Scudo Sports

Deli gibi yağ yakmak isteyen var mı?

Merhaba bizim gibi ağır abiler için alu maşa/karbon maşa ağırlık farkı pek bi anlam ifade etmiyor malesef.
Karbon maşa sürüş konforu açısından size pozitif yönde bir kazanım sağlar. Karbon maşalar sarsıntıyı alu'ye göre daha çok abzorbe eder.
Y

Aslında sorum şu sabah erken saatte yapılacak antrenman öncesi beslenme.
Zone 2 sürüş çok hafif bir sürüş olacağı için bence bi'şey yemeden bir bardak filtre kahve içip çıkmanızı önerebilirim. Veya İçim Süt'ün protein katkılı Fit diye sattığı sütleri var. Bunlardan kahveli olanını da yarım saat, kırk beş dakika öncesinde tüketebilirsiniz. Tabi antrenman öncesi ve esnasında su tüketimine dikkat etmek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Scudo
Ben de kilo verdiğimi hissetmeye başladım. Sadece hislerimle değil kütlemin azalmasıyla da bunu söyleyebiliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim: Ben de çok araştırdım nabız bölgelerini. Hatta bir ara sabah aç karna 2 saat zone 2 sürüşler yaptım. Ama bunların bana zayıflama anlamında katkı sağladığını düşünmüyorum. Geçenlerde yaklaşık 32 km/sa ortalamalı 2 saatlik tam tempo bir sürüşüm oldu(mtb ile). Nabzım genelde 170-180 arasında ilerledi. Tabi bu sürüşü yapmadan 2 gün önce de akşam ve sabah yediklerime daha çok dikkat etmeye başlamıştım. Bu sürüşten sonra akşam eve geldim ve üzerimde bir hafiflik vardı. Tartıya çıktım ve hafiflediğimi gördüm. Bu hafiflik hala devam ediyor. Yani sürüş sonrası yaşanan hafifliklerden değil.

Kilo vermek isteyenlere tavsiyem:
1- Akşam yemeğinde 2 tabak yiyorsanız yarım tabağa kadar düşürmeye çalışın.

2- Ekmek, şekerli gıdalar ve hazır paketli gıdalardan kaçının(özellikle şekerli çay).

3-Elinizden geldiği kadar bisiklet sürün. Her çıkışınız minimum 2 saat olsun.

Yukarıda yazdığım antrenman sonrası hafifleme olayından 2. bölgede kilo verildiğine inanmadığım anlaşılmasın. Bu sadece sabır isteyen bir iş olduğu için Z2 antrenmanları bana pek uymadı sanırım. Z2 antrenmanlarının bana en büyük katkısı nabzımın daha düşük seyretmesi oldu.

Ben de kilo verdiğimi hissetmeye başladım. Sadece hislerimle değil kütlemin azalmasıyla da bunu söyleyebiliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim: Ben de çok araştırdım nabız bölgelerini. Hatta bir ara sabah aç karna 2 saat zone 2 sürüşler yaptım. Ama bunların bana zayıflama anlamında katkı sağladığını düşünmüyorum. Geçenlerde yaklaşık 32 km/sa ortalamalı 2 saatlik tam tempo bir sürüşüm oldu(mtb ile). Nabzım genelde 170-180 arasında ilerledi. Tabi bu sürüşü yapmadan 2 gün önce de akşam ve sabah yediklerime daha çok dikkat etmeye başlamıştım. Bu sürüşten sonra akşam eve geldim ve üzerimde bir hafiflik vardı. Tartıya çıktım ve hafiflediğimi gördüm. Bu hafiflik hala devam ediyor. Yani sürüş sonrası yaşanan hafifliklerden değil.

Kilo vermek isteyenlere tavsiyem:
1- Akşam yemeğinde 2 tabak yiyorsanız yarım tabağa kadar düşürmeye çalışın.

2- Ekmek, şekerli gıdalar ve hazır paketli gıdalardan kaçının(özellikle şekerli çay).

3-Elinizden geldiği kadar bisiklet sürün. Her çıkışınız minimum 2 saat olsun.

Yukarıda yazdığım antrenman sonrası hafifleme olayından 2. bölgede kilo verildiğine inanmadığım anlaşılmasın. Bu sadece sabır isteyen bir iş olduğu için Z2 antrenmanları bana pek uymadı sanırım. Z2 antrenmanlarının bana en büyük katkısı nabzımın daha düşük seyretmesi oldu.
Yanlış anlamayın ama 2 saat MTB ile ortalama 32 hız yapıyorsanız sizin yağ yakmaya ihtiyacınız yoktur zaten. Uğraşmayın boşuna yeterince fitsiniz bence.

Zone2 surusler icin performansi benden dusuk arkadaslarimla uzun surusler yapiyorum. Hem sikilmiyorum hem verim aliyorum

Yanlış anlamayın ama 2 saat MTB ile ortalama 32 hız yapıyorsanız sizin yağ yakmaya ihtiyacınız yoktur zaten. Uğraşmayın boşuna yeterince fitsiniz bence.
Yokuşlarda da biraz daha rahatlamak adına hem de fazla yağlarımdan kurtulmak için tüm bu uğraş. Performans yönünden sıkıntım yok gibi görünüyor.

Yokuşlarda da biraz daha rahatlamak adına hem de fazla yağlarımdan kurtulmak için tüm bu uğraş. Performans yönünden sıkıntım yok gibi görünüyor.
MTB ile 32 ortalama ve 2 saatlik sürüşte çıkartıyorsanız biraz kg alın bence. Zira uçarak gidiyorsunuz tekerlekler yere bassın.

Ben bu sürede bu ortalamayı yol bisikleti ile yapmam Çetin.

20210628_104605.jpg

Pazar günkü sürüşümün kaydı.. Huawei akıllı saat kullanıyorum onum sistemine göre zone2 da 64 dakika geçirmişim. Artırmak için aktif takip ediyorum sürekli bakalım.

Karbon maşa sürüş konforu açısından size pozitif yönde bir kazanım sağlar. Karbon maşalar sarsıntıyı alu'ye göre daha çok abzorbe eder.

Zone 2 sürüş çok hafif bir sürüş olacağı için bence bi'şey yemeden bir bardak filtre kahve içip çıkmanızı önerebilirim. Veya İçim Süt'ün protein katkılı Fit diye sattığı sütleri var. Bunlardan kahveli olanını da yarım saat, kırk beş dakika öncesinde tüketebilirsiniz. Tabi antrenman öncesi ve esnasında su tüketimine dikkat etmek gerekiyor.

@FelixTheCat Diyetisyen ya da beslenme uzmanı olmadığımı söyleyeyim öncelikle. Bu konuda Türkçe ve İngilizce yazılar okumuş birisiyim, kendimce bir fikrim var sadece. Zone2 antrenmanında ani bir enerji kaynağına ihtiyaç olmayacağı için vücut büyük ihtimalle yağları yakarak enerji ihtiyacını kapatır. Sabah, erken saatte yapılan antrenmanlarda yağ yakmayla ilgili şöyle bir avantaj var. Sabahları henüz bir şey yenilmediği için insülin hormonu devreye girmiyor, insülin hormonu da devreye girmeyince hücrelere şeker alımı olmadığı için şeker yakmak yerine yağ yakılıyor. O yüzden, bu proteinli sütleri tüketmek aslında amaçlanılan şeye biraz ters düşebilir. İçerik tablosunu bire bir bilmiyorum ancak içinde karbonhidrat ya da şeker bulunuyorsa insülin hormonunu tetikler ve karbonhidrat yakmaya geçer vücut. Ancak sadece yağ ya da protein içerikli bir tüketim yapılırsa, insülin hormonunu tetiklemez. İnsülin hormonunun mantığı şu; vücuda karbonhidrat ya da şeker girdiğinde bunları bir an önce vücuttan atmaya çalışır ve anında enerji yakımı için hücrelere davet eder. Yağ ve protein için böyle bir mekanizma yok, o yüzden sürüşe çıkmadan önce mesela yarım bardak zeytinyağı falan içseniz böyle bir durumla karşılaşmazsınız. İçmeyi önermek baabında değil, örnek olarak söylüyorum bu arada.

Bunu Zone1 ve Zone2 antrenman için yapmak anca mümkün. Zone 3'e geçtiğimizde artık yağ yakma hızı, enerji ihtiyacının hızına göre yavaş kalacağı için karbonhidrat da yakmak gerekiyor ve sabah boş mideyle yakılacak karbonhidrat ancak önceki günden depolanan kadardır. O da 1 saat falan götürür genelde, sonrasında bonking diye adlandırılan durum olur, Türkçe olarak sanırım duvara toslama diyebiliriz.

Ben bir türlü zone 2'de kalamıyorum. Biraz da trafikte sürmekle alakalı sanırım.
Bugün 37.64 km sürdüm.
Strava'ya göre
Zone1: %0.1
Zone2: %24.6
Zone3: %43.2
Zone4: %26.7
Zone5: %5.4

Yaygın olan bu sorun için de çözüm var tabi. “Kendimi kontrol edemiyorum” diyenler için adım adım “Nasıl zorla zon ikide kalınır” rehberi efenim:
2 diş aynakol 10 diş ruble olan 20 vitesli bir yol bisikletini örnekliyorum.
Sürüş öncesi yapılması gerekenler:
1- bisikleti ters çevirin
2- aynakolu küçük dişliye alın
3- ön vitesi kolunu sıkıca bantlayın
4- arka vitesi ortalardaki dişlilerden birine alın
5- arka vites kolunu bantlayın
6- kontrolleri yapmak üzere bisikleti tekrar düzeltin. Vites arttırmayı veya azaltmayı deneyin, eğer vitesi değiştirebiliyorsanız yeterince iyi bantlayamamışsınız demektir; adım 1’e geri dönün. Vites değişmiyorsa adım 7’ye geçin
7- frenlerin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin, aşırı bantlama yapmış olabilirsiniz :ssrtcbya: Frenler düzgün çalışıyorsa uçuşa hazırsınız demektir!

20 ortalamalı sürüşünüz hayırlı olsun!:snzdglsn:

Watch gt2 ile sürüş denemeleri sizce yakılan kalori hesabı doğru mudur?
B9829945-2122-46E3-B4F1-AD58FB9FB1EF.jpeg
73D28086-513B-4856-BEAD-3B5DA150F079.jpeg

Şu an ben de kilo verme sürecindeyim. Kendime göre belirlediğim bir saatte tek öğün besleniyorum. Şimdiye kadar 15 günde 4 kilo verdim. Tabi bu verdiğim kilolar yağ değil. Asıl süreç bundan sonra başlıyor. Diyetimi hiç bozmazsam 1 ay sonra 4 kilo daha vereceğim tahmini olarak. Daha önce çok alıp verdiğim için tecrübeliyim. Kilo vermek isteyenlere tavsiyem tam anlamıyla iradeli olun ve hedefinize ulaşana kadar kaçamak yapmayın.

Şu an ben de kilo verme sürecindeyim. Kendime göre belirlediğim bir saatte tek öğün besleniyorum. Şimdiye kadar 15 günde 4 kilo verdim. Tabi bu verdiğim kilolar yağ değil. Asıl süreç bundan sonra başlıyor. Diyetimi hiç bozmazsam 1 ay sonra 4 kilo daha vereceğim tahmini olarak. Daha önce çok alıp verdiğim için tecrübeliyim. Kilo vermek isteyenlere tavsiyem tam anlamıyla iradeli olun ve hedefinize ulaşana kadar kaçamak yapmayın.
Tek öğün beslenmeyi doğru bulmuyorum ama yine de siz bilirsiniz. Sabah kahvaltısı-öğlen öğünü ve akşam yemeği yiyerek 3-4 ayda 20 kg verdim. 84 ten 64 e düştüm.

Tek öğün beslenmeyi doğru bulmuyorum ama yine de siz bilirsiniz. Sabah kahvaltısı-öğlen öğünü ve akşam yemeği yiyerek 3-4 ayda 20 kg verdim. 84 ten 64 e düştüm.

Hocam sadece kilo verme sürecinde böyle besleniyorum. Benim bünyem alışık. Zaten kimseye de tavsiyede bulunmadım beslenme tarzımı. Normal zamanda ise 2 öğün besleniyorum. Masa başı çalıştığım için 3 öğün beslenmeyi kendim için fazla buluyorum. Kilo vermek isteyen her ne yapıyorsa iradeli olsun ve bozmasın sürecini. Mutlaka başarıya ulaşılır.

Kilo verme olayında diyette kişiden kişiye farklılık gösteriyor. 3 ana 3 ara öğün denedim kilo aldım 😅 daha sonra aralıklı oruç diyeti ( if ) yapmaya başladım ve 2 ayda 7 kg verdim. Aslında beslenme miktarı ve kalori açığıyla alakalı bu durum. Yapılan antrenmanda aynı şekilde kilo verirken en önemli baz alınacak durum vücut inceliği olmalı. Kilo olarak baz alınırsa dönemsel ödem, kas kaybı, su kaybı gibi durumları kilo verdim diye algılayabilirsiniz. Özellikle erkeklerin kas oranı kadınlara oranla daha yüksek olduğu için su tutumu daha fazla su kaybından dolayı oluşabilecek kilo kayıpları kalıcı olmuyor ne yazık ki. En önemli olay karbonhidratı kısıtlı almak en mantıklısı ve antrenman sonrası kasları iyi besleyebilmek. Diyet olayı kişiden kişiye o kadar farklılık gösteriyor ki şu senin için en uygunudur diyebilmek zor aslında. Ama aralıklı oruç deneyenlerin hem kalıcı kilo verdikleri gözlemlenmiştir. Aralıklı oruçta da 2 ana öğünden fazlası olmuyor zaten.

Kilo verme olayında diyette kişiden kişiye farklılık gösteriyor. 3 ana 3 ara öğün denedim kilo aldım 😅 daha sonra aralıklı oruç diyeti ( if ) yapmaya başladım ve 2 ayda 7 kg verdim. Aslında beslenme miktarı ve kalori açığıyla alakalı bu durum. Yapılan antrenmanda aynı şekilde kilo verirken en önemli baz alınacak durum vücut inceliği olmalı. Kilo olarak baz alınırsa dönemsel ödem, kas kaybı, su kaybı gibi durumları kilo verdim diye algılayabilirsiniz. Özellikle erkeklerin kas oranı kadınlara oranla daha yüksek olduğu için su tutumu daha fazla su kaybından dolayı oluşabilecek kilo kayıpları kalıcı olmuyor ne yazık ki. En önemli olay karbonhidratı kısıtlı almak en mantıklısı ve antrenman sonrası kasları iyi besleyebilmek. Diyet olayı kişiden kişiye o kadar farklılık gösteriyor ki şu senin için en uygunudur diyebilmek zor aslında. Ama aralıklı oruç deneyenlerin hem kalıcı kilo verdikleri gözlemlenmiştir. Aralıklı oruçta da 2 ana öğünden fazlası olmuyor zaten.
Merhaba. Aralıklı oruç dediğiniz tam olarak nedir, nasıl yapılıyor?

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Geri