu tarz işlemlerden. ( zaten çok kalabalık olduğu için ufak şeylerle zaman kaybetmek istemiyordum) Zaten ücretli olduğunu söyleyince insanlar vazgeçiyordu. Onun dışında çalışma hayatım boyunca sanırım yaklaşık bi 500 liralık işlemi ücretsiz yapmışımdır. Aslında bunu yapmak da iyi bişey değil, sizden ücret istemesi doğal çalışanın (kendimle çeliştim) :D

• Beğen
Vayy bee ben de decathlon iyidir falan diye seviniyodum alt tarafı iki vida sıkılacak daha büyük işler için kimbilir ne kadar ücret isterler. Decathlona işimiz düşmeden iki kez düşünmek gerek.

• Beğen
@becoca ben para almasın demiyorum. Ama istenen tutarla yapılan iş arasında çelişki var. Farklı bir sektör ama bugün Logitechten aldığınız bir mouse bozulsa firma ötesini berisini araştırmadan yenisini gönderiyor size. Eğer büyük markaysan bazı şeylerde titiz olacaksın. Tabi bu benim görüşüm.

@nevzatsercanoktay Çalışanla tabi ilgili değil. Lastik şişirmek için 13 tl istenmesi absürd olmaz mı? Bunu diyorum. :)

@kvnccelik Tabii ki dostum haklısın. Eğer benim dediğim gibi sabit ücretli bir uygulama varsa bile fazla ve saçma...

@epsilon91 Büyük işlemler için tabiki para istemeleri normal, bunu anlayışla karşılayabiliyorum. Fakat böyle basit meselelerde Decathlon gibi bir markanın ara sokaktaki bir bisikletçide parasız yaptırabileceğin bir uygulamadan saçma bir fiyat talep etmesi garibime gitti.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@kvnccelik Onun için istemesin demedim küçük şey için bu kadar para istiyorsa büyük bişey için ne kadar ister acaba?

Arkadaşlar oranın esnaf değil avm olduğunu unutmayın . Avm de bu her zaman vardır. Ayrıca küçük şeyler her zaman pahalidir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Decathlin Merter de Ali diye bir genç kardeşim var.bir ara bisiklet reyonlarına bakıyordu ama asla takdirde anlamayan biriydi.Birgun akort için fiyat sorduğumda 75 tl dedi. Bu decathlonu anlamak imkansız.bisiklet yerine ekmek satışı yapsa bence daha uygun olur.bunlar bisikletine bihaber satış yapıyorlar.Türkiye ceo su da uyuyor.

@Ogulcandaan

Kahrolsun decathlon, faşist btwin :D :D

Fazla para istemiş, standart bir meblağ var ortada muhtemelen. Bedavaya da yapardı da o çalışanın isine gelmemiş ya da müdürü falan vardı etrafta hesap sorar diye korkmuştur

Dükkan kirasını eklemişler sanırım :D

@Ahmet Teke ayıp ayıp niye öyle yapısıyız....

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu yüzden deaclondan alış veriş yapılmaz eger iyi bir bisikletciniz varsa bir daha deacthlon a gitmezsiniz ayrica cogu urunlerdede fahis fiyatlari var

@kvnccelik Geçen haftada biz decathlondan L beden bir kask aldık. Eve geldiğimizde baktık ki kask aldığımız kişiye uymuyor. Hemen değiştirmeye gittik fakat iade almadılar. Önce bölüm yetkilisi sonra müdüre yi çağırttım. Fakat güvenlik ürünü olduğundan geri alamıyacağını söyledi. Herneyse o kadar diyaloğa rağmen çözemeyince işi tüketici mahkemesine taşıyacaktım ki aklıma müşteri hizmetlerini aramak geldi son bir kez. Sağolsun oradaki bir bayan Hüma hanım yardımcı oldu. Ve başka mağazada koşulsuz iade alındı. Yani her mağazanın müdürüne ve çalışanına göre muamele değişkenlik gösterebiliyor.

Geri