Scott_Bisikletli
Aktif Üye
- Tepki
- 111
- İsim
- Scott
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
İyimser yaklaşımınıza hayran kaldım. Çok güzel bir yaklaşım. 5-10 'lu yaşlardayken ben de 4 kez düştüm. İkisi başıma isabet, öteki ikisi el bileklerime isabet etti. Ancak hiç kazaya karışmadım. Gözlerle ilgili alınabilecek çok basit önlemler var örneğin göz yüksek sıcaklıkları sevmez. Göz içindeki vitreous sıvısı %99 su, %1 protein oranıyla yumurta akına çok benzer. Yumurta akını ısıttığınızda matlaşır, onun gibi göz içi sıvı yüksek sıcaklıkta bozulur. Miyop, astigmat a ek olarak uzun vadede kataraktı da tetikleyebilir. Ayrıca yoğun tahıl / ekmek ağırlıklı beslenme de kataraktı tetikliyor. Bu açıdan en iyisi yeşil sebze ağırlıklı beslenme. Örneğin maydanozda Omega 3 balık yağından bile daha etkili yağ asitleri var. Ayrıca birçok kişi (nerdeyse herkes) TV, bilgisayar, telefon ekranına çok yüksek parlaklıkta bakıyor. Karanlık odada telefonuna bakan biri telefonundan cıkan ışıkla odayı aydınlatıyor resmen, bu yüksek ışık gözlere zarar verir.39 yaşındayım. 13 yaşındayken bir yüksekten düşme olayında sağ dizimi sakatladım; ara ara nükseder. 30 yaşında bir araba çarpma olayında sol ayak bileğim kırıldı; protezlerle yerinde duruyor. Gözlerde miyop+astigmat var; gözlük kullanıyorum. Soranlara çıtır hasarlı diyorum ama
Niye yazdım bunları: İdare ediliyor bir şekilde. Çok kafaya takmaya gerek yok. Geçmiş olsun.