Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deli gibi yağ yakmak isteyen var mı?

Merhaba. Aralıklı oruç dediğiniz tam olarak nedir, nasıl yapılıyor?
Merhaba, bazı saat aralıkları var genel olarak 8-16 saat aralığı kullanılıyor. İlk öğününüzü yaptıktan sonra 8 saat içersinde besleniyorsunuz 8 saatlik dilim bittikten sonra 16 saat hiç bir şey yemiyorsunuz. Su, maden suyu, sütsüz ve şekersiz kahve tüketebiliyorsunuz. Genel olarak 2 öğün ve 1 ara öğün öneriliyor. Karbonhidrat alımını sınırlarsanız ve şekeri, kilo verimine başlıyorsunuz. Yapılan antrenmanlarla da alakalı bu durum tabi ki ona göre beslenme oluşturmak lazım.

Son düzenleme:
Scudo
Merhaba, bazı saat aralıkları var genel olarak 8-16 saat aralığı kullanılıyor. İlk öğününüzü yaptıktan sonra 8 saat içersinde besleniyorsunuz 8 saatlik dilim bittikten sonra 16 saat hiç bir şey yemiyorsunuz. Su, maden suyu, sütsüz ve şekersiz kahve tüketebiliyorsunuz. Genel olarak 2 öğün ve 1 ara öğün öneriliyor. Karbonhidrat alımını sınırlarsanız ve şekeri, kilo verimine başlıyorsunuz. Yapılan antrenmanlarla da alakalı bu durum tabi ki ona göre beslenme oluşturmak lazım.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Tek öğün beslenmeyi doğru bulmuyorum ama yine de siz bilirsiniz. Sabah kahvaltısı-öğlen öğünü ve akşam yemeği yiyerek 3-4 ayda 20 kg verdim. 84 ten 64 e düştüm.
Yazacağım hep arada kaynadı tebrikler çetin hocam geçen fotonu gördüm çok şaşırdım.
Yönteminizi merak ettim doğrusu

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Yazacağım hep arada kaynadı tebrikler çetin hocam geçen fotonu gördüm çok şaşırdım.
Yönteminizi merak ettim doğrusu
Konunun dışına çok çıkmayalım istiyorum ama yine de yazayım. Eşimin yazmış olduğu diyet programı (tam olarak diyet programı diyemeyiz) sayesinde zayıfladım. Sabahları tam buğday ekmeği iki dilim (Büyük) arasına fıstık ezmesi (şekersiz), son zamanlarda fındık ezmesi (biraz şeker içerebilir) yanında filtre kahve. Öğlenleri iki tam buğday ekmeği arasına duruma göre kaşar peynir, krem peynir, kıvırcık. Akşam yemeğinde %60 çorba, %100 salata var öğünlerimde. Yanında nohut, fasulye, et, patates (yağda kızartma değil fırında olacak). İçecek olarak tempolu sürüşlerimde kola tüketiyorum ama normal zamanda şeker ilavesi olmayan meyve suyu (Böğürtlen, ahududu vb) içiyorum. Akşamları çayın yanında kuru incir, hurma, fındık tarzı takılıyorum. Arasıra kg 64 e düştüğü için kaçamaklarım oluyor. Cips, alkollü içecek gibi. :) Salı-Perşembe günleri koşu günlerim 6 km koşuyorum. Haftasonları cmrts 50 km civarı, pazar günleri 100 km civarı bisikete binmeye çalışıyorum. Hava erken aydınlandığı için haftaiçi de sabah 5 te uyanıp yaklaşık 15 km lik bir tur yapıyorum. Bizim oraların meşhur yokuşu deve bağırtanı çıkıyorum. Çıkan Kalori > Giren Kalori olunca kilo vermek kolay oluyor.

Son düzenleme:
Konunun dışına çok çıkmayalım istiyorum ama yine de yazayım. Eşimin yazmış olduğu diet programı (tam olarak diet programı diyemeyiz) sayesinde zayıfladım. Sabahları tam buğday ekmeği iki dilim (Büyük) arasına fıstık ezmesi (şekersiz), son zamanlarda fındık ezmesi (biraz şeker içerebilir) yanında filtre kahve. Öğlenleri iki tam buğday ekmeği arasına duruma göre kaşar peynir, krem peynir, kıvırcık. Akşam yemeğinde %60 çorba, %100 salata var öğünlerimde. Yanında nohut, fasulye, et, patates (yağda kızartma değil fırında olacak). İçecek olarak tempolu sürüşlerimde kola tüketiyorum ama normal zamanda şeker ilavesi olmayan meyve suyu (Böğürtlen, ahududu vb) içiyorum. Akşamları çayın yanında kuru incir, hurma, fındık tarzı takılıyorum. Arasıra kg 64 e düştüğü için kaçamaklarım oluyor. Cips, alkollü içecek gibi. :) Salı-Perşembe günleri koşu günlerim 6 km koşuyorum. Haftasonları cmrts 50 km civarı, pazar günleri 100 km civarı bisikete binmeye çalışıyorum. Hava erken aydınlandığı için haftaiçi de sabah 5 te uyanıp yaklaşık 15 km lik bir tur yapıyorum. Bizim oraların meşhur yokuşu deve bağırtanı çıkıyorum. Çıkan Kalori > Giren Kalori olunca kilo vermek kolay oluyor.
Beni bitiren hep akşam yemekleri 🤭

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Konunun dışına çok çıkmayalım istiyorum ama yine de yazayım. Eşimin yazmış olduğu diyet programı (tam olarak diyet programı diyemeyiz) sayesinde zayıfladım. Sabahları tam buğday ekmeği iki dilim (Büyük) arasına fıstık ezmesi (şekersiz), son zamanlarda fındık ezmesi (biraz şeker içerebilir) yanında filtre kahve. Öğlenleri iki tam buğday ekmeği arasına duruma göre kaşar peynir, krem peynir, kıvırcık. Akşam yemeğinde %60 çorba, %100 salata var öğünlerimde. Yanında nohut, fasulye, et, patates (yağda kızartma değil fırında olacak). İçecek olarak tempolu sürüşlerimde kola tüketiyorum ama normal zamanda şeker ilavesi olmayan meyve suyu (Böğürtlen, ahududu vb) içiyorum. Akşamları çayın yanında kuru incir, hurma, fındık tarzı takılıyorum. Arasıra kg 64 e düştüğü için kaçamaklarım oluyor. Cips, alkollü içecek gibi. :) Salı-Perşembe günleri koşu günlerim 6 km koşuyorum. Haftasonları cmrts 50 km civarı, pazar günleri 100 km civarı bisikete binmeye çalışıyorum. Hava erken aydınlandığı için haftaiçi de sabah 5 te uyanıp yaklaşık 15 km lik bir tur yapıyorum. Bizim oraların meşhur yokuşu deve bağırtanı çıkıyorum. Çıkan Kalori > Giren Kalori olunca kilo vermek kolay oluyor.

son 4 ayda 8 kg verdim.

hafta da 3 kez 50-60 km, 600-800 metre elevasyon ve 1 kezde 85-95 km 1100-1400 elevasyon arası düzenli sürüşler yapıyorum.

kısa mesafelerde genelde beslenmem biraz yulaf ve laktozsuz süt oluyor.

uzun sürüşlerimde ise yine yulaf laktozsuz süt ve ek olarak 1 tane muz yiyorum. belki sürüşte 1 vitamin bar ilave ediyorum. havaların ısınması ile bigjoy on the go alıyorum yanıma soğuk su ile uzun tura yayarak içiyorum.

genelde kahvaltı öncesine geldiği için sürüş sonrası büyük kahvaltılar oluyor, bol protein takviyeli. uzun sürüşlerden sonra 3-4 öğün doymuyorum resmen.

kilo vermede ki en önemli konu dirayetli şekilde spor yapmaya devam etmek.

ancak hazır gıdaların her türlüsünden uzak durmak gerekiyor. belki hafta da bir defa kaçamak yapılabiliyor.

alkol büyük mesele kilo alma da. düzenli tüketiyordum (hafta da 3-4 bira veya 2-3 duble rakı) asla 90 kg nin altına düşemedim. Ramazan'dan 1 ay önce aldığım kararla alkol kullanımını hafta da 1 bira yada 1 tek rakı ile kısıtladım. ekmek akşam yemeğinde yok olursa tam buğday ve maksimum 1 dilim ve genelde saat 6-7 öncesi sebze ağırlıklı.

her bünyenin davranışı farklı ancak ben bu bisikletli hayattan ve yeni beslenme düzeninden çok memnunum. şuan 85-86 bandındayım ve 77kg hedefim.

En önemli kısımı atlamışım. Pirinç pilavı, beyaz ekmek, makarna, hamur işi yok.
Kendime ödül mahiyetinde arada mantı, pizza, lahmacun vb. şeyler.

Bir diyetisyen ile konuşup, kişiye özel beslenme önerileri alınmasını öneririm. Bu şekilde kapanma günlerinde , oturduğum yerden kilo verebildim.

Kas yakımı olmazmı bu durumda yag yakalım derken kas yakma olabilir.

son 4 ayda 8 kg verdim.

hafta da 3 kez 50-60 km, 600-800 metre elevasyon ve 1 kezde 85-95 km 1100-1400 elevasyon arası düzenli sürüşler yapıyorum.

kısa mesafelerde genelde beslenmem biraz yulaf ve laktozsuz süt oluyor.

uzun sürüşlerimde ise yine yulaf laktozsuz süt ve ek olarak 1 tane muz yiyorum. belki sürüşte 1 vitamin bar ilave ediyorum. havaların ısınması ile bigjoy on the go alıyorum yanıma soğuk su ile uzun tura yayarak içiyorum.

genelde kahvaltı öncesine geldiği için sürüş sonrası büyük kahvaltılar oluyor, bol protein takviyeli. uzun sürüşlerden sonra 3-4 öğün doymuyorum resmen.

kilo vermede ki en önemli konu dirayetli şekilde spor yapmaya devam etmek.

ancak hazır gıdaların her türlüsünden uzak durmak gerekiyor. belki hafta da bir defa kaçamak yapılabiliyor.

alkol büyük mesele kilo alma da. düzenli tüketiyordum (hafta da 3-4 bira veya 2-3 duble rakı) asla 90 kg nin altına düşemedim. Ramazan'dan 1 ay önce aldığım kararla alkol kullanımını hafta da 1 bira yada 1 tek rakı ile kısıtladım. ekmek akşam yemeğinde yok olursa tam buğday ve maksimum 1 dilim ve genelde saat 6-7 öncesi sebze ağırlıklı.

her bünyenin davranışı farklı ancak ben bu bisikletli hayattan ve yeni beslenme düzeninden çok memnunum. şuan 85-86 bandındayım ve 77kg hedefim.
Neden laktozsun süt? Laktoz da bir karbonhidrattır.

Bu arada, Süt'te en çok karbonhidrat eşek sütündedir. 100 gramında 4.7 gram laktoz bulunur. Karbonhidrat değeri de %7.4 tür.

Karbon maşa sürüş konforu açısından size pozitif yönde bir kazanım sağlar. Karbon maşalar sarsıntıyı alu'ye göre daha çok abzorbe eder.
2 tane yol bisikletim oldu ikisi de carraro idi ve şu anda kullandığım karbon maşalı, ben yol titreşimini absorbe etmede 2si arasında bariz bir fark göremedim.

Zone 2 diye evden çıkıp zone 2 de kalamamak.
B9709558-0D80-464F-9B90-741582DF7CAE.jpeg
48BE8709-7F9E-4B34-8BB7-E5097403D359.jpeg

Geri